Beprotybė tęsiasi: Ditto, Articuno, Zapdos, Moltres, Mewtwo ir Mew slepianti šalis bus „okupuota“ per kelias akimirkas  (3)

Vargu ar yra likęs kas pasaulyje nežinantis apie ką čia eina kalba. Tai – rečiausi pasaulyje pokemonai, kurių pėdsakų kol kas niekur niekas nėra aptikęs. Net ir tokie pokemonų gaudytojai profesionalai kaip ftb_hodor, liepos 21 dieną tapęs pirmuoju amerikiečiu, sugaudžiusiu visus Šiaurės Amerikos pokemonus. Šiek tiek statistikos apie šį nūdienos herojų – tam prisireikė dviejų savaičių, iš viso vaikščiota 100 valandų, nueiti 153 kilometrai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar amerikietis tyrinėja įvairių kelionių agentūrų siūlymus vykti į pokemonų safarius įvairiose pasaulio vietose. Deja, kadangi rečiausių pokemonų kol kas niekas nėra matęs, tai ir kelionės tikslas vis dar nėra aiškus. Amerikietis tikras, jog jei kuri pasaulio valstybė pasiskelbtų turinti šiuos pokemonus – ją užplūstų milijoniniai turistų pokemonų gaudytojų srautai.

Nors „Pokemon Go“ pasirodė palyginus neseniai, sutinkama, jog tai yra antrasis visų laikų sėkmingiausias kompiuterinis žaidimas po „Mario“. Sakoma, jog šis žaidimas jau radikaliai pakeitė pasaulį, jog jau yra pagrindo prognozuoti atsirasiant naujus vaikų įpročius, kurių nebūta iki šiol.

Dar daugiau, yra pradedama kalbėti apie visiškai naujos kartos susiformavimą. Kartos, kuri iš esmės kitaip ieškos informacijos, kitaip mokysis, sieks kitokių tikslų. Šios būsimos kartos įpročiai kartais tyrinėtojų yra apibūdinami XX a. viduryje „The Walt Disney Company“ sukurtu terminu „edutainment“, apibūdinančiu žaidimų sąsajas su mokymusi. Tik jei XX a. viduryje tai buvo egzotiška idėja, dabar „edutainment“, sakoma, gali virsti visuotine naujosios kartos praktika.

Jei prognozės pasitvirtins, štai kaip gali atrodyti ateitis: kelionė į darbą ar į pramogų parką nustos skirtis, neteks prasmės paros skirstymas į darbo ar poilsio valandas, savaitgaliai ar atostogos bus pripildyti tokių pačių veiklų kaip ir eilinę dieną...

Ar taip išties bus – laikas parodys. Tačiau suprasti rytojaus pasaulį galima pradėti jau šiandien. Tokias galimybes siūlo Kauno technologijos universiteto programa „Medijų filosofija“, kurioje išmokstama suprasti kaip medijos keičia žmogaus pasaulį, jo mąstymą, patirtis, o taip pat išsiaiškinama kokios naujos medijos ateityje galėtų būti paklausios. Šios programos absolventai jau yra pasiūlę rinkai „edutainment“ pobūdžio kompiuterinių žaidimų, kurie – kas žino? – gali tapti populiariausia ateities pasaulio laisvalaikio ir mokymosi priemone.

Profesorius Saulius Keturakis, Kauno technologijos universiteto Socialinių humanitarinių mokslų fakulteto studijų programos „Medijų filosofija“ dėstytojas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Saulius Keturakis
(6)
(33)
(-27)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: