„Windows 10“ sulaukė daugybės naujų ir labai praktiškų funkcijų (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Creatium 2016-08-06 16:05
Nu tai ačiū, kad apkirpot.
rwc 2016-08-06 16:44
Metai iš metų ta pati dūdelė... Greičiau kraunasi, ilgesnis naršymas – tokie abstraktūs ir neišmatuojami kriterijai. Pirma, kas tikrai pasikeitė – tai MS išleido keletą papildomų „power tools“ sistemos konfigūravimui ir automatizavimui. Tai, kas nespėta nušlifuoti prieš metus, bet eiliniam vartotojui ir neaktualu. Pvz., integracija su Ubuntu desktopu. Kur ta „daugybė naudingų ir labai praktiškų funkcijų“? Antra, ką reiškia „greičiau kraunasi“? Sistema pastoviai atlieka daugybę foninių užduočių, ir tik nuo jų eiliškumo ir automatizavimo strategijos priklauso, kada sistema tampa „pilnai atlikusi visas profilaktikas ir pasiruošusi darbui“. Visiškai nesvarbu, kad po dešimto restarto per darbo dieną (jokių naujų apdeitų, jokių bereikalingų AV skanavimų, DHCP leasų'ų ir t.t.) pagaliau windowsai pradės piešti wallpaperį ir animuotą pelės kursorių per 20 sek. nuo įjungimo į elektros tinklą. Kas iš to: pelė jau nupiešta, bet dar 3-4 minutes sistema nedarbinga. HDD lemputė mirksi, CPU>5% ir panašiai. Be to, adminai puikiai žino, jog norint pasiekti maksimalų tuščios sistemos našumą, ją reikia trumpam „pasodinti ant resursų dietos“, „apšildyti“. UNIX'ams to nereikia, nes inicializaciją sudaro šimtai mažų procesiukų, kurie prasisuko, pasibaigė ir viską atlaisvino be pėdsakų. Ką pirmiausia padarau švariai užkrovęs windowsus (t.y., kartą per savaitę) – paleidžiu kokią resursams imlią programą. Pvz., Firefoxą su 200 tabų. Uždarau ir – lo and behold – visa sistema telpa į 400-600 MB RAM! Sistema, atlaisvindama „alkano dinozauro“ firefoxo resursus, „netyčia“ išėda kokius keturis penktadalius savęs pačios. Visus tuos pamirštus dalykus, kurie reikalingi tik atnaujinimo ir įkrovos metu. iteracijas. MS giriasi, kad iš 12 karto pagaliau išmoko projektuoti tokią OS, po kuria net ir naršyklė gerai veikia! Vardan pilnumo, jei lyginam naują Edge su senais Firefox ir Chrome, gal dar palyginkim, kaip naujasis Edge veikia po paskutiniu Apple iOS?
GM 2016-08-06 18:33
Išbandžiau tą naująjį update'ą jau ant kelių skirtingų kompiuterių ir skirtingų Windows leidimų (home, pro, education). Tikrai greičiau nesibootina. Net gi daug lėčiau kai kuriais atvejais. Kažkodėl labai ilgai stovi ant screen'o (10-30 sek.) Vienintelis ryškus pagerėjimas tai, kad sistema į viską greičiau reaguoja, mažiau random HDD ir CPU naudojimo.
kionig 2016-08-06 19:27
. Tai visgi maža integracija su Desktop Ubuntu ypatybėmis, ko gero jos iš viso nebus.
kestutisz 2016-08-06 23:37
O su tuo testu tai kažkaip juokingai - suka neiaškaus kodeko video https://blogs.windows.com/windowsexperi ... with-edge/ ir atrado naują magišką matavimo techniką/buzzword'ą - " aggregated telemetry from millions of Windows 10 devices around the world". Faktiškai tai tas dalykas kuris ir teoriškai labai nervino privatumo mėgėjus - visai tai ne teorija, o praktika :)
salemas5 2016-08-07 02:03
Man win 10 patinka ir labai, bet sitas buildas atjunge man intika ant loptopo... Ikistas laidas tai unindetified internet o jei su wifi tai connected- no internet. Padariau kad go back to previous build tai veikia be priekaistu. Del krovimo tai niekas nepasikeite. Ant ssd sedziu tai ir taip ten per keleta sekundziu pakrauna.
rwc 2016-08-07 05:21
, ties „ne teoriniais“ rezultatais man užkliuvo, kad MS mašinoje FF baaaisiai ėdrus, cielus pusantrąkart ėdresnis už Edge, bet „aggregated telemetry“ staiga beveik prilygsta Edge, gerokai apdėdamas Chrome. Kuriuo grafikėliu tikėti? Jei pirmu: reiškia, kad: (1) antrajame („aggregated“) didelė dalis kompų turėjo veikti kur kas efektyviau su FF, kad bendroje statistikoje išsilygintų? (2) etaloniniame kompe parametrai patiniunguoti (tyčia ar netyčia)? (3) Statistinis vartotojas naudoja geresnę FF versiją nei MS testas? (4) Jei FF ir Chrome vienodai (ne)pritaikyti W10, tai su vienoda OS turėtų panašiai išnaudoti geležį, jei trigrašio nekištų OS? Jei antru: kažkoks specifinis parametras trukdo FF išnaudoti MS geležį. Kadangi kitos naršyklės (išskyrus IE) panašiai feilina, tai galbūt tas pats parametras ir joms kiša koją? Tuomet tiek ir naujienų. Be to, kaip ten dėl WiFi įtampos? Kiek pamenu, bent NSPR į soketų fragmentavimą nagų nekiša, juolab į antenos signalo stiprumą. Jei tvarkingai veikia OS TCP/IP stekas ir I/O buferis, tai nuo kliento neturi priklausyti HTTP requestų našumas. Nebent... klientas daro kažką, ko pagal specifikaciją jam nepriklauso, pavyzdžiui, duomenis pats kapoja tokiais gabalais, kurie priimtiniausi draiveriams – kas gali būti labai blogai, tarkim, jei WLAN triukšmingas. Arba klientas traukia duomenis „užbėgdamas už akių“ (ir atspėk kad gudrus, kodėl kartais gauni HTTP/5xx klaidas, e-bankas tave atlogina arba GMailas kimba atnaujindamas inboxą); arba priešingai: klientas vėlina užklausas, kad jas būtų galima kombinuoti po keletą vienu HTTP requestu (HTML5 žaidimų FPS nekrenta?). Oi. Kodėl negalima tiesiog naršyti be akrobatikos?
Robkinas 2016-08-07 13:05
Statykit SSD diską vietoj HDD ir visos "ilgo užkrovimo" problemos baigsis.
GM 2016-08-08 22:21
Pvz. ant W8.1 daug greičiau užsikraudavo su tuo pačiu kompiuteriu ir nekimarindavo ant Welcome screen tiek ilgai tikrai. Reiškias OS šiuo aspektu regresavo.