Rusiškų technologijų tendencijos – 50 MB talpos diskas kainuoja 3,8 mln.

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Simplicity 2016-08-17 09:52
"Не имеющий аналогов в мире." (Neturintys analogų pasaulyje.)
kestutisz 2016-08-17 11:01
Kaip tik viskas ten aišku. Versle irgi galima rasti besisukančių IT sistemų kurioms jau seniai laikas į EMP, dažniausiai jos būna dar su gamintojo supportu už labai labai didelius pinigus. Ypač jei tai ne IT verslas. Bet sistemos vis dar sukasi nes galbūt kažkas gauna dovanų už palaikymą, šiaip niekas nenori prisiimti atsakomybės ir rizikuoti kažką pakeisti, nebent ateitų koks žiaurus taupymas (bet paprastai tai atspindi kažkokį stabdį versle, o tai šiaip jau nieko gero). Gamintojai išvis tyliai sėdi ir džiaugiasi nes imti už palaikymą galima kiek tik nori kai perkant naują jau bus renkamasi tarp skirtingų gamintojų ir reikės mušti kainą. Jei tai serveriai ir dar laikomi kokiame duomenų centre tai ten irgi laimingi, nes geriau kai pas klientą dešimt spintų metalo laužo nei keli nauji serveriai sutelpantis į pusę spintos. Adminams irgi geriau kai daugiau darbo nei kai mažiau. Ir t.t. ir pan. Žodžiu visiem gerai :)
Arns 2016-08-17 11:27
Kartais nepamiršti, kad iš pagrindų atsinaujinti kainuoja labai daug? Viena kai tenka nusipirkti kompiuterį, kas kita kai reikia keisti vos ne visus tinklus. Tegu naujesnio priežiūra ir pigesnė, tačiau naudą pajusi po kelių ar net keliolikos metų. Tačiau iškart teks panaudoti didelius kiekius pinigų, kurių ne kiekvienas turi ar jie panaudojami įmonių plėtrai.
- 2016-08-17 12:18
Iš kitos pusės - mes nežinome, kur jį naudoja. Gal tai atnaujinimas kokiai branduolinei bazei - tada suprantamas GOST atitikimas ir keistos jungtys bei gaminimas grynai iš rusiškų detalių. Tai netgi paaiškina mažą talpą - stovi kokia sena ESM, kuriai parodžius begalinę 100 MB talpą, ji iš džiaugsmo užlūžtų
kestutisz 2016-08-17 12:53
Senos "enterpraizinės" įrangos palaikymas kasmet neretai kainuoja ne ką mažiau nei pirkti naują išdalinus per garantinį laikotarpį. Gamintojui tenka turėti atsarginių detalių sandėlį šiaip nebegaminamai įrangai, apmokyti personalą spręsti problemas geležiai kurios niekas nepbeprisimena ir t.t. Juolab support'as reikalingas ne tik patiem serveriam/masyvam - tinklai irgi kainuoja. Nebent jei palaikymą darytis pačiam - supirkinėjant ebėjui/emp potencialiai praversiančias dalis tada gal tikria susitaupytų :)
technologas 2016-08-17 15:24
Prie jo ir kompas senobinis, su minkštais flopikais ir kitais navarotais priklauso. Nebegamina apie 20 metų jau jų, bet galima gauti, 10-20 kiloeurų kainuoja.
kestutisz 2016-08-17 21:18
Ir ką? Kad devaisas brangus neabejoju, bet kad jis vis dar veikia daugybę metų ir pinigų už priežiūrą/remontus neprašo tai jau nelabai. Kad kompas kažkoks unikalus ir nepakeičiamas tai jau visai netikiu. Nebent aišku kalbama apie specialius atvejus kai jis ir buvo gaminamas su ta mintimi, kad būtų nepakeičiamas, pvz kaip darydavo "apsaugotus nuo kopijavimo" flopikus - sugadindavo fiziškai kokius nors takelius taip, kad kopijuojant iš jo informaciją klaidos nepersikeldavo ir softas jau žinodavo, kad jei tie takeliai skaitant problemų nekelia, vadinasi užsiblokuojam. Bet ir tą išryškindavo, viskas nuo motyvacijos priklauso.