Kodėl Lietuva pasirinko ypač brangius vokiškus šarvuočius „Boxer“ ir kodėl „viskas gali nueiti šuniui ant uodegos“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Talkatif 2016-08-25 15:05
Kad čia tik pėstininkų kovos mašina. Koks dar šarvuočių 1 vs 1?
SaMaras 2016-08-25 16:01
"tik" pėstininkų kovos mašina? Lyginant su šarvuočiu tai, sakyčiau, "net" pėstininkų kovos mašina.. Nors iš vokiečių, kiek žinau, perkame tik šarvuočius.. o "sukryžminus" su žydukų bokšteliu tada patampa IFV
Talkatif 2016-08-25 17:24
Kryžmink su kuo nori, bet ji tanku niekad nepavirs.
Edmundas 2016-08-25 17:37
Tanko niekam ir nereikia.
Talkatif 2016-08-25 17:56
Reikia nereikia, bet didžioji tautos dalis įsivaizduoja nusipirkę tankus. Ir manau bus eteryje daug spekuliaciju ta tema.
Creatium 2016-08-25 18:07
Savo aplinkoje ir visur, kur tik teko skaityti internete, neteko girdėti kad kas nors ką nors būtų sakęs dėl "tankų". Tu pirmas mano akiratyje iškėlei šią "problemą". Kita vertus, tegul žmonės galvoja ką tik nori. Realybės tai nekeičia.
Arns 2016-08-25 19:36
Daug tautiečių jau 1 prieš vieną su T-90 pastatė ir paskelbė vienareikšmišką pergalę
zet 2016-08-25 20:34
dziaugiuosi kad nusipirko. O tie pamastymai kodel to reikia man asmensikai kepa suinteresuotumu.
kiesza 2016-08-25 21:18
Vokiečiams toks planas, turėti mažai kokybiškos technikos, nepasiteisino..
SaMaras 2016-08-25 21:19
Na gali ir prieštankinę miną prieš T90 pastatyt ir paieškot nugalėtojų..
Fikcija 2016-08-25 21:41
Labai prasmingas pirkinys , oro erdve kiaura rusai kada nori iskrenda ir isskrenda , o cia pripirko skarbonkiu pasiklydusiems grybautojiems ieskoti su kuo ir sveikinam
Algizszz 2016-08-26 05:47
Ar jus vis dar galvojat kad gyvenat demokratineje valstybeje? Kas balsavo kad tiek pinigu bisleisti karinei oramibei kai jokie karai nevyksta ir kazin ar vyks. Logiskai pagalvokit karas yra pelnas politikai verslininkai. Geriau tiek milijonu investuotumete i lietuvos svietima stiprintumet viduriniaja klase investuotumete i techmologijas palengvinancias visu gyvenima lietuvoje Aishq cia tik mano pamastymai bet jei buciau prezidentas investuociau i saugia globalia balsavimo sistema kur visi valstybes klausimai butu atviri diskutuojami per televizija ir galiausiai vyktu visos valstybes balsavimas Ps. Tiek pinigu investuoti i kara negaila o kai kalba pasisuka kai reikia aukoti tai kazkodel shiuo klausimu pasidarome ypac taupus. Kam rusijai reikia prasiskokinusios lietuvos? Jiems tai visiskai nenaudinga o va lietuva laikyti skolose yra naudinga pasauliniams bankams. Tad kur ritasi ta laisva lietuva?
manciukaz 2016-08-26 07:16
Ten ir ritasi, kad jaunos šeimos išvyksta iš lietuvos, neisivaizduoju kaip šitos skarbonkes mus išgelbėtu nuo rusu, net ir tanku tiek neprisipirktumem kad ir puse biudžeto sukiše, jog nuo rusijos apsigint, čia nato turėtu daugiau rupintis, baziu ikurt ir pns... neimanoma tokiai mažai valstybei butu pasipriešint antrai armijai pasaulyje, kad ir kiek investuotumem..
SaMaras 2016-08-26 07:29
Na aš balsavau už partiją, kurios politinėje kompanijoje buvo akcentuojama, kad narystė ES ir NATO bus jų užsienio politikos pagrindiniai prioritetai. Taigi kaip ir balsavau už tai, kad 2% nuo BVP skirtumėm krašto apsaugai.
nzn 2016-08-26 08:18
Čia grynai politinis sprendimas. USA su NATO prispaudė LT dėl karinio biudžeto. Ne dviprasmiškai ne kartą buvo paminėta, kad galim likti ant ledo jeigu neskirsim tų sutartų 2% ar daugiau. Akivaizdu, kad tų boxerių tikrai neužtektų gynybai, bet bent jau tarptautiniam lygyje ant mūsų nebestums, kad patys nieko nedarom. Tai geras žingsnis prieš rusų propogandą, kuri veikia ne tik LT bet ir visą pasaulį. +1 mums, nors ir brangiai kainuoja (realiai kiek rašė, nemažai nuderėta buvo nuo pradinės kainos).
Creatium 2016-08-26 09:26
Oro gynybos sistemą, panašu, pirksime iš Norvegijos. Tai bus kitas mūsų didelis pirkinys.
immortallt 2016-08-26 09:49
1) Lietuva įsipareigojo išleisti 2% nuo BVP ir krizės metu galėjome leisti šiek tiek pataupyti 2) Rusija ne tik, kad grasina, Rusija jau vykdo karinius veiksmus kaimyninėse šalyse. Ukraina, kuri vadinta broliu, užpulta be jokių skrupulų. 3) Žmonės emigruoja ne dėl to 4) Visuotinis balsavimas dėl visų klausimų? Veiktų, jei bent 50% piliečių, gilintųsi į kiekvieną klausimą, kuriuo balsuojama. O tokių klausimų per dieną sprendžiama dešimtimis. Į kiekvieną jų įsigilinti reikia paskaityti bent po 100-200 lapų informacijos. Taip pat reiktų įsigilinti ir į diskusijas. Kitaip sakant, niekas Lietuvoje (pasaulyje) nebedirbtų, tik priiminėtų sprendimus. Kiek ilgai temptume? O jei balsuotų tik 10%, tai tada ir siauros grupelės tik jiems aktualius klausimus prisiiminėtų, nes visuomenei atsibostų žaisti seimą.
Audrius 2016-08-26 10:40
Jo, as irgi manau, kad LT isleisdama 386 limonus euru PESTININKU gabenimui taps kur kas saugesne. Money well spent! Pasiziuri i paskutinius karinius konfliktus ir aiskiai matosi, kad ta puse kuri galejo greitai ir saugiai dislokuoti pestininkus (zemes pavirsium, zinoma) visada laimedavo, ane? Ai, ne, sorry, cia tik pirmam pasaulinem kare taip buvo, antram jau pradejo dominuoti aviciaja, o veliau, realiai visi modernus karai (nekalbu apie visokias Afrikas) buvo nulemti oro pajegomis ir oro ginyba: Irako pirmas karas, Jugoslavija, Irako antras, Libija, Sirija ir pan..Kaikur nei vienas pestininkas taip ir nebuvo nuzenges i musi... Butu labai idomu pamatyt kaip sitie mesoveziai isipaiso i strategine LT gynyba..alinsim priesa eikvodami ju avicines bombas ir lektuvu kura? Suprasciau jei butu nusipirke pora-apmokymams ir kokioms spec pajegoms (nors irgi, kokios spec pajegos ratuotom priemonem keliauja..). Dabar, bl, ju uzsake uz 386 milus, kai LT metinis gynybos biudzetas tera maziau nei 600 milu. Busim ratuotu sauktiniu salis . Panasu, kad viskas buvo kur kas paprasciau, dede semas ir teta merkel sake "jump", o mes paklausem "how high?" Tokia ir strategija..
SaMaras 2016-08-26 11:19
Jau kažkada rašiau, bet vėl pasikartosiu. Pėstininkų kovos mašinos nelygu tankai, bet jeigu atvyktų "pilietiškai nusiteikę marsiečiai" su "iš turgaus pirktom uniformom ir iš medžiotojų paimtais ginklais" ir bandytų įrodyti savo teises jiems tas nepavyktų, prieš šitą techniką reikėtų jau tankų, lėktuvų ir kitos sunkiosios technikos, kas visiškai paneigtų marsietišką priedangą, o kai šalis užpulta kitos šalies o ne "vidinis konfliktas" tuomet užkurtumėm 5 punktą ir prašytumėm NATO vykdyti savo įsipareigojimus, nes mes savo vykdom.
Arns 2016-08-26 11:52
Samarai, šiais laikais yra jau tokie dalykai kaip prieštankiniai ginklai. N konfliktų kur net tankams nėra lengva prieš pėstininkus pasirodyti. Taigi kalbėti apie "Boxer" kaip neįveikiamą jėgą beprasmiška. Daugume karybos ekspertų pabrėžia, jog Lietuvoje ne ta situacija, kad eitu pateikti susiskaldymą kaip karinį pretekstą. Bet tarkim pavyksta. Lietuviai pasiunčia prieš grupeles žmonių sunkiąją techniką (bokserius, haubicas, šarvuočius), sunku būtu kitai pusei deklaruoti pagalbą? Matome kas dedasi pasaulyje, kad ir toje pačioje Sirijoje, oficialiai N šalių tiekia ginklus visoms pusėms ir be žodinių pasisvaidymų Rusija vs JAV, Iranas vs Saudo Arabiją, Prancūzija vs Turkija daigiau nieko neįvyksta.