Vartotojo pasipiktinimas: „Apple“ atsisakė tvarkyti „iPhone 6“ su įlinkusiu korpusu  (12)

Sugedus telefono „iPhone 6“ ekranui vilnietis Alvydas Opulskis įrenginį nunešė į oficialią telefonų taisyklą – Mobilių telefonų techninį centrą (MTTC). Ten vilnietis sužinojo, kad dėl telefono korpuso įlinkimo, kuris, iš pirmo žvilgsnio, neturi nieko bendro su gedimu, „iPhone 6“ nebus taisomas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

MTTC atstovai teigia, kad tokias taisykles numato „Apple“ garantinės sąlygos.

„Išorinių pažeidimų daug nebuvo. Keli įbrėžimai ant ekrano ir lengvas korpuso įlinkimas, – pasakojo A.Opulskis. – Gedimas pasireiškė raudonu ekranu, kuris vis persikraudavo ir normaliai niekados neužsikraudavo.“

Garantinis laikotarpis „Omnitel“ pirktam telefonui dar nebuvo pasibaigęs, taigi gedimas galėjo būti tvarkomas nemokamai, tačiau MTTC atstovai A.Opulskiui pasakė, kad dėl korpuso pažeidimų telefono taisyti negali – esą pažeidimai rodo, kad telefonas buvo naudojamas „ne pagal gamintojo nustatytas taisykles“.

Su tokiomis išvadomis A.Opulskis nesutiko – anot jo, įlinkimas „iPhone 6“ korpuse atsirado per ilgą laiką, o korpuse nėra jokių įrenginio kritimo ar daužymo žymių.

Vilnietį nustebino ir MTTC pateiktas pasiūlymas įsigyti tokį pat „iPhone“ pigiau – mokėti ne 499 eurus, o 349,70 euro.

„Toks jausmas, kad „Apple“ pripažįsta, jog sukūrė silpnus telefonus, bet atsakomybės nenori prisiimti ir suteikia nedidelę nuolaidą naujam įrenginiui“, – aiškino A.Opulskis.

Vilnietis jau kreipėsi į Vartotojų teisių apsaugos tarnybą ir laukia įstaigos išvadų. Paprašyta pakomentuoti, kodėl MTTC netaisė telefono, bendrovės Komercijos skyriaus vadovė Ramutė Varnelytė aiškino, kad jau registruojant įrenginį kilo rimtų abejonių dėl telefono būklės.

„Atlikęs nuodugnią patikrą technikas nustatė, kad pažeidimai išties riboja gamintojo garantines sąlygas ir pateikė oficialias išvadas, kuriomis patvirtinome, kad kliento gedimas negali būti taisomas garantiškai.

Pažeidimai rodo, kad įrenginys buvo naudojamas ne pagal gamintojo nustatytas taisykles ir gamintojas nebegali prisiimti atsakomybės už kokybišką įrenginio veikimą. Korpuso sulinkimas yra gana didelis, įrenginio vidus taip pat gali būti pažeistas“, – pasakojo R.Varneytė ir pridūrė, kad garantija gaminiui buvo nutraukta būtent dėl korpuso įlinkimo.

Straipsnis bus papildytas VVTAT pateiktomis išvadomis.​

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Paulius Grinkevičius
(11)
(13)
(-2)

Komentarai (12)