Sukurta autonominė dronų platforma: dronai be žmogaus priežiūros galės skraidyti ištisus mėnesius (Video)  ()

Bepiločių skraidančių aparatų populiarumas ženkliai prisidėjo prie jų autonomiškumo didinimo, sumažino žmogaus įsikišimo lygį į jų valdymą. Žiūrint iš kitos pusės, žmonės bet kokiu atveju yra reikalingi, kad padėtų pervežti dronus į reikiamą vietą, juos surinktų ir paleistų. Norint sumažinti šį krūvį, buvo sukurta platforma Dronebox, kuri suteiktų „24/7“ autonomines galimybes bepiločiams skraidantiems aparatams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ant šios platformos bepiločiai skraidantys aparatai galės automatiškai įsikrauti. Taip pat tai ir saugojimo stotis, kurią bus galima palikti vienoje vietoje. Tokiu būdu, bepiločius bus galima naudoti ne vieną ir ne du kartus, o netgi kelis mėnesius, kadangi jų nereikės kiekvieną kartą surinkti ir išardyti.

Pasak kūrėjų, Dronebox – tai pilnavertė platforma su autonomine maitinimo sistema, kurią galima pastatyti bet kurioje vietoje.

Platformą Dronebox su automatiniu baterijų krovikliu, kuris naudoja saulės baterijas. Taip pat platformą galima patobulinti į pagalbą pasitelkus technologiją Remobox. Šios technologijos dėka sraidyklės stotelę galima aprūpinti kuro elementais metams arba netgi ilgesniam laikui.

Kūrėjai tikina, kas su Dronebox bepiločiai skraidantys aparatai visada yra parengtyje ir gali akimirksniu pakilti į orą. Tai ypač svarbu tokiose situacijose, kaip kilus gaisrui miške, cheminių medžiagų nutekėjimo atveju, žemės drebėjimų ar  ir kitų stichinių nelaimių metu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Robotika.lt
Robotika.lt
(14)
(0)
(14)

Komentarai ()