Į vaistų pakuotes montuos valdiklius ir elektroninio rašalo ekranus: net ir gydymasis keisis iš esmės  ()

Šį pavasarį „E Ink Holdings“ vadovybė pripažino akivaizdų faktą – elektroninės knygų skaityklės jau nebėra bendrovės pagrindinis verslas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

E Ink ekranai tampa vis plačiau naudojami interjero erdvėje, taip pat didelio formato plakatuose. Vasaros pradžioje bendrovė pasirašė savo pirmą stambią sutartį dėl ekranų tiekimo elektroninėms kainų etiketėms.

Dabar iš Taivano pasiekė žinia, kad „E Ink Holdings“ drauge su HTC ir „Palladio“ kurs išmanias pakuotes vaistams. Įpakavime bus integruotas monochrominis elektroninio rašalo ekranas su valdikliu ir bevielio ryšio moduliu.

Iš esmės, kalbama apie daiktų interneto kategorijos sprendimą. Vaistų pakuotės su išmaniuoju telefonu ir debesų paslaugomis bendraus naudodamos „Bluetooth Low Energy“, Wi-Fi ir „ZigBee“ ryšius.

„Protinga“ dėžutė prisimins apie vaistų vartojimo laiką, stebės dozę bei pažymės tikslų paskutinio vartojimo laiką. HTC sukurtas išmaniojo telefono programinės įrangos modulis įrašys visą perduodamą duomenų paketą ir pridės kitą informaciją, pavyzdžiui, biometrinius paciento duomenis, kuriuos gaus naudodamas įvairius jutiklius. Gauti duomenys leis padidinti gydomąjį vaistų poveikį, o gydytojui padės geriau įvertinti gydymo eigą.

Naująsias vaistų pakuotes gamins Italijos bendrovė „Palladio Group“. Šiuo metu dar nėra informacijos apie šio produkto patekimą į rinką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(6)
(0)
(6)

Komentarai ()