Į žmonių kalbą išvertus teismo sprendimą paaiškėja štai kas: baudai gauti užteks net ir paprastos nuorodos į autorinėmis teisėmis saugomą turinį, kad ir patalpintą Youtube

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SaMaras 2016-10-13 13:35
Perkėlus į realų gyvenimą: sveikas, Petras už kampo su gitara groja, einam paklausyti? Ir, bac, turėk baudą, nes žinojai kad Petras gros "tris milijonus" o tu nepaklausei Mikutavičiaus ir jis gali tai groti, o tu draugui "davei nuorodą" kur tą nelegalų turinį išgirsti/pamatyti... Dėve Dėve, kur ritasi pasaulis..
vanduo4 2016-10-13 15:36
SaMaras 2016-10-13 16:07
Aš neesu prieš intelektinės nuosavybės apsaugą. Aš tik nesuprantu kaip galima bausti už nuorodų davimą. Na vienas žulikėlis už atitinkamą atlygį paaiškina kokiu būdu galima atrakinti spyną. Antrasis nueina ir apvagia kažką. Pirmasis morališkai padarė nusikaltimą, nes žinojo kaip jo perduotos žinios gali būti panaudotos, gavo atlygį, bet teisiškai jis nusikaltimo kaip ir nepadarė (mano teisinėmis žiniomis) nebent nesumokėjo pelno mokesčio
mch0lic 2016-10-13 16:10
Taip ir nesupratau apie kokį teismo sprendimą čia kalbama. Ar yra visa tai reglamentuota įstatymu Lietuvoje? Kas bus daroma jei pažeidėjas nėra Lietuvos pilietis gyvena už Lietuvos ar ES ribų? Jei serveriai yra už Lietuvos/ES ribų? Jei nebus įmanoma nustatyti pažeidojo tapatybės?
mch0lic 2016-10-13 16:22
Niekas už nuorodų dalinimasi su facebook'o bičiuliais IMHO tavęs nebaus, aš kaip suprantu kalbama apie įmones ir asmenius kurie tą daro siekdami vienokiu ar kitokiu būdu uždirbit iš nelegalaus turinio. Jei tavo verslas turi socialinį profilį ir tu nori pasidalinti video ar nuotraukomis tiesog turi gaut autoriaus sutikimą. Autoriaus sutikimas tau nebus būtinas jei pvz norėsi pasidalinti nuotrauka kuri yra licenzijuota CC0 licenzija.
Shinigami 2016-10-14 06:39
Valdininkai tik leidžia įstatimus, o kaip juos įgyvendinti (ir ar įmanoma įgyvendinti) sprendžia teisėsauga. Valdininkams ant to nusispjauti. Čia taip baisiai parašyta, kad atrodo jog visi tapsime nusikaltėliais. Bet labiau įsigilinus supranti, kad čia nieko baisaus. Privatus asmenys ir toliau galės dėti tas nuorodas. Tik komerciniai subjektai turės įsitikinti, kad jie tas nuorodas gali pas save dėti. Nes jos susijusios su jų pelnų. Kaip ir visi verslo subjektai turi buti tikri, kad naudoja legalia programine įranga, taip dabar turės dėti nuorodas kurias jiems leido dėti turinio savininkas.
Anonimiausias 2016-10-14 07:37
Neblogai, gauni peržiūrų youtube kanale ir dar prisiteisi pinigų už tai kad pasidalino ...
Shinigami 2016-10-14 11:32
Man toks įtarimas, kad pagal šį įstatimą net pagrindinis šio straipsnio paveiksliukas bus piratavimas (nežinau kokia licenzija jam suteikė jo autorius, bet greičiausiai jokios, nes niekas taip nesigilina). Nes tikrai technologijos nesikreipė į paveikslėlio savininką dėl leidimo jį čia patalpinti. O parašymas iš kur paėmei nebetinka. Nes šis puslapis komercinės paskirties. Realiai beveik visi čia esantys paveikslėliai, video failai ir nuorodos į kitus puslapius bus nelegalus. Nes niekas tikrai neklausia ar gali juos dėti. Pav. jei DELFI (ar kitas komercinis portalas) įdėtu nuorodą į šį straipsnį nepaklausę šio portalo administracijos ar jie gali dėti nuorodą į šį straipsnį savo portale, jau pažeis šį įstatimą. Nes visas šis straipsnis yra šios svetainės nuosavybė (arba kitos svetainės nuosavybė, jei kita jį parašė, bet nuorodos platintojas to nežino). Todėl bet koks asmuo užsiimantis komercine veikla turės klausti ar gali pas save patalpinti nuorodą į šį straipsnį. P.S. bet ką dėl šio įstatimo darys google (ir kitos paieškos svetainės), nes jos pas save deda nuorodas į įvairias svetaines prieš tai neatsiklausę ar tai gali daryti.