„Samsung“ košmaras tęsiasi: laboratorijose „Galaxy Note 7“ nesprogsta ir problema gali persikelti į ateities flagmanus (Papildyta oficialiu komentaru)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Atk 2016-10-17 10:31
reikia tiesiog sumazinti krovimo itampa, tarkim jie kraunasi iki 4,2 voltu, o sumazhibti iki 4 voltu, del to gali kiek sumazeti ak. talpa, bet uzhtat greiciausiai pailges tarnavimo laikas. kita priezhastis mazhiau tiketina, kad paleidus tam tikra programa, telefonas pradeda vartot nezhmonishkai daug energijos, vos ne trumpas jungimas ivyksta ir akumuliatorius perskaista ir sprogsta. arba ten yra koks nors impulsinis keitiklis, kurio impulsai didelio dazhnio ir aukshtos itampos patenka i akumuliatoriu ir jis sprogsta. likimas nubaude samsung uzh dideles kainas ir trolonima su patentais galbut. reikejo nuolankiems but, o cia gobshumas pakisho koja, norejo ish teismu del patentu pinigu kuo daugiau gauti, tai uz tai likimas nubaude, dave skaudziai per ego.
Maras 2016-10-17 12:47
Krovimui naudojant 4,0V akumas nebūtų pilnai pakraunamas - čia ne išeitis (dauguma Li akumų dabar kraunami iki 4,35V). Labiau tikėtina priežastis - didelė srovė. Apriboti maksimalią krovimo srovę gal ir naudinga, bet vėl gi, kol neaišku kas sukelia šią problemą, spekuliacijų gali būti daug. Jei problema būtų tik akumuliatoriai, ją aptikti nėra labai sunku. Gamintojai testuoja didelį kiekį vienu metu, problemą aptiktų greitai. Mano neišprususia nuomone, gali būti sudėtinė problema, pvz, nekokybiškas didelės talpos tantalinis kondensatorius turi tikimybę random užsitrumpinti, dėl ko per kelias sek pakyla jo temperatūra iki keleto šimtų laipsnių, pradega plastikas aplink jį, temperatūra pažeidžia bateriją, o tada pradeda degti baterija ir t.t. Pats dirbu elektronikos gamyboje, ne kartą mačiau šaudančius tantalus pirmo, o kartais ir ne pirmo pajungimo metu. Beje, jei nepavyksta atkartoti gamintojui, galbūt neverta atmesti gerai apgalvoto konkurentų sabotažo versijos.
immortallt 2016-10-17 12:57
Jei būtų viskas taip paprasta, tai jau senai būtų atradę bei pirmoje eilėje nebūtų kilę problemos visai.
Maras 2016-10-17 13:34
Na aš tik pavyzdį aprašiau, visi suprantame, kad problema bus gilesnė ir sudėtingesbė
audriusn 2016-10-17 13:55
gal geriau iki dar saugesniu 3 voltu, o gal pradziai reiketu pasikartoti mokyklos fizikos kursa ir skirti itampa nuo sroves stiprio.
X-log 2016-10-17 14:15
Nelabai dabartiniuose telefonuose rasi tantalus, apskritai, vien del tavo paminetos priezasties, juos apsimoka naudoti tik kada nera kito pasirinkimo. Nezinau tikslios statistikos, bet ka teko girdeti, kad Note7 numatoma uzsidegimo tikimybe yra <0,01% o realiai isvis <0,0001%. Tai reiktu testuoti kokiu 100k telefonu, kad galetum bent pradeti daryti kazkokias prielaidas.
zet 2016-10-17 18:48
Labaratorijose galima simuliuoti ekstrimalias situacijas, kol prades spogsti, taip randant prie ko prisikabinti.
mobilunkas 2016-10-17 20:15
o gal yra kazkokia komanda, kuria pasiuntus i telefona jis ima ryt be proto elektra ir uzkaites sprogsta? Vardan gero telefono sunaikinimo konkurentams verta pasistengt
DJ_LFS 2016-10-18 00:34
O kas tie konkurentai? Apple? Ar nebūtų kvaila iš jų pusės? Juk tokios apgavystės, sabotažai anksčiau ar vėliau paaiškėja ir kaltininkams tai kainuoja labai labai brangiai
X-log 2016-10-18 02:35
Ne viska gali labaratorijoj susimuliuoti (tiksliau ne apie visus veiksnius ir ju saveika gali zinoti), tuo labiau jeigu cia kazkoks retas gamybos brokas, jis gali net nepasireiksti kitiems aparatams. Lendant i ektreamus visada rasi prie ko prisikabinti, bet taip pat nebusi garantuotas, kad atradai butent tos problemos priezasti, o ne kitos.