„Tele2“ ir „Bitė Lietuva“ pareiškimas Lietuvos Vyriausybei: jei norite tokių naujovių, mokėkite 9 mln. eurų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kubietis 2016-10-31 12:16
Manau, vyriausybė turėtų duoti apskritą nulį. Jei prašai godžiai, negausi nieko. Abonentų duomenys ir taip yra aiškūs, o išankstinio mokėjimo kortelių turėtojų duomenys daug maž irgi yra aiškūs. Nes nemaža dalis TELE2 Pildyk vartotojų yra prisiregistravę svetainėje ir joje pateikti duomenys. Su Bitės Labas situacija turėtų būti panaši, kaip ir Omnitel Ežio ar kas ten bebūtų. Naujus vartotojus priregistruoti neturėtų bendrovėms kainuoti nei cento, kadangi gali padaryti taip, jog tik užsiregistravęs internetu galėtum naudotis kortele, o seni vartotojai, kaip jau ir sakiau, jų daug nėra, dalis kortelių jau seniai net nebenaudojamos. Trumpai tariant tai tik privačių įmonių bandymas pasipelnyti iš situacijos.
obuglas 2016-10-31 12:19
Čia yra toks didelis bullshit ir net pasakyčiau akivaizdus reketavimas.
- 2016-10-31 12:23
O gal padaryti kitaip - nori turėti licenciją verslui ? Tai implementuoji naują tvarką.
Niemand 2016-10-31 12:57
Galima ir taip. Be kita ko būtent tokia tvarka yra Vokietijoje. Bet tai paneigia patį registravimo tikslą, nes inetu galėsi bet kieno vardu uždeklaruoti. O vat jei nori, kad pasus tikrintų, valstybė privalo už šitą malonumą ir susimokėti. Bet ir tai bus mažai veiksminga. Pasą suklastoti, kad apgautum maximos kasininkė tikrai nesunku. Žodžiu, kam labai reikės, susiorganizuos, o kentės vidutinių piliečių privatumas.
Shinigami 2016-10-31 13:10
Išankstinio mokėjimo korteles reikia pardavinėti kaip ir paprastas korteles. Kai sudarant raštiška sutartį su operatoriumi. Tada ir bus patvirtinta tapatybė. O visas dabar esančias neregistruotas korteles atjungti nuo tinklo per 6 mėn. Kas norės naudotis telefonu pats nueis pas operatorių ir prisiregistruos.
kestutisz 2016-10-31 13:22
Normalus atsakymas į nesąmoningą rekalavimą. Tipo negali apsaugoti nuo žulikų kurie ir taip "saugomi" "griežto režimo zonose" todėl zoną išplės per visą šalies teritoriją. Kas toliau? privers visus gyventojus ir visus wifi/vpn sudeklaruoti, kad koks prižiūrėtojas negalėtų pakurti tuneliuko ir skambučių persiųsti per IP telefoniją? p.s. net neturiu tokios kortelės. O tokius žulikus laikau beveik teigiama dalimi - kad visuomenė būtų budri, kad ne viskas gražu ir pūkuota. Maždaug kaip koks tūpas portscan'as serveriams, kad neužmirštum firewall'o ar šiaip kokių atvirų servisų
zipper 2016-10-31 13:59
Visiškai pritariu "Bitė Lietuva" kad reikėtų įstatymą įgyvendinti ES mastu, nes kitokiu atveju pats įstatymas neturės prasmės prieš tel. sukčius (Ypatingai tuos kurie kalėjime sėdi ) bei prieš kitus įstatymų pažeidėjus, nes jie galės nusipirkti SIM korteles atvežtas iš kaimyninių šalių. Be to nemanau kad mob. tinklų operatoriai ką nors keis už ačiū, vienu ar kitu atveju mokės vartotojas, nesvarbu ar bus iš valstybės ar iš jo paties kišenės Aš asmeniškai manau kad net nereiktų to įstatymo, nes su juo bus dar didesnė nesąmonė
Arns 2016-10-31 14:08
.
sub 2016-10-31 14:18
Nu logiškai pamaščius, tai Tele2 ir Bitė bando spausti vašką iš š., o Omnitel kaip sąžiningas subrendęs vyras ne problemų ieško, o pateikia spręndimus.
obuglas 2016-10-31 14:25
Ar jūs dažnai gaunate skambučių iš užsienietiškų Nr.? Aš asmeniškai esu sulaukęs skambučių iš Japonijos ir Kipro numerio - ir visus kartus buvo praignoruoti. Analogiškai būtų ir čia - ar daugelis pultų atsiliepinėti užsienietiškiams numeriams? Pavyzdys: Lietuvos bankas pastoviai priima įdomų ir vis naujų reikalavimų, bet dar negirdėjau, kad kuri nors finansų įstaiga reikalautų, kad jai būtų kompensuotos išlaidos tų reikalavimų įgyvendinimui.
kestutisz 2016-10-31 14:30
Bet tu gal skirk "virtualų" žuliką nuo to kur su byta. Geriau pirmieji visą dieną užsiima pokalbiais - neturės laiko stovėti tarpuvartėse, o gal tuo pačiu greičiau evoliucionuos į politiką ar garbingą verslininką (reikėtų paieškoti Erlicko citatos apie evoliuciją). O tai, kad apkvailino BPC tai reiškia, kad kitą kartą jau taip neapkvailins. Kaip ir to savivaldybės darbuotojo atidavusiu mašiną - pamoką išmoko, dabar jau pagalvos. O tai būtų žulikas paprašęs mero supakuoto bagažinėj - būtų ir tą gavęs. Gi "STT". Visų melo rūšių straipsniais neaprašysi, žmonių nepatiklumas treniruojamas dešimtis tūkstančių metų, ir aiškų dažniausiai silpniausių-patikliausių sąskaita.
kestutisz 2016-10-31 14:37
Bet gal irgi skirk save ir tokį kuris gali patikėti telefoninėm nesąmonėm. Juolab tas kodas ną ką gi jis reiškia - tik seną seną techninį reliktą kuris anksčiau ar vėliau nunyks. Kokiam skype gi nesuki galvos iš kokios šalies skambina? Ir numerio gali išvis nerodyti. O ir kad rodys viską teisingai, lietuvišką numerį, tai visai nereiškia, kad būtina atsiliepti, pats dažniausiai asmeniniam telefone ignoruoju visus nežinomus, bo ten koks trečdalis visiškai nereikalingas spam'as kuriam nesinori gaišti laiką, o kam reikės žinos ir taip kaip susisiekti :)