Seksas su robotais pakeis pasaulį, bet deja, tai neišvengiama  (7)

Šių metų gruodžio mėnesį Londono Goldsmiths universitete vyks Tarptautinis meilės ir sekso su robotais kongresas, praneša "The Daily Mail". Tarp šiemetinių pagrindinių temų - humanoidiniai robotai, robotų emocijos, robotai pasilinksminimams ir kibernetiniai sekso žaislai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarptautinio meilės ir sekso su robotais kongreso idėja kilo britų mokslininkams ir dirbtinio intelekto ekspertams, kurie 2014 metais suorganizavo pirmąjį kongresą Madeiroje, pritraukusį daugiau nei 40 dalyvių.

Antrasis kongresas turėjo įvykti Malaizijoje, tačiau vietinė valdžia uždraudė šią konferenciją, aiškindami, kad žmonių ir robotų seksas šioje šalyje yra nelegalus, todėl negali būti pagrindine mokslinio kongreso tema.

Tačiau kongreso organizatoriai nesutinka su skeptikais. "Manau, kad robotai ateityje taps žmonių meilužiais", - sako dr. Kate Devlin iš Goldsmiths universiteto, parašiusi kontraversiškai vertinamą tekstą "Apginant sekso robotus" (angl. “In Defence of Sex Robots”).

Panašios nuomonės laikosi dr. David Levy, žymios knygos, išleistos praėjusio amžiaus pabaigoje, "Meilė ir seksas su robotais" autorius: "Sekso robotų naudojimo idėja nedaug kuo skiriasi nuo sekso lėlių, kurios daugeliui žmonių yra priimtinos."

Kai kurie futurologai net prognozuoja, jog 2050 metais žmonių ir robotų seksas bus populiaresnis nei seksas tik tarp žmonių.

2030 metais bus įprasta kai kuriems asmenims užsiimti virtualiais seksualiniais santykiais - tokios veiklos populiarumas prilygs šiandien įprastam pornografijos žiūrėjimui.

2025 metais pasiturinti šeima išgalės turėti sekso robotą. Bent jau taip teigia britų futurologas Ian Pearson.

Kai kurie ekspertai netgi spėja, jog seksas su robotais taps priklausomybe. "Sekso robotai visuomet bus prieinami ir niekuomet nepasakys "ne", todėl lengva išsivystyti priklausomybę nuo jų", - sako Joel Snell, robotikos ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Anglija.today
Anglija.today
(31)
(17)
(14)

Komentarai (7)