Operacinių sistemų saugumas: „Linux“, „Windows“ ir „Mac OS“ sistemų pavojai ir privalumai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Niemand 2016-11-29 18:06
docx, formatavimas 99 proc. nusimuša atidarius su MS office'u (eksperimento metu, berods su 2007)
Eič 2016-11-29 19:39
Čia jūs gal komentavimą T.lt kaip part-time darbą turit? Per savaitgalį susirinko 13 komentarų, pirmadienis atėjo ir parėjo komentarų banga
- 2016-11-29 20:23
As simple as that: nieks negaišta asmeninio, šeimos laiko tokiems niekams, kaip forumas. O darbinis laikas - nenaudingas, tad ir leidžiama taip, kaip norima - vistiek apmokėta
Vytis M. 2016-11-29 22:02
Visual Studio Code nėra Visual Studio. Tai tiesiog kažkas panašaus į Notepad++, tik su apribojimais (t.y. neatidarysi .exe ir nepamatysi kringelių krūvos, o pasakys kad atidaryti neįmanoma. Bet vistiek, nuo 2014 m. kompanija vykdo kitokią politiką. Ji pasikeitė kai Ballmerį pakeitė Nadela ^^. Vis dėl to gal keičiasi laikai?
Vytax 2016-11-30 10:28
Patikėk nesikeičia. Microsoft nuo pat pradžių nepasižymėjo inovatyviais, išbaigtais, kokybiškais produktais. Viskas ką MS sugeba vykdyti geriausiai, tai yra itin agresyvus merketingas (pradedant naudojimosi monopoline padėtimi, Vendor lock-in, baigiant elementariu standartų laužymu). Dabartiniai veiksmai ne išimtis. Tai tik viešųjų ryšių akcija, be jokio realaus turinio.
kernel_panikuoja 2016-11-30 12:25
MS keiciasi, bet taip, kad naudinga butu jam paciam. Kuo toliau, tuo tas MS tampa vis maziau visiems idomus, o ypac tai consumer electronics srityje. Priesingai nei senesniais "PC centric" laikais, kuomet viskas sukosi apie PC, OS ir PI tai OS, dabar viskas shift'ina link cloud'u, servisu, skaitmeninio turinio ir mobiliu platformu. MS turi atitinkamai keistis, kad isliktu post-PC eroje. Del sios priezasties pati pradejo pardavineti savo "brand'ini" mobilu hardware, nors nesekmingai. Del to tapo Linux friendly, nes ta pati Linux'a naudoja savo cloud'e ir ketina siulyti FPGA hardwarinius sprendimus, nes ateityje tokie dalykai, kartu su GPGPU, bus "the thing" deep learning'e. Pridekim dar ta fakta, kad pushina UWP ir ta savo "unified windows" vizija, bei e-store'a, del ko net vyksta trintis su valves steam'u, nes MS'as labai noretu matyti zaidimus pas save. .NET core atidarymas, Ubuntu shell'as windozej, Windows 10 IoT ore ant rasberiu ir pan. gali buti priskirti viesu rysiu akcijom, bet to niekada nebutu nutike kokiais 2002 metais. Negalima sakyti, kad MS nesikeicia. Siaip jau kaip tik sakoma, kad "naujas mikrosoftas" dabar tampa Apple ir Google.
Transhuman 2016-12-01 21:22
Jeigu MS kuriami produktai būtų šūdini kaip bandai parodyti, tai su tokia politika jau jie seniai būtų subankrutavę. Bet akivaizdžiai yra priešingai, taigi galima teigti, jog arba esi neišmanėlis, arba begėdiškai apsimelavai. Ir šiaip pamąstymui - pamėginkit padirbti aštuonias darbo valandas su C++ cross-platform development ant OSX ir Windows. Jeigu skirtumo nepamatysite, tai tada kažkas ne taip su jūsų smegenine vyksta.
Paprastas_zmogus 2016-12-01 22:29
Oj prajuokinai. Windows XP laikais net mano HP laptopas su per prievartą įkištu macos geriau ir stabiliau veikė nei su windows. Dabar prisiminus, tikrai Windows buvo tragiška sistema palyginus su tuo kaip jie veikia dabar. Net keista skaityt komentarus, kuriuose kazkas gadina Windows stabilia ir funkcionalia OS Aišku, Linux tuo metu išvis blusos stadijoj egzistavo. Noriu pasakyt, kad DABAR Windows jau tikrai galima vadinti stabilia sistema. Manau ir Linux irgi jau labiau subrendo ir išaugo iš to lygio, kur OS instaliavimui reikėjo programinės eilutės, bet panašu, kad didesnio populiarumo kaip consumer OS niekada taip ir nesulauks. O gaila, privalumų yra, o ir kaina puiki Tik bėda ta, kad Linuxistai niekada nesuvoks, jog žmogui reikia ne atviro kodo, ne galimybės modifikuoti kernelį, ne galybės reikšmingų ir nereikšmingų pasirinkimų... Žmogui reikia išbaigto produkto su aiškia paskirtimi. Windows ir MacOS yra tokie, Linux deja ne
mch0lic 2016-12-02 00:12
Linux iš tikro pakankamai išbaigta, aišku yra visokių distribucijų, kiekviena turi pliusų ir minusų, bet manau pagrindinė problema yra profesionalios programinės įrangos stoka. Žmonėm reikia MS Office, Adobe ir Autodesk produktų, buhalterinės programos ir tos pagrinde skirtos tik Windows, o kadangi nuo darželių iki high-tech įmonių naudoja Windows, vartotojas papraščiausiai nemato prasmės rinktis kitą OS. Kai organizacijos dėl saugumo / kainos pereis prie Linux, pereis ir eiliniai vartotojai.
Vytax 2016-12-02 09:55
daugiau valandų. Ir jei norite kurti cross platformines programas tai reikia daryti ne su Windows. Tai reikia daryti ant Linux arba ant Mac. Tada įprasite nenaudoti visokių ten „wchar_t“, „wstring“ ir kitokių specifinių Microsoft nesąmonių. Jeigu reikės GUI, naudosite kokį nors Qt ar wxWidgets ir pan. ------ Kažkokie juokingi tie Microsoft fanatikai. Net Windows normaliai nėra naudoję.