„Nokia“ turi itin džiugių naujienų, tik neaišku ar bus eilinis nusivylimas, ar labai maloni staigmena (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Eič 2016-12-04 12:29
LG kopijos. Duodu metus iki paskutinio telefono išleidimo.
KT819GM 2016-12-04 12:53
Buvo ir tebėra toks Nokia X, tad dėl android eksperimentų telefonuose nebūčiau toks tikras.
kernel_panikuoja 2016-12-04 12:59
Jus gal palaukit isleisto produkto ir jo review'u, nes kolkas yra tik kazkokie gandai ir "vaiku" padaryti "leak" video.
Talkatif 2016-12-04 21:05
Rašo gi, kad kažkuriam androidui pardavė vardą. Bus koks žinomas kinas į nokia pavirtęs.
sub 2016-12-05 14:36
Dar vienas gamintojas, kuris nesugeba išnaudoti apatinės juostos. Ten gali pratęsti ekraną ir tada daryti tuos šlykščius ekrano mygtukus, arba apdaryti kaip samsung ar HTC, lietimui jautrius mygtukus. nesuprantu, kam Huawei, LG ir kiti palieką tą vadinamą apatinį "bar"? Front panel galėtų būti visas padengtas ekranu, o garsiakalbiai gali būti ir ant viršutinio/apatinio kraštelio arba šonų, sensoriai ir taip už stiklo jau dedmai yra. Xiaomi lyg ir tuo keliu eina.
DarkNRG 2016-12-05 18:20
O kamera priekine kur desi?
kestutisz 2016-12-05 21:05
Skonio reikalas. Man pvz kaip tik nepatogu kai ekrano kraštai reaguoja į netyčiinius prisilietimus ir geriau jau ten tegu būna bukas rėmas. Aišku, tai būtų galima ir softwariškai apriboti (nustatyti kažkokį userio keičiamą viewportą)
mch0lic 2016-12-06 14:27
Seniai pasibaigė tie laikai, kai OEM patys dirbdavo prie hardware'o (tame tarpe ir Nokia), optimizuodavo baterijos laiką ar kurdavo naujas technologijas, dabar užtenka nuskrist savaitei į kiniją, išsirinkt iš kelių hardware'o prototipų (procesoriaus / grafikos akseleratorius ir pan), pasirašyt kontraktą su foxconn ar kitu surinkėju, ir prigriebt pora prototipų, tam, kad developer'iai paruoštų OS image'ą kuri surinkimo metu diegs į tuos telefonus. Nuo idėjos iki telefono viskas paprastai užtrunka nuo 3 iki 6 mėn, priklausomai kiek laiko developeriai dirba prie OS image'o, koks order'is ir kokia eilė retool'ingui. Bus eilinis android telefonas, su eilinėm specifikacijom, niekuo (išskyrus kaina) greičiausiai nesiskirs nuo jau egzistuojančių modelių ar modelių kurie pasirodys artimiausiu metu.
kernel_panikuoja 2016-12-06 14:51
Tai normalu. Siuo metu hardware'as niekam neidomus ir nieko nereiskia, o visa esme ir verte yra sutelkta programineje irangoje ir tos irangos ekosistemoje. Visi telefonai viduriuose naudoja tuos pacius treciuju saliu komponentus, dauguma ju yra tiesiog SoC'u reference design'u fork'ai. Apple'as issiskiria tuo, kad naudoja savo in-house soc'a, bet ismesk is iPhone iOS'a (kas ir yra jo esme), ir jis taps sudas. Klaustukas butent yra ties tuo, kokios kokybes programine iranga bus tose Nokios'e, nes tai svarbiausia. Kas is tu visu pigiu ir galingu chinese smartcrap'u, jeigu ju softas yra nesuportinamas, nestabilus ir kreivas, stilium "uzsibootino - leidziam i gamyba", kai tuo tarpu pasiimi 4 metu senumo Nexus 5 su stock'iniu Androidu, ir jis po siai dienai veikia stabiliai ir kokybiskai, nes patys OS image'ai yra normalus ir isdirbti.
Paprastas_zmogus 2016-12-06 19:47
Tu čia aprašei tokių gamintojų kaip Acme procesą. Normalūs gamintojai savo produktus projektuoja patys ir "off-the-shelf" technologijų naudoja itin mažai. Kaip pvz Apple vieną modelį kuria 2 metus.
raimism 2016-12-06 21:01
tie laikai jau irgi praeina. Prieš pusmetį surizikavau ir sūnui nupirkau Oukitel su standartiniu 6 androidu ir 4000 mAh baterija. Viskas puiku, jokių nusiskundimų, o naudojamas - smarkiai dažniau nei vidurkis. Didžioji kinų gamintojų dalis jau pasimokė iš klaidų ir pradeda teisingiau vertinti savo ''sugebėjimus'' palaikyti jų pačių ''pagerintą'' android'ą. Ima stocki'inį androidą, deda į telefonus ir viskas. Tiesa, kai kurie dabar pagavo naują madą - deda dual boot'ą su Windows'ais (juk gauna nemokamai, jei išlaiko tam tikrą telefono kainą) - bet po kurio laiko greičiausiai baigs ir tuos žaidimus... Liks grynas Android'as + tie patys vidiniai komponentai + tų pačių gamyklų (vergvaldžių) surinkimas - (minus) brandas - (minus) popierinė garantija, kurios realiai nėra, nes nėra oficialių atstovų. Kiek vertas toks paketas? - sprendžia kiekvienas pats asmeniškai. Aš pvz pirkau vienuolikmečiui ir kol kas vertinu kaip gerą sandorį.
mch0lic 2016-12-07 11:27
Pasakyk ką turi bendro Apple ir Android? Kam kišt tą obuoly jei tai nieko bendro neturi su tema kuria diskutuojam?
Paprastas_zmogus 2016-12-07 17:12
Ką bendro? Gal, tai, kad Apple, kaip ir kiti telefonų gamintojai yra toj pačioj rinkoj ir varžosi vieni su kitais? Tu galvoji tokios kompanijos kaip Sony, Samsung, LG varžosi tarpusavyje naudodami "off-the-shelf" technologijas?
mch0lic 2016-12-07 18:11
Tas tavo apple geriausiu atveju konkuruoja su pora Samsung high-end modelių, gal dar vienu kitu kitų gamintojų high-end modeliu, likę 90-95% smartphone'ų niekaip neįsipaiško į tą pačia kategoriją ir nesudaro jokios konkurencijos tavo mylimam Apple. Tiek LG, tiek Sony tikrai neužsiima hardware'o dizainu, dirba jie tik ties produkto išoriniu dizainu, naudoja tuos pačius komponentus kaip ir visi likę, ekranas/kamera/baterija/etc parenkami pagal suderinamumą ir rinkos segmentą kuriam bus skirtas telefonas. Dėl samsung'o nežinau, kai kurios kompanijos taip pat užsiima R&D tobulindami ar kurdami naujos kartos komponentus pvz kameras, bet tai daro tikrai ne visi ir tikrai dirbama ne prie visų komponentų, ir tokius komponentus jie be didesnio vargo pardavinėja net konkurentams..