Vyriausybė palaimino SIM kortelių registravimą: skelbiama, kiek tai kainuos ir iki kada reikės viską susitvarkyti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

jonas112 2016-12-09 14:36
Man įdomiausia ir buvo pačių žmonių pozicija apie jų asmeninius duomenis. Aš tai pilnai suprantu, kad norint sekti yra visos galimybės ir realiai tokia registracija paprastiems žmonėms neturės jokios įtakos. Tačiau, kur turėtų būti duomenų rinkimo riba? Kada jau žmonėms gali atrodyti, kad iš jų reikalaujama per daug duomenų? Man tik keista, kad daugeliui atrodo tai nieko tokio. Pats toks žingsnis yra labai mažas ir jis realiai nieko nereiškia, bet tai tiesiog gali būti žmogaus laisvės suvokimo indikatorius. Po truputį sukant kontrolės rankenėlę galima ir nepajusti kada pradeda viskas virti. Nelabai suprantu kodėl čia daugelis taip įširdo, bet aš tarkim nenorėčiau būt priverstas pabezdėjimą autorizuoti.
immortallt 2016-12-09 15:26
Šiaip tos paranojos nesuprantu, dėl asmeninių duomenų. Reiktų sutvarkyti duombazes šiek tiek ir priėjimą prie jų, bet pats duomenų rinkimas ir priėjimas jėgos struktūroms yra labai gerai, nes padeda užkirsti kelią nusikalstamai veiklai ir teroristiniams išpuoliams. O ką slėpti turit, kaip taip trėdžiat dėl asmeninių duomenų?
lape 2016-12-09 15:43
Sukčius pavogs iš vaiko telefoną, apgaus kokia bobutę, o policija daug nesiaiškins - kaltas bus kortelės savininkas. O, kai mūsų teismai nuteisia už akių, tai apie viską sužinosi, tik kai ateis pulkas antstolių. Šitas įstatymas tiesiog tinginčių, ar neįgalinčių dirbti policininkų, o gal net pačių telefoninių sukčių ir sugalvotas. Ir nereikia čia pasakėčių - aš nieko blogo nedarau, tai tegu visi manę registruoja. Čia mes kovosim su terorizmu, lia lia, tereikia apsaugoti duomenų bazes. Kaip saugoti? Tankų nupirkt? Ar durnių į valdžia nerinkt?
matise 2016-12-09 15:50
Akių dūmimas, stiprinant totalią kontrolę. Vadovėlinis pavyzdys, kaip prisidengiant kilniais motyvais, įteisint dar didesni kontroliavimą. Nu ar nejuokinga, kad telefoninių sukčių sugauti negali, o va jau išduotas korteles, tai galės suregistruoti Vietoj to, kad blokuotų kalėjimuose mobilų ryšį, kurio ten ir taip būti neturi, imama registruoti nekaltus. Absurdo teatras tęsiasi. O visiems tiems, kuri aiškina "O ką slėpti turit, kaip taip trėdžiat dėl asmeninių duomenų?", galiu pasakyti, kad Jūsų naivumas - begalinis. Užtenka, kad sukaupta informacinė galia turėtų bent hipotetinę galimybę būti panaudota ne pagal paskirtį, tai tik laiko klausimas, kada ji taip ir bus panaudota. Šiandien laisva visuomenė, rytoj - klusnūs pavergtieji. Apsaugoti nuo sukčių, aha.
Arns 2016-12-09 16:32
Kartoju klausimą dar kartą. Ant kieno vardo jūsų(bijančiųjų) draudimo, interneto, automobilio, paskolos, nuomos, nuosavybės sutartys? Ten nurodote pagrindinę informaciją, tame tarpe ir savo kontaktinę. Sutarty jūsų galiojantis numeris, pagal jį teisėsauga(valdžia) ir dabar gali pradėti sekimo procesą.
lape 2016-12-09 17:23
Tai dabar vaikui du telefonus reikės duoti - kad operatyviai galėtu pranešti? O jeigu pastebės, tik vakare, o pavogė iš ryto? Esmė tame, kad daugiau biurokratijos už musų pinigus. Viskas būtų gerai, jei ne armijos debilų valdžioje ir policijoje. Man, pav, prieš kelis metus buvo kvietimas į teismą - kažkas kažką padarė su iš manęs pirktu automobilių. Tyrėjai ar kas ten tokie, nesugebėjo pažiūrėti regitroj, kad jau metai kaip išregistruotas automobilis. Mano duomenis paskutiniai tai ir aiškinkis. Nieko tokio, tik laiko gaišimas, visokie šaukimai be jokio pasiaiškinimo, nervų gadinimas ir ... Čia tik teoriškai viskas gražu. Be to, vieną rytą gali atsikelt ir pamatyt, kad lauke jau raudonom ar žaliom vėliavėlėm mojuoja.
Vytax 2016-12-09 18:45
Mane tai „žavi“ šio projekto skaičiai. Operatoriai gal ir išpučia skaičius, bet tarkime kortelių registracija kainuos 5mln. €. Prie viso to reikėtų sumuoti ne tik operatorių išlaidas, bet ir pačių vartotojų papildomas išlaidas. Juk jei kokiai bobutei iš kaimo reikės atvažiuoti 80 km. į rajono centrą užsiregistruoti, tai vis dėlto reikš išlaidas. Nusikaltimų nuostoliai kaip ir aiškūs, tačiau kortelių registracija telefoninio nusikalstamumo visiškai neapribos. Tad tarkim nusikalstamumo nuostoliai sumažės kokiais 200 tūkst. €. (geriausiu atveju). Taigi toks sprendimas atsipirks grubiai skaičiuojant per 25 metus. (5/0.2). Tad iš esmės paprastesnis ir mažiau diskomforto žmonėms keliantis būdas būtų tiesiog kompensuoti telefoninių sukčių padarytą žalą.
kestutisz 2016-12-09 22:14
Kiekvienas papildomas marazmas mažų mažiausiai kelia papildomų nepatogumų. Ir artina kitus - pvz pafantazuokim kas toliau - VPN registraacija? Visi messengeriai tik su pasu? FB vartojimas tik relaiasi vardais ir tikrais asmens kodais? Su bet kurio iš tų jei ne šiandien tai rytoj bus galima išdurti patiklų žmogų. Šiandien jis tarkim kietas vartotojas netiki skambučiais, tipo modernus su feisbūkais, bet pasens kažkiek metų ir žiūrėk ims ir patikės kokiu naujesnio tipo laimės laišku. O jėgos struktūros vis dar nemokės sukontroliuoti uždarytų _griežto režimo_ zonose, nes gi viskas, korteles (niekingą komunikacijų rinkos dalį) suregistravom :)
AAA000 2016-12-09 22:50
cia yra ksenofobija pries paauglius tu jauti nesveika pasitenkinima, kad paauglai turi maziau pinigu uz tave - bet rysio galimybes identiskas. o dabar paaugliams bus kazkokie rysio veiklos apsunkinimai - ir tau is to nesveikas dziaugsmas
Pumper 2016-12-10 12:46
Į galvą neateina nei viena situacija, kada normaliam žmogui, neužsiimančiam juodais darbeliais, galėtų prireikti vienkartinio telefono.
Nerealiai 2016-12-10 17:34
Kokiu būdu telefoną galima atsekti metro (turiu omeny 1 metro) tikslumu? GPS tikslumas daugelyje telefonu geriausiu atveju siekia 10 metrų, tai kas lieka? Pagal ryšio bokštus ir wifi, bluetooth?