Netikėtą OPEC susitarimą pajus visi vairuotojai: skelbia, kiek brangs kuras Lietuvoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Creatium 2016-12-09 11:44
O man šiaip įdomu, kodėl tokia organizacija gali gyvuoti apskritai? Juk tai iš esmės yra karteliniai susitarimai, ribojantys normalią konkurenciją (dėl kurios ir krito kainos).
Giedrius88 2016-12-09 11:45
Kai nafta pinga, degalinėse kainos nesikeičia, nes "žaliavos kaina visai nedaug įtakoja kuro kainą", kai nafta brangsta, degalinėse kuras brangsta momentaliai Važinėjau pirktu ne degalinėse, važinėsiu ir toliau, ne degalinėse kuro kainai naftos kaina įtakos praktiškai neturi
immortallt 2016-12-09 11:54
Creatium, nes susitaria šalys, ne įmonės. Giedrius, esi apsitrėdęs melagis ir tiek. Nafta buvo atpigus iki 30 dolerių, dabar 54, tai yra išaugo 80%. Benzinas pabrango dabar nuo 1.02 už 98 iki 1.09 (su nuolaidų kortelėmis standartinėmis), tai yra 7%. Žaliavos kainos įtaka daro mažą įtaką dabar, kai nafta pigi. Priedo pasirodo esi vagis, todėl jei skundiesi, kad "valdžia vagia pinigus", kad mažos algos ar prastos kokios paslaugos, keliai, tai dar priedo esi išverstaskūris. Pats susitarimas visada labai trapus. Visoms OPEC šalims labai striuka su finansais, kiekvienai maga nesilaikyti susitarimo ir kelis milijonus daugiau uždirbti. Rusija dar ir pradėjo atvirą propagandinį karą, kuriam reikia irgi daug pinigų, o ji nėra net OPEC narė. Šiaip naftos kaina max atšokti turėtų iki 70 dolerių. Tada vėl įsijungs skalūnai, kurių gręžinių prigrežiota laaaabai daug tiems laikams, kai vėl pabrangs nafta. Nenustebčiau, kad tada naftos kaina drioksteltų dar žemiau.
Giedrius88 2016-12-09 12:15
Ok, o palygink kuro kainas ankstesnes, kai nafta kainavo vos ne 100 dolerių, su tom, kai nafta kainavo vos virš 30? Valdžia visa man vienodai, aš uždirbu tiek kiek man pakanka, keliai man irgi tinka tokie, kokie yra, nors jų kokybės kuro kainos visiškai neįtakoja. O įžeidinėt manęs nereikia.
AP0323 2016-12-09 12:20
Gūdžiais 2001-2002 OPEC šalys turėjo tikslą-susitarimą naftos kainą išlaikyti 24-30 dolerių ribose, bet turint tik 40 % Pasaulinio išgavimo dallies, to padaryti nepavyko, o gal nenorėjo, persigalvojo.
immortallt 2016-12-09 13:02
Esi vagis - faktas. Esi išverstaskūris - faktas. Kokie čia įžeidinėjimai? Kai nafta kainavo 110 dolerių, kuras degalinėse už 98 buvo +-5 litus pasiekę, +-1.44€. Kaina nukrito naftos 70%, kuro kaina krito 30%. Kuro kainoje akcizai sudaro +- pusę kainos, taigi, kuras max galėjo atpigti 45-50%. Iki tol naftos perdirbimo gamyklos dirbo +- nuostolingai (trys didelės spėjo užsidaryti Europoje su visam ir vos neuždarė Mažeikių, spėjo nukristi kaina), tad padidėjo šiek tiek jų marža. Kolonėlių marža irgi buvo kritus, tai maždaug 5% buvo maržų atsistatymas iki normalaus lygio. Negana to, dar krito euras 16%. Taigi kuro kaina krito tiek kiek turėjo. Dabar nafta pabrango 80%, kuras pabrango 7%, kodėl nesusikundi, kad kuras brango mažiau nei nafta?
Shinigami 2016-12-09 14:17
Kuo brangesni degalai tuo populiaresni elektromobiliai.
Giedrius88 2016-12-09 17:47
Pagrysi savo teiginius kažkuo?
vanduo4 2016-12-09 18:28
https://www.youtube.com/watch?v=3kDjUSnYDsw - tai filmas apie žmogiškąjį faktorių.
immortallt 2016-12-09 21:58
Giedrius, tavo prisipažinimas: "važinėjau pirktu ne degalinėse, važinėsiu ir toliau", vagi iš visuomenės ir tuo didžiuojiesi. Tuo tarpu piktinies valdžia. Vanduo, esi gal neįgalus? O tai kam man mokėti mokesčius, kai galiu nemokėti? Kam man pirkti daiktus, jei galiu tiesiog pasiimti? Kam seimo nariams dirbti, jei gali nedirbti? Kam valstybės tarnautojams būti sąžiningiems jei galima imti kyšius? Kodėl nevogti iš biudžeto? Čia tavo "mąstymas", o tiksliau jo nebuvimas. Kuro kaina kolonėlėje tiesiogiai priklauso nuo kuro kainos didmeniniėje rinkoje. Marža kolonėlėse svyruoja, bet jinai išlieka santykinai maža ir konkurencija gan intensyvi. Perdirbimo gamyklų marža dar mažesnė ir konkurencija čia arši jau dešimtmečius. O apie tavo įsivaizduojamą laiką per kurį neva turėtų kainos reaguoti, tai iš vis esi mulkis. Kuro kaina pirmoje eilėje priklauso nuo pasiūlos ir paklausos, taip. Bet tai didžiąja dalimi remiasi į faktą, kad nafta nuo įsigijimo keliauja mėnesį. Dar porą savaičių, kol patenka kuras į kolonėles. O tau į tuščią puodynę, kurią vadini galva, naftos perdirbėjai naftą įsigija ilgalaikiais sandoriais ir kainos pokyčius pajaučia tik po 6-12 mėnesių. Tačiau, jei įsigijai naftos pigiai, o jinai pabrango ir rinkoje gali parduoti brangiau, tu ją ir parduodi brangiau. Nejau esi pirmasis mulkis sutiktas gyvenime, kuriam pasiūlius algos mokėti 500€, sakytum, ne ne, man užtenka 380€? Bet taip, čia aš esu nevykėlis, nes suprantu kaip veikia verslas, ir neveršklenu dėl savo nesėkmių. Geriausia tai, kad mano pasyvios pajamos didesnės, nei tu galėtum sugebėti užsidirbti. Eik paverkšlenk, kad visi sugebantys suktis šiame pasaulyje yra nevykėliai.
wo123 2016-12-09 22:24
Nafta daugiausia tik tepalams gaminti, kurių poreikis pasaulyje yra milžiniškas. Čia politinė apgaulė. Benziną ir Dyzelį galima varyti iš organinių atliekų, pats įsitikinau nusipirkęs benzino iš Lukoil ir Statoil. Dyzelis ir yra gaminamas iš visokių organinių šiukšlių ir chemijos pramonės atliekų. Benzinas yra kaip dyzelis tik rafinuočiau pagamintas. Kaina yra nepriklausoma kiekvieno gamintojo išmonės išteklių kaip gaminti rezultatas/atspindys.
immortallt 2016-12-10 00:19
Nesuprantu, ar verta paploti už gerą sarkazmą, ar visgi čia rimtai, nes tikiu, kad yra tiek kvailų žmonių, kurie taip iš tikrųjų mano...
mrdollar 2016-12-11 11:02
O kur rezervas? Juk kai atpigdavo visada sakydavo dar nemazai esam prisipirkes uz sena kaina todel reikes palaukti pora menesiu. Kai tik pakyla jau kita diena svieslentes kaina keicia. Dvigubi standartai, kur visada pralaimi eilinis pilietis.
Giedrius88 2016-12-11 17:56
Apie valdžią aš nesakiau visiškai nieko. Vagystė - svetimo turto pagrobimas; baudžiamoji veika (tam tikrose valstybėse - nusikaltimas). Pvz., svetimo daikto paėmimas neturint savininko (t. y. šeimininko) leidimo (t. y. pasisavinimas). Viena labiausių paplitusių baudžiamųjų veikų. Vagiantis asmuo vad. vagimi. Aš nevagiu iš nieko, tiesiog savo uždirbtus pinigus išleidžiu kur noriu (uždirbtus bėja legaliai ir sumokėjęs mokėsčius). Vagis būčiau jei užsipilčiau kuro degalinėj ir nuvažiuočiau nesumokėjęs, arba išleidinėčiau kurą iš svetimų mašinų. Pagal tave visi kas perka daiktus ne lietuvos parduotuvėse o sakykim ebay ar kokiuose kinų tinklapiuose irgi vagys? Kam leist pinigus kai gali sutaupyt? Pilsiuos pigesnį kurą, pirksiu daiktus kur pigiau, jeigu gyvenčiau arti sienos su Lenkija ir produktų važiuočiau ten. Kodėl turėčiau permokėt?
immortallt 2016-12-11 23:41
mrdollar, specialiai tau, kaip protiškai atsilikusiam pakartosiu: nafta pabrango 80%, kuras pabrango 7% per tą patį laikotarpį. Kadangi neįgalus, pasikartosiu (per teletabius todleriams suveikia): nafta pabrango 80%, kuras pabrango 7% per tą patį laikotarpį. Nafta pabrango 80%, kuras pabrango 7% per tą patį laikotarpį. Nafta pabrango 80%, kuras pabrango 7% per tą patį laikotarpį. Negana to, kai pradžioje naftos kaina pakilo 50%, aš net kokius 3x rašiau ir klausiau, ko nesipiktinat, kad kuras nebrangsta. Tylėjot. Bet tu turbūt norėtum, kad dar ir toliau pigtų kuras. Ne esmė, kad jau beveik pusmetis, kaip naftos kaina atšokus. giedrius88, kaip tai nieko? Pamini, ir to užtenka, kad suprasti, kas per vienas esi. Ir tu vagi. Tu vagi iš visuomenės. Tavo nesumokėti akcizai, tai pavogti pinigai iš kelių. Tai skola biudžete, mažesnės pensijos, nesutvarkytos mokyklos, mažesni atlyginimai mokytojams, gydytojams ir t.t. Tu vagi iš visuomenės, mūsų visų. Aš irgi galėčiau sutaupyti. Apie 1,500€ per mėnesį mokesčių. Tiesa, pora pensininkų negautų pensijos, ką kalbėti apie kitus. Pirkimas e-bay, užsienyje, tai ne vagystė. Mokesčius moki toje šalyje, kurioje įsigyji. Esi nieko vertas vagis, kuris finansuoja užsiimančius nusikalsta veikla, vietoje šalies išlaikymo. Dėl masės tokių, kaip tu, lietuviai nusipelno valdžios, kuri vagia. Teisingumo ministro, kuris važinėja girtas. Ūkio ministrės, kuri skraido su privačių įmonių lėktuvais. Seimo pirmininkės, kuri nesugeba ištarti savo šalies vardo. Beje, turbūt ir vogtus daiktus perki. sangvinic, kuris palike'ino giedrių, esi toks pat nieko vertas vagis, jei manai, kad vogti iš visuomenės yra gerai. P.S. sėkmingai tuoj paskatinsit dar vieną žmogų nebemokėt mokesčių, tada galėsit dar garsiau dejuoti, kad Lietuvoje blogai ir viskas brangu, mokesčiai dideli ir t.t. Nes dėl tokių vagių kiti ir turi mokėti. Jei visi mokėtų mokesčius sąžiningai, policininkų ir mokytojų algos, pensijos, keliai ir t.t. būtų ~30% geresni. P.S.S. turbūt elektrą irgi prisijungę nuo bendrų patalpų ir "pigiau" įsigyjat (kaimynai sumoka, pavogiat iš jų, bet dzin, gi pigiau, kodėl turėtumėt mokėt).
Giedrius88 2016-12-13 01:01
Daiktų vogtų neperku, kokia nusikalstama veikla ar vagystė pirkt kurą pigiau ar kažkokias prekes pigiau? Aš dirbu oficealiai, dalis atlyginimo nuskaičiuojama mokėsčiam, taip kad vagim turėtum vadint kas dirba nelegaliai ir dar gauna pašalpas iš valstybės ar visai emigravusius, bet nedeklaravusius gyvenamos vietos užsieny. O kur leist savo sąžiningai uždirbtus pinigus manau ne valstybės reikalas? Juk ir pats keliaudamas į užsienio šalis turbūt piliesi kurą ne būtent čia, o kur pigiau? Prekes irgi prieš pirkdamas palygini kainas ir renkiesi kur pigiau? Už elektrą, šildymą, dujas, vandenį ir t.t. aš moku, bet jei būtų kažkurio iš išvardintų dalykų ne vienas tiekėjas, o keli, žinoma rinkčiausi tą, kuris paslaugas tiekia pigiau. Taippat ir su kuru, perku ten, kur pigiau. Ir maisto produktus perkuosi toj parduotuvėj, kur jie pigesni. Kokia proga už tą pačią kokybę turėčiau permokėt? Paprasčiausias pavyzdys, nesenei reikėjo laido su gan specifine jungtim, Lietuvoj "originalus" 50eu+siuntimas beveik 5 eu, neoriginalus 20eu+siuntimas. Kinijoj tokspat neoriginalus mažiau nei 4eu ir siuntimas nemokamas. Net įpakavimas taspat, vienintelis skirtumas tai an lietuvoj parduodamo įpakavimo popieriukas su užrašais lt kalba. Dabar paaiškink man, kodėl turėčiau permokėt daugiau nei 4 kart? Su kuru taspat, jei kokybė nesiskiria, kiekvienas pilsis pigiau, aš per mėnesį žiemą nuvažiuoju daugiau nei 1500 km, vasarą dažniausiai gerokai daugiau, taigi, kainos skirtumas piniginėj jaučiasi pakankamai, kad norėtūsi sutaupyt ir tuos pinigus išleist įdomiau nei tiesiog sukimšt į automobilio kuro baką. Pagal tavo išvedžiojimus apie "vagystes" iš mokytojų, medikų ar dar kažko sprendžiant tai galima daryt išvadą, kad degalinėse kur pardavinėjami alkoholiniai gerimai ar tabako gaminiai visai žudomi žmonės. Kodėl betkokiem statiniam nuo degalinių turi būt apsaugos zona, nesvarbu, ar gyvenamas namas ar parduotuvė, o parduotuvės atidaromos pačiose degalinėse, su alkoholiniais gėrimais, kai degalinės skirtos vairuotojam, kuriem alkoholio už vairo vartot visai negalima? Na ok, vanduo, kažkoks maistas, sauskelnės vaikam, tolimesnėj kelionėj tikrai kartais prireikia, bet ką degalinėse daro alkoholis?
immortallt 2016-12-13 08:54
Kur pigiau, tai nereiškia pirkti kontrabandinį kurą, vagie. Tu vagi akcizus ir PVM'ą iš valstybės, ir dalį naudos pasidalini su kontrabandininku, kitu vagimi. Tad kodėl tu manai, kad nesi vagis, jei elgiesi taip pat, kuris algą gauna vokelyje? Esi tiesiog VAGIS, susitaikyk. 1,500km čia daug? Per dieną daugiau nuvažiuoti tenka. Esi vagis, vagi iš biudžeto, iš tų pačių mokytojų, pareigūnų, gydytojų ir pensininkų. baik sukti uodegą. O šiaip, tai kokia transporto įmonė irgi gali pirkti kontrabandinį kurą, sutaupytų į metus porą milijonų eurų? O tai kodėl mokėti mokesčius nuo pilnos algos, o ne mokėti MMA ir mokesčius pasidalinti darbdaviui ir darbuotojui po lygiai? O kodėl tada jau negalima pašalpų imti? Visi jie lygiai tokie pat vagys, kaip tu. Vieni daugiau pavogti gali, kiti mažiau. Tad vagie, kepurė dega. Toks pat (apie laidą kalbant) - kita tema, bet gal nebūk naivus.
Giedrius88 2016-12-13 13:40
O kokios dedukcijos pagalba išsiaiškinai, kad kuras kurį pilu yra kontrobandinis? Prasilenki su logika gerokai. Bėja, firmos užsiimančios tarptautiniais krovinių pervežimais vairuotojam irgi neliepia piltis kuro šaly, kurioj jis brangesnis. 1500km ar didesnis atstumas yra pakankamai, kad kainos skirtumas pasijaustų piniginėj, todėl, kaip jau sakiau ir kurą pilsiuos pigesnį jei mane tenkins jo kokybė ir prekes užsisakinėsiu internetu iš kitų šalių jei ten jos pigesnės ir jei gyvenčiau arti sienos su Lenkija, produktų pirkt važiuočiau ten.
immortallt 2016-12-13 14:02
Jei kurą įsipili legaliai, kitos šalies degalinėje, tai ko čia iš vis šitą klausimą keli, sudarydamas įspūdį, kad pili kontrabandą? Kurioje vietoje aš sakiau, kad pirkti užsienyje yra blogai?