Saugumo ekspertas: viso pasaulio internetas bus išjungtas 24 valandoms

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Hm 2016-12-26 10:43
"Pasaulio pabaiga" persikelią į virtualią erdvę, o IT specialistai persikvalifikuoja į būrėjus ir pranašautojus ...
sangvinic 2016-12-26 15:17
Straipsnis apie nieką. Facebooko išjungimas nereiškia interneto išjungimo. Kaip išjungti tai, kas neišjungiama?
rwc 2016-12-26 16:47
Net ne alfa lochai, o gryni epsilonai. Tokius rašeivas nuo feisbuko 24 valandom atjungti per maža, jiems apskritai atimt teisę liestis prie elektronikos iki gyvos galvos. Kad patys nusikrėstų, tai tik pasaulis geresniu taptų, bet gaila, kad per juos gali kaimynai be elektros likti. Nėra jokios prognozės. Visos sistemos pastoviai dėl įvairių priežasčių striginėja, kiekvieną sekundę – ir dešimtys tūkstančių adminų visame pasaulyje budi, kad mes to nepastebėtume: nepavėluotume į darbą, nepasiklystume gatvėje, neliktume be algos... Incidentai skiriasi savo mastais, ir tik laiko klausimas, ministerija juos apskaitys). Tikra bėda užpultų nebent tuos, kurie nebemoka patys pakelti subinės nuo sofos. Na, bet gal laikas pasireikšti natūraliajai atrankai: jeigu be Barboros nesugebi duonos nusipirkti ar be feisbuko užpakalio nusivalyti, tai kam tau apskritai fizinis kūnas?
BadAss 2016-12-26 16:58
Apie šitą girdėjau per x22 reports youtube kanale. Atseit dabartiniai interneto strigimai, apie kuriuos buvo rašyta žiniasklaidoj buvo tik bandymas...
rwc 2016-12-26 17:52
feisbuko CDN serverius visame pasaulyje, įskaitant ir tuos, kuriais tuo metu niekas nesinaudoja, nes miega. O tu tinkamu metu nulaužk kokius tris labiausiai pažeidžiamus iš tūkstančio! Gausi lygiai tą patį efektą už akcijinę kainą.
Arthuras 2016-12-27 19:00
Ar tikrai? Galima argumentų? Iš tokių bukų skylių, kurios išlindo, galima spręsti apie visą sistemos kokybę...
rwc 2016-12-27 20:05
: dauguma komercinių IT projektų padaromi ignoruojant bet kokias aplinkybes, kurios nors kiek nukrypsta nuo programerio vizijos (ar dar blogiau: nuo to, ką pavyksta sukodinti).
Arthuras 2016-12-27 20:32
VRK sistema jokiais požiūriais nesilygiuoja į NASA projektus. Vieni remiasi jau tūkstančius kartų pritaikytais sprendimais (kuriuos googles pirmam puslapy gali rast), o kiti išradinėja vis kažką naujo. Tai viena. Antra, reikalavimus surinkinėti ir juos analizuoti - reikalavimų inžinierių darbas. Tai jų pareiga, kad būtų išpešta iš kliento, ko pastarasis tikisi.
rwc 2016-12-27 21:08
. Dabar kapiš? Tu supranti, kad kioskais apstatyti Gariūnus didelio proto nereikia, palyginus su vienu dideliu terminalu? Tai va: lietuviškas internetas yra didžiulis modernių kioskų turgus. Visi puikiai išmano, kaip kioske įsivesti elektrą ar išnaikinti tarakonus, ir įsivaizduoja, kad su tokiu žinojimu tereikia visus parametrus padauginti iš tam tikro koeficiento, ir jie gali pagal tuos pačius brėžinius pastatyti, tarkim, 50m aukščio angarą.
Arthuras 2016-12-27 22:07
Kyla klausimas, kas kaltas, kad susidaro tokia situacija? Ar klientas, kuris kreipiasi ne ten (VRK atveju, kliento rankos surištos dėl viešųjų pirkimų ypatybių), ar tiekėjas, kuris apsiima daryti tai, ko nesugeba?
rwc 2016-12-27 22:54
teisinės patirties turintys žmonės. Tai, ką jie per keletą valandų ištraukia iš kliento, toliau eina į brainstormą, kur be architekto ir teamleado dar dalyvauja tinklų guru, DBA, enterprise integracijų specas, ... Realiai, svarstyme dalyvauja asai, kurie kiekvienas turi po keletą metų bent keleto sričių patirties. Samdyti atskirą reikalavimų analitiką, kuris, pavyzdžiui, specializuojasi būtent e-parašo technologijose? Well well... O universalas apie tam tikrus dalykus gali paprasčiausiai nepagalvoti, arba jo patirtis gali būti ribota tik asmenine patirtimi, vienu siauru vartojimo atveju. Galų gale, yra žodyno klausimas. Manai, važiuodamas pas klientą aš žinau, ką jo mažame profesiniame pasaulėlyje reiškia „tabelis“? Jei ne – tai kas paprasčiau, ar man paskirti porą dienų ir pačiam pasėdėti „jo vietoje“, ar bandyti rasti IT žmogų iš šalies, kuris tame specializuojasi, ir moka abi kalbas – mano, kaip ITšniko, ir kliento?
Arthuras 2016-12-27 23:06
Reikalavimų inžinieriui/analitikui ir nereikia žinoti algoritmų ir jų galimybių. Kuomet kalbėjau apie reikalavimų išpešimą iš kliento, turėjau omenyje vartotojo lygmens reikalavimus ir jų apibrėžimą. Kas liečia "tabelio" atvejį, tai čia būtent analitiko darbas išsiaiškinti, kas tai yra ir pateikti ITšnikui. Ir tą puikiai atliktų universalus analitikas.
rwc 2016-12-28 01:40
, apie NASA užsiminiau kontekste, kad net ir labai stengiantis visų aplinkybių apgalvoti neįmanoma. O jau ką bekalbėti, kad sistema veiks vien su defaultinėm įhardkodintom reikšmėm... Ir, jeigu močiutės numegztų kojinių eshopas puikiausiai suveikia 99% atvejų dėl elementarios priežasties, jog niekada nebus dviejų e-pirkėjų vienu metu, tai tikimybė, jog ties milijonuoju balsu nenulūš netestuota e-balsavimo sistema, lygi absoliučiam nuliui. Ergo: tokias sistemas todėl ir reikia projektuoti taip, kad nebijotum nulūžimo tikimybės pakeltos milijonuoju. Atrodo overstretch? Tada kodėl burbam, kad nulūžo?
rwc 2016-12-28 03:49
čia jų kode nėra skylės, bet pradėtų postringauti, jog tik dinozaurams tokios durnos mintys kyla naudojant „saugias ir modernias“ programavimo technologijas. Tol, kol išmoktų SQL subquery...
Arthuras 2016-12-28 16:43
Kaip ten KTU su 400 PS pirmakursių laikosi?
rwc 2016-12-28 19:23
niekad ir nepakyla iki sudėtingumo, kuomet tai pasidaro svarbu, ir prieš vėją nebepapūsi – kol sukonstruosi kokybišką sistemą, rinkoje atsiras dar dešimtys sulipdytų bilekaip, pigiai, paprastai, pagal vienetinius tos akimirkos poreikius.
kestutisz 2016-12-28 19:33
Visa auto pramonė ir yra nuolatinis "dorabotat napylnikom", su dugno braukimais ir sąvaržėlėm. Tik aišku kiekvienas gamintojas atskirai nepradeda nuo nulio, pasižiūri ir "pasiskolina" nuo kitų, o čia visgi pasišovė pavaryti kiečiau - gal praleidžiant testavimą išvis ar pan. Dėl to šiek tiek ir pikta, pasitikėjimą galėtų bandyti prikėlinėti tik viešindami viską - gal tiap ir gausis tik koks ZAZ'as, bet kiekvienas su kuvalda galėtų įvernti :)
Arthuras 2016-12-28 20:12
Pradėjus studijas jau turint darbinės patirties (kurios metu būtų atsiremta į tam tikras gebėjimų/žinių ribas), studentų požiūris būtų kitoks.