Ką po galais išdarinėja „Facebook“: po programėlės atnaujinimo telefonai kaista ir išsikrauna tiesiog akyse  (5)

Daugeliui „Android“ įrenginių naudotojų sausio 10 d. rytas buvo nelabai malonus: per naktį jų išmanieji įrenginiai sugedo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-01-13 Ką po galais išdarinėja „Facebook“: po programėlės atnaujinimo telefonai kaista ir išsikrauna tiesiog akyse  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Akumuliatorius seko tiesiog akyse, o pats telefonas, atrodo, koją už kojos vilko. Ir dar velniai žino dėl ko kaito. Pasirodo, tai – ne vartotojų kaltė ir ne virusas, rašo android.wonderhowto.com. Panašu, kad visų šių problemų šaltinis - „Facebook“ ir „Facebook Messenger“atnaujinimas, atliktas socialinio tinklo tarnybinėse stotyse.

Ir nesvarbu, naudojate tas programėles ar ne, jos nuolat veikia foniniu režimu bei reikalauja procesoriaus dirbti energijai reikliu didelio krūvio režimu. Nors pačios „Facebook“ ar „Messenger“ programėlės nebuvo atnaujintos nuo gruodžio vidurio, būtent „Facebook“ atnaujinimas yra visų bėdų šaltinis.

Kai kurių vartotojų teigimu, dėl šio atnaujinimo procesorius nuolat būna apkrautas daugiau nei 60 proc. maksimalaus našumo, o dėl tokio aktyvaus procesoriaus veikimo užkilusi įrenginio temperatūra neleidžia panaudoti greitojo akumuliatoriaus įkrovimo funkcijos.

Be to, kaitimas yra ženklas, kad bergždžiai švaistoma energija, tad energijos lygis akumuliatoriuje krenta itin sparčiai. Vartotojų skundai užplūdo žiniasklaidą ir svetainę „Reddit“.

Vienas žmogus leidiniui „The Inquirer“ skundėsi, kad pilnai įkrautas telefonas per 10 minučių suėdė akumuliatoriuje buvusią energiją, kad jos liko vos 26 procentai, ir net prijungus energijos banką akumuliatorius įkrovimo lygis krito, o pats aparatas buvo labai karštas.

Vėliau „Facebook Messenger“ atstovas Daidas Marcusas informavo, kad įmonės tarnybinėse stotyse buvusi problema pašalinta, o kad programėlės liautųsi veikę padidinto apetito režimu, jas tiesiog reikėtų perkrauti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(22)
(3)
(19)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: