Lengvas būdas atsikratyti neigiamų emocijų - kokius jausmus mums kelia „Facebook“?  ()

Nauji tyrimai parodė, kad populiarusis tinklas „Facebook“ iš tiesų gali neigiamai paveikti mūsų psichinę sveikatą ir emocinę būseną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kopenhagos universiteto ekspertų teigimu, per dažnas naudojimasis socialinių tinklų platforma gali pažadinti pavydo jausmą. Tai ypač aktualu, kai programa yra naudojama pasyviai, t. y. tik peržvelgti draugų nuotraukas ir pranešimus, o ne bendrauti su kitais asmenimis.

Kopenhagos ekspertų atliktame tyrime dalyvavo 1 300 žmonių. Paaiškėjo, kad reguliarus socialinių tinklų naudojimas gali neigiamai paveikti naudotojų emocinę būseną ir pasitenkinimą gyvenimu.

Tyrėjai teigė, kad nuo pernelyg didelio pasyvaus platformos naudojimo žmogaus nuotaika gali pablogėti. Anot jų, taip nutinka dėl nerealistiškų socialinės gerovės palyginimų.

Dėl to ekspertai skatina „Facebook“ naudotojus platformos vengti šventiniu periodu, kai nuostabiai atrodančios kitų žmonių nuotraukos gali juos priversti jaustis nelaimingiems.

Tiesa, aktyvus socialinių tinklų naudojimas, kai per juos yra bendraujama su draugais ir pažįstamais, yra kur kas pozityvesnis. Ekspertai teigia pastebėję, kad tyrimo dalyviai, kurie socialinius tinklus naudoja bendrauti su kitais, buvo kur kas laimingesni ir linksmiau nusiteikę.

Kitas būdas pagerinti savijautą ir nuotaiką yra socialinių tinklų visiškai nenaudoti bent savaitę. Žinoma, tik jeigu galite atsispirti pagundai pasidalyti tomis šventiškomis nuotraukomis...

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Anglija.today
Anglija.today
(7)
(2)
(5)

Komentarai ()