Dar vienas iššūkis NATO: Rusijos karinė technika gaus „nematomus apsiaustus“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Audrius 2017-02-03 10:52
Kai kalbame apie musu "Didziaja" kaimyne ir jos keliama gresme vakarams, svarbu matyti pilna konteksta ir suprasti, kokia istikruju yra ta "Didybe". Pvz.: JAV, oficialus karinis biudzetas yra apie 600 mlrd USD (50% VISO Rusijos GDP). Prie situ 600 dar papildomai skiriama atskirom karinem operacijom, zvalgybai, slaptiems projektams ir pan. Nieks nezino kiek tiksliai, bet grubiai skaiciojama, kad JAV gynybai isleidzia apie 1 trilijona, t.y. beveik tiek, kiek yra VISAS Rusijos BVP. Bet vakarai tai ne tik JAV, tai ir UK, Vokietija, Prancuzija ir daug kitu saliu. Paveiksliukas: Bendras Vidaus Produktas atskiroms salims:
Bagai 2017-02-03 11:05
Tai kad pilna konteksta matyti, pateik ir kariniu zaislu skaiciu. Vien skiriami pinigai nerodo tikrosios karines galios. Voketyjoje 1kg kumpio 7e, o lietuvoje 4e.
Audrius 2017-02-03 11:19
Taip, sutinku, vien tik skiriamos lesos dar ne viskas, bet kai skitumas yra desimtys kartu, tai tada jau gali sakyt ka nori-palyginimai atrodo juokingi. Plius, kai pradedi vertint technologini saliu lygi, tai atskirtis isvis milziniska. Pagalvok, ta pati industrija, kuri kuria Airbus, BMW, Mercedez, Boeing, Google, Facebook, Apple ir t.t. taip pat dirba ir NATO kariuomenems (jau nekalbu apie grynai karines kompanijas, kaip Lockheed Martin, BAE systems ir daugybe kitu). O kas kitoje puseje? Tupolev, Ilyushin, Lada..nzn kas dar...20a palikimo Mig'ai, moraliskai pasene tankai.. Zodziu, mano nuomone, kekvienas, kuris sako, kad Rusija yra reali gresme NATO nezino faktu arba yra suinteresuotas kelti panika.
Bagai 2017-02-03 11:51
Netiesiogine prasme karine galia kelia gresme NATO, tai daugiau politine. Tarkime rusai isivers i baltijos salis, jos mazos tiek karine galia, ekonomine ir politinia galia. Ka daryti tarkim JAV, Voketyjai, Didziajai Britanijai ir Prancuzyjai? Del tokios situacijos yra gresme NATO, tai gali ja suskaldyti jei negins tarkim lietuvos, tai gal ir negins kitu NATO saliu? Lietuvai pagrindine gresme kelia Rusijos tiesiogine karine jega, o didziosioms salims tai sajungos islikimo gresme. O kad straipsniai propogandiniai sutinku ir as, ju turi buti. Kaip kitaip paiskinsi visuomeniai kad reikia skirti lesu krasto apsaugai? O kas del lesu, tai Rusijai manau kad ir mazesnio tikslumo raketa pagaminti kainuoja nepalyginamai pigiau, nei su naujausiomis technologijomis made in JAV. Kariniu atveju taip pat greit stekentu biudzeta, kaip ir rusijai. Kur dar branduolinio ginklo pajegumai?
SaMaras 2017-02-03 13:12
@Audriau, iš dalies sutinku, bet jei tu turi pistoletą, lygiavamzdį, ir dar karabiną su optika, o kaimynų šeima turi tarkim muškietą, bet kaimynai geria, mušasi tarpusavyje, šiaip pačiuožę, dar karts nuo karto iššauna iš tos muškietos į orą, ir dar tau į snukį pasiūlo karts nuo karto.. kuri šeimyna stipresnė, tavo ar kaimyno? Niekas nenorėtų kariauti nei su Š. Korėja nei su Iranu, nekalbant jau net apie Rusiją.. bet matant bezdžiones su granatomis rankose sunku užsimerkt ir sakyt kad ten kakučiai..
Senioras 2017-02-03 14:06
Panašu,kad gausis "Karalius nuogas".
rwc 2017-02-03 14:28
Rusai kiša pinigus į „buldozerines“ technologijas. Modernus pasaulis – į „chirurgines“. Aišku, kad „chirurginės“ N kartų brangesnės ir paprasto delfino akimis neatrodo taip galingai. Kitas dalykas, kad rusai konceptus ir kreizi idėjas pristatinėja kaip „beveik gatavus“ gaminius. Kai realybėje, pati plikos idėjos realizacija tesudaro gal tūkstantąją dalį kainos, norint, kad ta idėja veiktų gerai, būtų ilgalaikėje perspektyvoje naudinga ir patikima. Kas reiškia, kad iš JAV ir kitų NATO šalių atliekamų eksperimentų ir kitų darbų mes tematome ledkalnio viršūnę. Visai nenustebčiau, jei paaiškėtų, jog kokie 90% Pentagono biudžeto nurašoma į nuostolius, o paskui prirašoma į sėkmingų projektų kainą. Iš principo, žalią idėją priduoti „by tik zyzia“. Užsidedi pliusiuką, o paskui visas svietas žvengia iš pravalų. Belieka putotis, kad imperialistinė purvasklaida didžiąją rodiną juodina, matj vašu.
vanduo4 2017-02-03 17:38
Gali būti ir teisus. - Juk Rusija gamina masinio naikinimo ginklus ir visiškai nepretenduoja į plataus mąsto puolimą. Jų karinė strategija orentuota į plataus mąsto gynybą tad ir mažesnės išlaidos gali duoti gerą rezultatą; - Tarkim Rusija turi kažką, kas eliminuoja JAV elektroninį pranašumą. Pvz.: Prasidėjus Ukrainos konfliktui, JAV į Juodąją jūrą atsiuntė savo minininką. Rusų "Su-25" be ginkluotės praskrido virš laivo nosies, o po mėnesio JAV atstovai pranešė, kad tuo metu išsijungė visi laivo radarai - įgula liko akla. - Ar tai pasišaipymas iš Rusijos ar tai buvo rikra? Pvz.: Kažkadais Rusija paskelbė jog kuria atominį traukinį, bet projektą nutraukė nes būtų reikėją platinti geležinkelio bėgius, o tai neapsimoka žinant Rusijos teritoriją. Tada JAV išreklamavo atominį dulkių siurblį - Vertinant II Pas. karą - Vokietija technologiškai lenkė savo oponentus, tačiau jie visas išlaidas koncentravo į naujų karo šedevrų kūrimą ir jiems tiesiog neužteko pajėgumų. Vokiečiai pagamina vieną modernų tanką, rusai - 10 skardinių. Vokietija karą pralaimėjo tik dėl technikos deficito. O JAV pagal turimą techniką, lenkia Rusiją ir Kiniją kartu sudėjus. - Lieka tik vienas rytų pranašumas 1,5 mlrd. gyvos dvikojės mėsos. - Beje dėl atominio ginklo teko girdėti istoriją, kad JAV turi lazerinį ginklą, galintį atominę galvutę paversti į plazmą, kuri tiesiog išsisklaido erdvėjė be jokio neigiamo jai poveikio. - Tad oro atakoms tapus neefektyvioms, Rusija Baltarusijoje stato Astravo atominę elektrinę kaip atominį barjerą, karo su NATO atveju.
manciukaz 2017-02-03 18:27
Ta gyva dvikoje mėsa labai gerai naikina tankus su atgm ar javelin sistemomis ir sunkiai susekama naujausiu technologiju, todėl turkija ir nesugeba iš isis perimt al bab jau 3men. nors isis neturi nei nrml tanku nei lektuvu tik mesa..
rwc 2017-02-03 18:53
Marš į mokyklą raidžių mokytis! Bo ką prišiukšlinai, neina perskaityt akių neišsinarinus. Čia ne mergų kirkinimo SMS'ais forumas.
shift 2017-02-03 19:55
Tokį "nematomą" apsiaustą jau senokai sukūrė švedai. Danai su Leopard 2 jau išbandė tą "suknelę" ir operacijose Afganistane. https://www.youtube.com/watch?v=2Lsmkwm3ang
kiesza 2017-02-03 20:13
Už vieną baksą išeina 3 M16 patronai, o už tą patį baksą ruskyne įsigysi visą magaziną AKS šovinių. O kalbam tik apie šovinius, ne apie tankus, lėktuvus, laivus... Kitas niuansas karių moralė samdyta kariuomenė sudaryta iš svetimšalių vos tik pasibaigus konservams ir pinigų pavedimams susimąstytų apie išsivaikščiojimą, o Putkai pakaktų per garsiakalbius patrimituot, kad "Motuška" pavojui ir tiėtina susrinktų piliečiai vedini patriotinių, istorinių ir idealoginių paskatų.. Didžiosios valstybės, be jokios abejonės jaučiasi saugiai, nes suvokia branduolinio karo pasekmes, o mažosios kaimynės saugios jaustis negali, nes yra pamokytos ne tik istorijos, bet ir šių dienų įvykių.
rwc 2017-02-03 22:01
Planinėje gamybos tradicijoje nuostolių dėl blogo planavimo (/vizionavimo) „nebūna“ ir jie į savikainą neįskaičiuojami. Taip ir RTFSR: R&D padengia valstybė, ir ne piliečių reikalas, iš kokių lėšų. JAV ir Europoje R&D sąnaudas iš galutinio pirkėjo kišenės apmoka gamintojas, licenciatas ir pardavėjas; valstybių ginkluotosios pajėgos šiuo atveju yra pirkėjas. Ar ilgai RTFSR išlaikys „draugelius“ (skaityk: Al Assad et al.) dempingu?
shift 2017-02-03 23:24
Nebūk tuo tikras... Dauguma Rusijos reguliariųjų pajėgų karių yra jaunuoliai iš Rusijos provincijos, kur milžiniškas nedarbas, ekonomika mirusi, sovietiniai fabrikai jau seniai po plytą išnešioti. Kariuomenė jiems yra vienintelė viltis gauti vidutinę algą neturint jokio išsilavinimo. Kitaip tariant rusų jaunuoliai (didelė dalis) į armiją eina tiesiog iš nevilties. Amerikoje, tarnyba armijoje yra prestižas ir garbė. Karyba eina kaip šeimos tradicija. Daugelio šiandieninių JAV karių tėvai ir seneliai, kovojo Vietname, Persijos įlankoje. JAV yra labai stiprus didvyrio, veterano kultas, o priesaika valstybei yra šventas reikalas. Pinigai nėra didžiausias veiksnys. Jaunas amerikietis turi pakankamai daug pasirinkimo laisvės kuo užsiimti, ten net eilinis gaisrininkas uždirba 4k usd. Negana to, amerikiečiai stipriai dirba su karių psichologija, į atsakingas misijas siunčia visiškus bebaimius, tuos kurie silpnesni paskiria dirbti prie paprastesnių užduočių - logistika, technikos priežiūra, ryšiai, administracija. Kokybė, kokybė ir dar kartą kokybė.
rwc 2017-02-03 23:40
...ko nepasakysi apie Vakarų Europos kareivukus. Rodos, kad jie į misijas važiuoja įsivaizduodami, kad ne kariauti reikės, o bobutes per perėją vedžiot ir kačiukus iš medžių nukėlinėt.
Instruktorius 2017-02-04 00:52
O da , kazi kokia cia rusijos armijos morale gaunasi, , tai nemanau kad jie kanors pakariautu, jei juos tokius vargsiukus,i fronta, kieza? cia tau . https://www.youtube.com/watch?v=6nU8GcCHjww o cia jei noresi pabegti is armijos ... https://www.youtube.com/watch?v=uEn1cVwuYrE
rwc 2017-02-04 01:16
Nuvertini brainwashingą, gi savo kaime prisižiūrėję chuilovizijos su „fašistais“ kariauja. Be to, visur priešakinėse linijose pilna – kitaip nepavadinsi – profesionalių teroristų, kurie važinėja po konfliktus kaip po komandiruotes ir šaudo į bet ką, kas užsakyta. Savus, svetimus – nesvarbu. Plius dar yra diedovščina, jaunesnieji broliukai namie, kulka į nugarą dezertyrams, etc.. Eini į frontą ir tikiesi išgyventi, antraip grįši geriausiu atveju invalidas.
Shioks 2017-02-04 13:40
Na pirmas video kur dedovscina filmuota vrc kamera pries 20 metu ir antras video pries 10-15 metu, buvo iki Rusijos karines reformos, kuri pradeta igyvendinti 2008+ metais ir kuri uztruks dar iki 2025 metu maziausiai. Kare pats blogiausias variantas yra nuvertinti priesa ir galvoti apie greita kara-musi. Aisku geltonojoj spaudoi skleidziamas opiumas liaudziai kaip visada per amzius buvo, bo kaip kitaip pakelsi saviskiu pestininku morale jei nerodysi, kad priesas silpnas it viksras pries bato pada.
Pumper 2017-02-04 14:04
Rusija grėsmė NATO (ir visiem kitiem) tik dėl dviejų priežasčių: - nuskurdę žmonės neturi ko prarasti, todėl pasiruošę padėti galvas puldami visų savo problemų kaltininkus vakarus (nes taip televizorius išmokė) - branduoliniai ginklai, kuriais mėgsta grasinti, ir žinant tai, kaip Rusijos valdžiai rūpi savų piliečių gyvybės, realus pavojus, kad tuos ginklus panaudos iš desperacijos
rwc 2017-02-04 20:06
paaiškink, kad jie nuskurdę. Patys visai taip nesijaučia. Jie gi neša pasauliui tiesą, šviesą ir gėrį, tik materializme paskendęs pasaulis to priimti nenori. Jie neskursta, o yra labai dvasingi. Vakaruose gyventi gerai (ypač tiems, kurie čia „vieši“ nebe pirmus metus – mokosi, dirba), bet vakariečiai vis tiek durni, o rusai tuo (visiškom nenorom, vos ne pro sukąstus dantis) naudojasi, nes kaipgi įžeisi šeimininko vaišingumą. exUSSR valstybės irgi buvo apgautos. Iš tikrųjų, visi pasiilgo dzeržavos, tik imperialistų propaganda tai neigia. Liaudis buvo suviliota laisvės iliuzija, o juk tikroji laisvė tik plačiojoje taigoje po Caro sparnu. Ir kas pasakys, kad Rusijoj gyvent blogai, kad engiami žmonės? Nugi ne, pilni Quora forumai aiškinimų, kokia Rusija tolerantiška. Net Maskvos meras mansių tautos – o rusai kaip etnosas patys seniai su gerųjų mongolų, kalmukų, gruzinų draugų pagalba susinaikino, išsiblaškė ir susiasimiliavo tam, kad nebūtų vienos viršesnės tautos už kitas. Kad net ir siauraakis čiukčis galėtų oriai vadintis rusu ir indėnus išpjovusiems amerikonams pasakoti, kad jo gimtojoje Čiukotkoje vaikai gali mokytis čiukčių kalbos dėl rusų pagarbos kitos kultūroms. Rusijoje net nėra islamofobijos, nuo Grozno iki pat Maskvos yra visas šimtas mečečių! Rusijoje, priešingai nei Vakaruose, ypatingai gerbiama žodžio laisvė: išsilavinę, valstybinius žurnalistinės kvalifikacijos kriterijus atitinkantys žurnalistai ginami nuo išgamų, propaguojančių palaidą gyvenimo būdą, materializmą, niekinančių tėvynę ir jos istoriją. Liūdniausia, kad tuo nuoširdžiai tiki tikrai išsilavinę ir nemažai Vakarų matę žmonės... Iki tokio lygio, kad su CERN'o fizikais rusais geriau nekalbėti apie Sacharovą, neklausti, kodėl Landau sunkiai vaikščiojo ir t.t.. Nekelk kognityvinio disonanso, nežadink žvėries – ta tauta tiesiog sunkiai serga.