Slaptas internetinis puslapis juodajame tinkle: nežinodami niekaip nerasite, bet suradę - galite tapti kibernetiniu kenkėju  (3)

Prie naujų kibernetinių kenkėjų atsiradimo nemažai prisideda specialios jų kūrimo programos, kurias pažengę programišiai platina juodajame tinkle. Pasak „eScan“ antivirusinių programų kūrėjų, šioje srityje taip pat netrūksta naujovių, rašoma pranešime spaudai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai nustatyta išpirkos reikalaujančių kenkėjų kūrimo programa „SATAN“ yra priskiriama prie kenksmingų paslaugų, kuria būsimieji nusikaltėliai gali susikurti savo virusą.

Šios programos autoriai už tokią galimybę prašo 30 proc. nuo kiekvienos sumokėtos išpirkos, kurią gaus „SATAN“ pagalba pasinaudojęs programišius.

Itin sėkmingiems kenkėjams, gebantiems išlupti didesnes išpirkas, taikomas mažesnis komisinis mokestis.

„Kaip ir legaliai veikiančiame, visų įstatymų besilaikančiame versle, taip ir kibernetinių nusikaltėlių pasaulyje veikia pasiūlos ir paklausos dėsniai. Pažengę programišiai siūlo savo paslaugas mažiau patyrusiems, o šie – noriai naudojasi tokiomis galimybėmis“, – komentuoja „eScan“ antivirusines programas platinančios įmonės „Baltimax“ pardavimų vadovas Deividas Pelenis.

„SATAN“ kūrėjai savo programai juodajame tinkle, prieinamame tik su specialia naršykle ir nematomame naudojantis įprastiniais interneto naršymo įrankiais, sukūrė internetinį puslapį, kuriame užregistravus paskyrą galima lengvai susikurti išpirkos reikalaujantį kenkėją. Vartotojo sąsajoje galima pasirinkti norimus kenkėjo nustatymus, nurodyti reikalaujamą išpirką ar dienų skaičių, kada išpirka išaugs ir pan.

Programos valdymo skydelyje programišiai taip pat gali matyti, kiek kompiuterių buvo užkrėsta, kiek aukų sumokėjo išpirkas. Čia pat nurodoma ir bitkoinų piniginė, į kurią „SATAN“ autoriai perveda programišiaus uždirbtus 70 proc. Be to, programa pateikia pranešimus, ar sukurtas kenkėjas buvo įtrauktas į „Virustotal“ ar kitą virusų nuskaitymo įrankį.

„Deja, programišių verslas gali netrukus žlugti – beveik visos antivirusinės programos jau sukūrė virusų parašus „SATAN“ pagrindu veikiantiems kenkėjams, todėl apsaugotuose kompiuteriuose jie yra blokuojami“, – teigia D. Pelenis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(66)
(2)
(64)

Komentarai (3)