Pasipylė pirmieji „AMD Ryzen 7“ testai (Video)  ()

Kurį laiką svarstėme, kaip gi „Ryzen“ spartinsis? AMD šia tema per daug nekalbėjo, o apžvalgininkams padalinus testavimo pavyzdžius girdime pirmuosius spartinimo rezultatus. Jie, tiesą sakant, kiek nuvilia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„OCUK“ personalo narys „Gibbo“ paviešino kaip gi jam sekėsi spartinti „Ryzen 7 1700“.

Geriausiai tai pavyko padaryti su „Asus Crosshair VI Hero“ pagrindine plokšte, pasiektas 4 GHz dažnis (4050 MHz).

Procesorius gerai spartinosi ir su „ASRock Taichi“ pagrindine plokšte.

Naudojant vidutinės klasės pagrindines plokštes buvo galima pasiekti tik 3.8 GHz, nes pakėlus procesoriaus įtampą neatlaikydavo jų maitinimo grandinės (VRM).

Visas spartinimas buvo vykdomas su 240 mm „Asetek“ aušintuvu. Spėjama, kad „Ryzen 7 1800X“ galės spartintis iki 4.1 – 4.3 GHz. Kaip tiksliai viskas yra susižinosime jau artimiausiu metu.

We just tested a 1700, it hit 4.0GHz stable in everything, but ONLY in the Crosshair mainboard, the lower-end boards it was hovering around 3.80GHz as the VRM’s were cooking with extra voltage. It however was maxing around 4050MHz, so I’d say 1700 can do 3.9-4.1GHz, of course the 1800X will probably do 4.1-4.3 as no doubt better binned, but if your clocking the motherboard has a big impact on the overclock and so far Asus Crosshair and Asrock Taichi seem the best two.

„Ryzen 7 1700“ GTA V žaidime palygintas su „Core i7-7700K“

Buvo nuogąstauta, kad „Ryzen“ procesoriai dėl savo mažesnio dažnio žaidimuose gali neatrodyti taip puikiai kaip daugelio gijų užduotyse.

„Ryzen 7 1700“ veikiantis 3.4 GHz kiek nusileidžia „Core i7-7700K“. Vidutiniai kadrai 89 prieš 85. Realiai tai visai neblogai. Blogiau atrodo kita grafa, tai minimalūs kadrai.

„Ryzen 7 1700“ sistema su GTX 1080 turėjo blogesnius minimalius kadrus nei sistema su i7-7700k. 28 prieš 38. Šis skaičius jau kiek prastesnis, bet būtų įdomu pamatyti kiek dažnai pasitaiko tokie kadrų kritimai ir kiek tai gali trukdyti žaidimo eigai.

Tas pats šaltinis turi ir „Cinebench R 11.5. Čia „Ryzen“ jau atrodo gerai.

„Ryzen 7 1800X“ prieš „Core i7-6900K“ „Sniper Elite 4“ žaidime

Per „Ryzen Tech Day“ „Ryzen 7 1800X“ buvo lyginamas su „Core i7-6900K“ „Siper Elite 4“ žaidime. Demonstracija buvo 4K raiška, o vaizdą apdorojo dvi RX 480 vaizdo plokštės.

Iš pateiktų nuotraukų matome, kad „Ryzen“ šiame žaidime sugebėjo generuoti daugiau kadrų. Tokios žinios nuteikia labai optimistiškai, bet norint padaryti galutines išvadas apie „Ryzen“ teks palaukti nepriklausomų apžvalgų.

Gandas: „Intel“ susisiekia su „Ryzen“ procesorių apžvalgininkais

Ši informacija nėra oficiali, bet kalbama, jog „Intel“ susisiekia su apžvalgininkais, kurie gavo „Ryzen“ procesorius ir turi juos išbandyti. Didysis mėlynasis milžinas matyt rimtai susirūpino, ką „Ryzen“ gali parodyti ir apžvalgininkams bando įbrukti testavimo metodiką.

„Intel“ neva prašo paslaugų ir nori, kad apžvalgose būtų panaudoti tokie bandymai, kurie „Intel“ procesorius parodytų iš gerosios pusės. Tuo pačiu parodant „Ryzen“ silpnybes.

Jei ši informacija pasitvirtins, tai būtų tikra gėda „Intel“. Na, o mums reikštų, kad „Ryzen“ tikrai vykęs produktas, nes dėl šių procesorių teko susirūpinti pačiai „Intel“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
Autoriai: Mindaugas Klumbis
(42)
(3)
(39)

Komentarai ()