Kinija kuria vis pažangesnius ginklus: štai kaip atrodys naujas šios šalies karinis laivas (Foto)  ()

Naujoji daugiakorpusinė fregata turės keliolika nusileidimo vietų sraigtasparniams, balistinių raketų kovai su kitais laivais ir tai dar ne viskas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dubajaus IDEX gynybos ekspozicijoje, ginkluotės gamintojai iš viso pasaulio pristatė naujausius savo gaminius. Išskirtinio dėmesio šioje parodoje sulaukė Kinija, debiutavusi karinių trimaranų srityje.

Kol kas tai tik projektas, tačiau trijų korpusų laivą Kinija žada pradėti statyti jau visai netrukus - 2018 metais. Jis bus skirtas Liaudies išsilaisvinimo armijos kariniam jūrų laivynui.

Trimaranus Kinija naudoja ir dabar, tačiau daug mažesnius ir ne kariniams veiksmams, o paieškai ir gelbėjimo darbams, treniruotėms, mokymams ir okeonografiniams moksliniams tyrimams.

Taigi, kas yra tie trimaranai? Pagrindinis skirtumas nuo kitų laivų, yra tas, kad jų korpusas ne vientisas, o sudarytas iš vieno centrinio ir dviejų šone esančių ir tarpusavyje sijomis sujungtų korpusų. Toks dizainas jau senokai naudojamas Amerikos Littorial Combat Ship subklasės laivuose. Manoma, kad Kinija idėjos gaminti karinį trimaraną pasisėmė būtent iš šio amerikietiškojo laivo.

Pagrindiniai trimaranų privalumai yra du: denio dydis ir greitis. Trimaranų denio plotis kur kas didesnis, vadinasi juo pasinaudoti gali daug daugiau sraigtasparnių ir kitų vertikalaus kilimo – tūpimo lėktuvų.

Dar svarbiau, kad tokia konstrukcija laivą padaro daug greitesniu, lyginant su vieną ištisą korpusą turinčiais laivais.

Žinių apie technines būsimo laivo specifikacijas nedaug. Žinoma tiek, kad laivas bus 465 pėdų (142 metrų) ilgio ir svers 2450 tonų. 

Apie konstrukcines ypatybes taip pat žinoma, kad nuo panašaus amerikiečių laivo savo greičiu atsiliks. Maksimalus Kiniško trimarano greitis bus apie 30-35 mazgai, kai tuo tarpu amerikietiškasis išvysto apie 50 mazgų (90km/h) greitį.

Kita vertus, šis laivas turės daug galingesnę ginkluotę. Kinai atskleidė, kad laivas bus aprūpintas 76mm pabūklais, jame bus priešraketinės sistemos, bei raketos skirtos žemės taikiniams.

Planuojama šį laivą dislokuoti Pietų Kinijos jūros pietuose. Ten jis papildytų dabar esančių Jiangdao klasės 056 modelio korvečių pajėgumus. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(29)
(4)
(25)

Komentarai ()