„Mercedes-Benz“ pristatė įspūdingai gražų koncepcinį modelį - „Porsche“ trumpam sodinama į kampą (Video)  (7)

Kompanija „Mercedes-Benz“ Ženevoje prasidedančioje tarptautinėje automobilių parodoje pristato įspūdingą koncepcinį modelį „Mercedes-AMG GT Concept“, skirtą pažymėti koncerno antrinės įmonės AMG 50 metų jubiliejų. Išskirtiniame automobilyje bus sumontuota hibridinė pavara, kurios bendra galia sieks net 800 AG.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip teigiama pristatyme, „GT Concept“ išplės sportinių AMG modelių gamą, pasiūlant ir keturdurį automobilį. Tuo metu užkulisiuose kalbama, kad šį modelį „Mercedes-Benz“ specialiai sukūrė konkurencijai su „Porsche Panamera“. Beje, „Porsche“ taip pat nesnaudžia ir neseniai pristatė „Panamera“ universalą.

Prototipo pagrindu tapo modulinė kompanijos MRA platforma, skirta gaminti galiniais ir visais ratais varančius automobilius. Kuriant šį modelį panaudota daug aliuminio ir didelio standumo plieno.

 

Automobilio hibridinėje pavaroje sumontuotas atnaujintas AMG 4 litrų darbinio tūrio V8 benzininis variklis su dviem turbinomis ir elektrinis motoras, kurių bendra galia siekia apie 800 AG ir pranoksta visų iki šiol sukurtų „Mercedes-AMG GT“ modelių galingumą.
 

Anot kūrėjų, šis modelis 100 km/val. greitį galės pasiekti greičiau nei per 3 sek. Visų ratų pavarą, turinčią galimybe esant poreikiui visą sukimo momentą perduoti į galinius ratus, šis automobilis perims iš „Mercedes-AMG E 63“ modelio. Elektrinio variklio galia bus tiekiama tik galiniams ratams.
 

Gamyklinė šio modelio versija į gatve turėtų išriedėti 2019 metais.

„Mercedes-AMG GT Concept“ pristatymas - vaizdo įraše

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(12)
(2)
(10)

Komentarai (7)