„Aston Martin Valkyrie“ ateina pasiruošęs sutrypti visus kitus superautomobilius - įspūdingas kėbulas slepia dar įspūdingesnius galios agregatus (Video)  ()

„Red Bull Racing“ ir „Aston Martin“ kolaboracija – automobilis, ne be pagrindo pasiskolinęs mitinį vardą. 2016-ųjų liepą „Aston Martin“ ir Formulės 1 komanda „Red Bull Racing“ pristatė savo superautomobilį AM-RB 001. Praėjo šiek tiek laiko ir projektas sugrįžo, su tikru pavadinimu ir stulbinančiais vaizdais. Susipažink su „Aston Martin Valkyrie“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Aston Martin“ dizaineris Marekas Reichmanas ir Adrianas Newey‘us iš „Red Bull Racing“ pusės siekė sukurti automobilį, kuris galėtų būti įprastai naudojamas gatvėse, bet kurio pajėgumai pranoktų bet kurį tose gatvėse sutiktą automobilį. ir panašu, kad jiems pavyko.

Turbūt matyti vien pažiūrėjus, kad automobilis pasižymi įstabiomis aerodinaminėmis savybėmis. „Valkyrie“ kūrėjai teigia, kad geresnių šiuo aspektu automobilių, kuriuos būtų leista vairuoti gatvėse tiesiog nėra.

Automobilį varo 6,5 litro V12 variklis ir elektrinis motoras. Sudėtingos kombinacijos rezultatas: 1000 arklio galių. O lengvos konstrukcijos ir 1000 arklio galių kombinacijos rezultatas svorio-galios santykis 1:1.

Prie šio žvėries priderinta ir speciali 7 laipsnių pavarų dėžė. Elektros atsargas užtikrina ypač lengva „Rimac“ hibridinė baterija. „Rimac“ inžinieriai patys savaime jau yra žymūs - jie prisidėjo prie greičiausio pasaulyje elektromobilio kūrimo. Automobilio elektronika rūpinosi šios srities ekspertai iš „Bosch“, o šviesomis – „Wipac“. Kaip jau turbūt supratote, „Aston Martin Valkyrie“ yra ne tik grožis išorėje, bet ir visa kas geriausia viduje.

Iš viso suplanuota pagaminti tik 150 automobilių, tinkamų įprastiems keliams ir dar 25 skirtus tik lenktynėms. Pirmosios „valkirijos“ gatves pasieks 2019-aisiais.

Kažkas juk turi būti blogai, ne? Blogos žinios yra dvi. Pirmoji – kaina. Gandai teigia, jog ji svyravo apie 3 000 000 svarų. Antroji – visi (dar nepagaminti) automobiliai jau parduoti.

„Aston Martin Valkyrie“ pristatymas vaizdo įraše

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(21)
(6)
(15)

Komentarai ()