„Gigafactory LT“ kūrėjai jau turi naują tikslą - Elonas Muskas svečiuosis Lietuvoje? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kiesza 2017-04-04 22:30
Reikia padaryt lengvatas investuotojams, sumažint pelno mokestį, netaikyt ekcizo elektrai, vandeniui, dujoms, bei kitos lengvatos. Jai prisikviesim tokių gigantų tai akimirksniu algos pakils, viskas ko reikia tik lengvatų, nes jos pritraukia investicijas, mokesčių rojum reikia pasidaryt, tada nustosim gvildent temą kaip padidint mma
aurimokas 2017-04-05 08:46
Nejuokink su tuo pasakymu kad algos pakils. Atejo i Lietuva Intermedix su savo skambuciu centru. Ir kiek manai darbuotojai gauna ten? 1000 eur i rankas, nes uzsienio investuotojas? Atskleisiu uzdanga ir pasakysiu kad ten skambuciu centro darbuotojas gauna panasiai kaip maximos kasininke. Tai koks skirtumas kas centus moka? Lietuviu verslininkai ar amerikieciu? Sofa brand (Theca furniture) tai p pat darbuotojam nemoka aukso kalnu, nors ir verkia straipsniuose kaip nera darbuotoju norinciu dirbti uz 800 eur (kuriuos gausi tik jeigu dirbsi po 12 val 6 dienas per savaite geriausiu atveju) Su Tesla bus ta pati situacija, tik kad dar daugiau pelno gaus ir isves i USA jeigu bus taikomos lengvatos visokios, nes pas mus jeigu kas ir ateina is uzsienio tai tik todel kad pas mus galima moket mazesnius atlyginimus nei pvz Vokietijoj, UK, Danijoj ar kitose normaliose Europos valstybese. Daugiau mes nesam del nieko reikalingi. Kodel nesiulai mazint pelno mokesciu, akcizu, kitu nuolaidu vietiniams verslininkams kurie nori kurti versla Lietuvoj?
Creatium 2017-04-05 10:06
Skirtumas yra ne vietinis vs užsienio investuotojas, o žemos vertės produktas vs aukštos vertės produktas.
immortallt 2017-04-05 10:19
kiesza, klysti, ne pelno mokestis ar akcizai, (kurių Lietuvoje net nėra) kliudo investicijoms. Infrastruktūra ir darbo jėga (net ne pigumas, o kvalifikacija esmė) yra tie dalykai, kurie skatina investuoti. Politinis stabilumas turi būti įvestas, pvz., ne anksčiau kaip du metus prieš turi būti patvritinti mokesčių sistemos pokyčiai. MMA atsietas nuo politikų. Visi dokumentai investicijoms, įmonės atidarymui ir pan su valstybe sprendžiama vieno langelio principu. Visų komunikacijų įvadas sprendžiamas taip pat greitai. Apmokymas darbo jėgos, paprastos imigracijos taisyklės specialistų iš trečiųjų šalių, vidinės migracijos skatinimas ir pan.
Arns 2017-04-05 10:43
Kaip juokina tokie "verslynykai" kaip immortall, kalba apie aukštos pridėtinės vertės įmones, o verkia dėl minimalios algos. Kurios (lietuviškos) save gerbianti įmonė nesiūlytu net žemiausias pareigas užimančiam žmogui. Net kaimyninėse šalyse ji ženkliai didesnė. Bet paverkti taip norisi. O apie imigraciją gal patylėk, nes kalbi kaip visi Dargiai su Avuliais. Maždaug niekas nenori dirbti, reikia įsivežti iš trečių šalių. Jei neįsivešime, dėl kylančių algų paslaugos (pvz butai) brangs. Naikinkime gerai apmokamas vietas vietiniams ir įsivežkime iš ten kur net lietuviškas minimumas atrodo pasaka. Tik kiek tai kainuos valstybei dėl prarastų mokesčių, kaip tai paveiks visuomenės norą patiems neemigruoti, galų gale kiek liks tų pačių santaupų žmonėms įsigyti prekes (pvz butus) nerūpi. Svarbu jie skirtumą susižers dabar ir bus galima vėl rasti kaltas vyriausybes, aplinkybes ar tuos pačius rusus už sienos. O kad patys verslininkai nesusigaudo kokioje ekonominėje situacijoje yra ir ką ta pati ES laisvo judėjimo galimybė teikia, matome ne mažiau milijono emigrantų nuo 2004 metų. Dabar net nenorint valstybė kasdien silpsta ir praranda ateities potencialą. Daugiau pataikavimo vienadieniams verslams ir projektą bus galima uždaryti. Tas pats su Tesla vilionėmis. Kitoje temoje kalbėjome, kad paprastos ekonominės logikos čia jiems kurtis nėra. Žinoma galima visus perspjauti ir pateikti krikšatėvišką pasiūlymą (ale Kiesza). Tik reikia suvokti kas yra realybė. Pirmiausia apie kokio dydžio investicijas ir darbo vietas kalbame. Galima vienaip vertinti jei bus sukurta 20 tūkst darbo vietų ir jei tik kokie 200. Tikėtis jog Lietuvoje įmonė visiem mokės vokiškus atlyginimus nerealu, geriausiu atveju šimtas ar du šimtai lietuviško vidurkio. Tad visokių lengvatų suteikimas valstybei gali kainuoti brangiau nei tiesiog pašalpų forma tokiam skaičiui žmonių pridėti prie algų. Kitas dalykas, jei verslas vykdomas nesąžiningai, visi norės apeiti taisykles. Jei tik piaro dėka bus galima pateikti save svarbiu ir reikalauti išskirtinių nuolaidų iš valstybės ateinant, ar šantažuoti dėl pasilikimo, daugybė tą ir padarys. Todėl vėl gi be galo stambiai įmonei galima viena, bet suteikus išskirtines sąlygas smulkesnei, visa rinka imsis veiksmų. Čia kaip su prekybos centrų akcijomis, pelno norisi kuo greičiau, bet vėliau susivokti jog be akcijų niekas prekių nebeperka. Gali pasiekti vienadienes antraštes pasaulio spaudoje apie prisiviliojimą, gali kelioms savaitėms ir rinkimams sukurti neblogą naratyvą "ką mes pasiekėme", bet paskui sudirbti rinką. Ar dar blogiau, ant ir taip menko biudžeto užkrauti be galo daug įsipareigojimų ir daug kliuvinių jei kas imtusi sąžiningai peržiūrėti. Geriausia sutvarkyti įstatyminę bazę ir leisti verslui versliškai kurtis. Nes kur politikai, ten priėjimai prie įstatymų, o kur priėjimai, ten išskirtinės sąlygos.
immortallt 2017-04-05 11:27
Jo, patinka man runkeliai, kurie kai įkalus vinį į gipso kartono sieną, už kurios polistirolis, kala dar 5 visnis, po to dar 5 vinis, kol turi visą pluoštą vinių sukaltų į vieną nedidelį plotą, kuris pradeda kažkaip laikyti paveikslą, vietoje to, kad paimtų polistiroliui skirtą kaištį ir jį įsuktų. Taip ir čia, runkeliai, mano kad politinėmis priežastimis grįstas MMA kėlimas, postringavimas apie socialinį teisingumą ir pan didina algas, pragyvenimo lygį ar darbo vietų skaičių. Geras pasakymas yra, durnas, nes ubagas, ubagas, nes durnas. Kol kas iš šalies nepriverčia kažko keisti, tol šitame rate ir sukasi, bet kai tokių rate besisukančių dauguma, nėra kam to padaryti iš šono, belieka laukti, kol išmirs.
amas 2017-04-05 12:35
Taip gigantams reik lengvatinių mokesčių, o smulkioms įmonėms reikia juos padvigubinti, ir visi gyvensim laimingai.
amas 2017-04-05 12:44
Beto kur tokį fabriką satyti, greičiausiai ten kur yra pakankamai vietos, ir kur kokie gamtosaugininkai neapsišik aukšleniki vos išgirdę apie statybas, greičiausiai ne prie didesnių miestų, o ten net kelių normalių nėra, juk Lietuvoj tik du didesni keliai. Esu tikras, kad tokim objektui tiesiog nėra jokio galimybės. Juk nesupras net kam ir kaip atkatas priklauso... Ne jokiu galimybių... O kas ten dirbs, sugaus visus emigrantus ir parveš per prievatą, bet pala jie jau grįžta, anot Grybauskaitės tiesiog braunasi į paskutines likusias vietas kurti verslų. Baikit nemanau...
immortallt 2017-04-05 13:14
Pirma, vietos tokiam gigantui būtent Lietuvoje yra, vakarų Europoje plotą surasti sunkiau. Net Klaipėdos Lez'e vietos atsirastų, nes yra rezervuotas plotas plėtrai. Gigafactory kelia sau tikslą naudoti energiją tik iš atsinaujinančių šaltinių, tad žalieji lojikai, ne tie, kuriems iš tikrųjų rūpi aplinka, o tik reikalauja, kad pašertų (panašiai kaip vatnikai), neturės argumentų prieš. Vežti per prievartą nieko nereikia, čia tik tavo paties išmislas, kad suniekinti. Tokie kaip tu šūdai ir gyvenat, kad kurti nesugebat, tik griauti.
sub 2017-04-05 14:06
Bet kuriam LEZ, Vilniaus, ar Kauno, o geriausiai Klaipėdos, nes uostas vietoj yra. Logistika Lietuvoj gerai išvystyta galima gabent reikmenis ir produkcija ar traukinaiis, ar laivais, ar lėktuvais (Palangos oro uostas), ar fūrom. Nereik jokių nuolaidų, ateina į kurį nors LEZ, ką Lietuviškas LEZ suteikia, to sąkyčiau turi užtekt bet kuriam užsienio investuotojui. Pagal pateiktą video, manau prie Kruonio elektrinės nėra tinkama vieta, nes ten nei kelių gerų nėra, tolokai nuo miestų, geriau LEZ.
immortallt 2017-04-05 14:53
Prie Kruonio tinkamesnė vieta serveriui dideliam. Interneto srautai, elektros tiekimo stabilumas, aušinimas - viskas vietoje. Klaipėdos uostas šiaip plėtojasi gan sparčiai, turi geležinkelio jungtį su Azija, per Kauną logistika ir su Europa. Uostas geroje lokacijoje eksportui į Skandinaviją, kur elektromobilių itin daug perka ir tikėtina pradės gaminti.
amas 2017-04-08 17:36
Šūdai šūdais, bet kritiško mastymo Lietuvoj labai trūksta. Jei jau patrijotas tai butinai reikia rožinius akiniu užsidėt. Su kelias lietuvoj tikrai yra labai blogai, dar nesenai iš lenkų juokemės, o dabar tik slėptis po pernykščias lapas. O dėlto ir regionuose baisi situacija. O žalieji užsipultu ne vie dėl energijos. Manot tokiam fabrikuij nepasimaišys koks upelis nevietoj, kokių kirminų radimvietė, ar kokių piktžolių ir raudonos knygos. Giga tai ne 200 kardatinių metrų, tai 1300000 kavadratinių metrų, arba 1.3kvadratinių kilometrų, tai jau jum neturėtu būt sunku pasiskaičiuot kiek tai yra Lietuvos ploto procentais nuo 65... Kokius čia dar LEZus isivaidduojat, juk tokiam plotuj reiks ir gyvenvietes pašalint, kokius miškus ir t.t.
Instruktorius 2017-04-08 18:03
Ka cia spangsti? jei ne Tesla cia,, mes savo "Tesla" sukursim, pries menesi klausiau radijuj tai lietuviai kuria technologija, lygiai tokia kaip ir tesla, tik geresnia, ir ivairesnia , gamins akumuliatorius pasauliniu mastu,viskam, masinom dviraciam, ir namu ukiams, taipt net ir pramoninius. tiesiog dabar darbas vyksta ties projekto strategija , personalo paieskos ir vizijos kurimas i ateity. Kaip snekejo tas produkto kurimas baigtas dabar ieskos stipriausiu viesu rysiu specialistu kurie iskomunikuotu sito produkto pavadinima pasauliniu mastu. Tai gamyklu statys po visa pasauly. O projektuos Lietuvoj. O Jei Tesla ir nestatys cia savo gamyklos, tai dar yra pasaulyje ne viena kompanija kuri cia ateis , veliau ar anksciau tai ivyks... buk ramus... pasidomek... http://energus.eu/paslaugos/ ... ;D
amas 2017-04-08 20:00
Tai labai gerai, labai laukiu, tos didžiosios sėkmės, tikrai. Kažkada tai bus. Jei niekas netrukdys ir nebus nagai perdaug į savę riesti. O gigafactory tiesiog nėra vietos, tikrai.
Timas 2017-04-10 19:31
Na, berods iškeliauja Gigafactory į Švediją. http://www.nextbigfuture.com/2017/03/x- ... edish.html