Autonominis autobusas Londone išbandomas su vairuotoju, o ir talpa nepasižymi, tačiau tai yra ateitis (Video)  ()

Dienraštis „The Evening Standard“ praneša, kad Londone pirmą kartą bus išbandomas maršrutinis autobusas be vairuotojo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad bandymo laikotarpiu autobusu be vairuotojo, kuris buvo pavadintas „Harry“, Šiaurės Greenwich‘o rajono maršrutu iš viso keliaus apie 100 žmonių.

Keturių vietų transporto priemonės greitis siekia 16 km/h ir autobusas yra kontroliuojamas kompiuterio. Transporto priemonė neturi vairo ar stabdžio pedalo, tačiau jame bus apmokytas asmuo, kuris prireikus galės atlikti avarinį stabdymą.

„GATEway“ projekto bandymo, kuris prasidės trečiadienį, balandžio 12 dieną, metu autobusas be vairuotojo važinės trijų kilometrų ilgio taku, esančiu netoli O2 arenos, kuriuo taip pat vaikšto pėstieji ir važinėja dviratininkai.

Per bandymą autobuso maršrutą padės nukreipti trys lazeriai ir penkios vaizdo kameros, kurios leis matyti kelią 100 metrų į priekį, taigi aptikus kliūtį, transporto priemonė sustos.

Maršrutinį autobusą be vairuotojo sukūrusios kompanijos „Oxbotica“ teigimu, bandyme norėjo dalyvauti bene 5 tūkstančiai žmonių.

Autonominis autobusas video siužete

Kompanijos „Oxfobotica“ vadovas Graeme Smith Jungtinės Karalystės nacionaliniam transliuotojui BBC pareiškė: „Vos keli žmonės yra kažkada važiavę savarankiška transporto priemone, taigi tai yra puiki galimybė žmonėms ją pamatyti. Mes tikimės gauti visuomenės narių pritarimą dalintis erdve su šiomis transporto priemonėmis.“

Kompanija tiki, kad jau 2019 metais autobusai be vairuotojų taps mokama viešąja trasporto priemone.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Anglija.today
Anglija.today
(15)
(1)
(14)

Komentarai ()