Lėktuvas, kokio dar nematėte: kam tie sparnai, jei gali būti naudojami kibirai? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SaMaras 2017-04-09 14:24
Pažįstamas konstruojantis RC lėktuvėlius sakė, kad su pakankamai galingu motoru ir daržinės durys skris.. kaip matau, kad ten nevisiškai vien juokas buvo..
amas 2017-04-09 14:57
Aš ir taip pat pagalvojau, turbūt paprastas putplasčio lapas skristu smarkiai geriau ne tie kibirai. Greičiausiai netgi tas jo lektuvėlis būtu skridęs geriau visai be kibirų.
bahuriux 2017-04-09 17:46
Aerodinamiškai labai neoptimali forma tie besisukantys kibirai nes gaunasi itin mažas reinoldso skaičius ir to pasekoj didelis pasipriešinimas. L/D (lift/drag) ratio gavosi labai prastas, gal kokia 2/1 - 3/1, kai sparnas normalus priklausomai nuo reinoldso skaičiaus (jei kalbam apie nedidelius greičius iki 600 km/h) gali būti 10/1 itin neoptimalus, arba - 100/1 itin optimalus. Tą patį cilindrą galima parinkti optomaliai diametrą vs ilgį vs skrydžio greitį ir gauti iki 6,3/1 tas nera labai sunku, yra skaičiuoklių tam. https://www.grc.nasa.gov/www/k-12/airplane/cyl.html bet skaičiuoklė/simuliatorius man veikia tik su java 7 ir tai numetus visas saugumo nesamones, su java 8 be šancų. O šiaip kodėl gi ne, kaip eksperimentas labai įdomus. Modeliai dažnai yra neproporcingai galingi palei savo masę, kaip ir šitame video su dviem motorais. Jo pamenu sakydavo tokį bajerį aviamodelistai, " skrenda viskas, net plyta tik reikia suteikti pradinį greitį, arba pastovia jėgą".