Vėjo energetikos plėtrą Lietuvoje stabdo ne vėjo ar pinigų trūkumas - priežastys kur kas paprastesnės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2017-04-20 11:58
Tai kokios tos priežastys? Vokiečiai 2025 turės veikiantį 1,500MW vėjo jėgainių parką jūroje, kuris elektrą tieks už vidutinę rinkos kainą, kuri yra dabar. Kitaip sakant, kaip ir be subsidijų. Krante jau dabar būtų galima ir Lietuvoje statyti rinkos kaina, jei tik sutvarkys biurokratiją ir nefinansinį skatinimą.
atskalūnas 2017-04-20 14:06
Tiek protų Lietuvoje, o gyventi geriau nenorime. Prisiekiame įstatymu, kad neviršysime 500MW suminės galios. Absurdas. Uspendėmė save į kampą. Tai keiskime įstatymą ir skubos tvarka, paimkime iš vėjo pigią energija ir gyvenkime geriau.
AAA000 2017-04-20 18:21
Man atrodo netaip cia aiskina. Parama nebeduodama naujoms jegainems virs 500MW. Statyt ir pridavinet elektra uz rinkos kaina niekas nedraudzia. Dar ten speju kokiu nors rezerviniu galingumu kvotas tektu vejininkams uztikrint - jei vejo nera
sigun 2017-04-23 21:16
+ Lobistų straipnis, žaidžiant emocijomis ir bandant užsidirbti taškų bei paramos visuomenėje prieš reikalaujant naujų subsidijų. "Industrijos ekspertai pabrėžia" - kurie ekspertai konkrečiai, kad bent jau būtų galima palyginti koks santykis tarp pritariančių subsidijoms ir nepritariančių? Kokie kitos pusės argumentai, o jei tokių nėra tai kas tas(tie) konkretūs "blogiečiai", kurie stabdo?
immortallt 2017-04-24 11:17
Galėtų pirma padaryti apklausą, kad pritaria 3x didesnėms subsidijoms dujinei elektrinei, palyginus su vėjo.
Ar_as? 2017-04-24 13:53
Aš suprantu, kad vatinukai įvaldę "what about...", bet iš immortal nesitikėjau. Stipru (ir, matyt, užkrečiama?)
immortallt 2017-04-24 14:20
Ar_as?, čia ne whataboutism, bet nematymas, kad nėra tokio dalyko, kaip rinkos sąlygos. Kaip gali konkuruoti su konkurentais, kai visi (apart hidroenergija) subsidijuojama valstybės ir dar ženkliau. O ką jau kalbėti, apie poveikio aplinkai kompensavimą, nemokamai gautą kapitalą statyboms, išskirtinės sąlygos leidimams ir valstybės garantijos. Jei vėjo energetikai sudaryti tokias pat garantuotas sąlygas supirkimui, finansavimui ir biurokratijos sutvarkymams, tai vėjas jau dabar Lietuvoje būtų vystomas vidutine rinkos kaina ar pigiau. Bet kai konkurencija nesąžininga - to nėra. Čia kaip aiškinti, kad bėgimas yra blogas sportas, nes dviratininkai greičiau nuvažiuoja tą patį atstumą. O kas dėl statymo ir prijungimo prie elektros tinklų, jei nenori subsidijų - netiesa. Niekas neleis tau prijungti vėjo jėgainių prie elektros tinklų, net jei nenorėsi subsidijų, nes neva daugiau tinklai neatlaikys (kas yra melas su kruopelyte tiesos - yra vietų, kur daugiau jungti negalima).