Lietuvos mokslininkai užpatentavo sistemą, kuri leidžia sumažinti šildymo ar šaldymo išlaidas mažiausiai 30%

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2017-04-22 18:25
Ta prasme pastatė saulės paneles iš jų energija eina į inverterį, tada dar į inverterį pajungė kabelį iš tinklo, o iš inverterio užmaitino šilumos isurblį ir visa tai užpatentavo. saulės kolektroriai > tinklas> >inverteris> >šilumos siurblys (geoterminis) OMFG kas dalina patentus įprastiems dalykams kurie jau naudojami nevieną dešimtmetį? Kiek dar tą beprotybė su patentais tesis? Kiek dar bus stabdomas progresas?
TomasK 2017-04-22 21:24
Nu idomu ka jie ten sugalvojo. Jei tik maitinti iranga nuo saules energijos tai tokiu efekto kaip cia aprasyta tikrai nesigaus. Jau nekalbant apie gamyklas kur saldymas gali pareikalaut 200-300 kw galios.
jonas112 2017-04-22 23:50
jei kam įdomu, tai šis patentas yra prieinamas čia . Na, man atrodo, kad čia daugiau galbūt yra reklaminis triukas. Pasinagrinėjau schemą, nesu šios srities ekspertas, bet ji atrodo įtartinai primityviai. Manau paieškojus tikrai galima pramonėje rasti pagal tokią schemą padarytų sprendimų, kur panaudojama perteklinė šiluma/šaltis, bet nieks tiesiog nesiima to patentuoti. Galbūt ir klystu, būtų įdomu išgirst kokį komentarą, iš šios srities ekspertų.
Paramotoras 2017-04-23 01:20
Supuvus patentu sistema. Sygalvoti gali simtai jei ne tukstanciai bet tik korporacijos turi resursu moketi uz patentus.
Gediminas Jurgaitis 2017-04-23 02:11
ir sita "isradima kure" mokslininkai??
AAA000 2017-04-23 10:14
Cia tiesiog hybridine sistema. Pramonej paprastai arba zaidzia tik su siluma. Arba tik su salciu. Saldymo sistemose reikia vesint ausintuvus ir silumos pertekliu ismeta oran. O cia zaidzia iskart su abiem sistemom, ir perteklius is vienos sistemos yra kaip resursas kitai sistemai. Na ir sutaupo ten atseit kazka 30% (aisku kaip visda tik prie idealiu eksplotaciniu salygu... ). Realybej abi sistemos kartu retai naudojamos, ypac buityje. Nes sistemu atskirai poreikis yra labai sezoniskas. Saldymo reikia labiau vasara, sildymo - ziema. Tarpinis variantas - tiesiog ner poreikio. Cia tiesiog reklaminasi... --------- Kad suprast ka cia uz uzpatentavo galima paaiskint sakykim tokiu palyginimu: Isivaizduok kad yra uzpatentuotas automobilis. Ir yra uzpatentuotas autobusas. Taip pat yra uzpatentuota priekaba. Tada yra uzpatentuota automobilis su 1 priekaba ar daugiau. Yra galbut uzpatentuota autobusas su 1 priekaba ar daugiau. O cia "lietuviu mokslininkai" isivaizduok sukure ir uzpatentavo automobili su autobusu vietoj priekabos, kuris dar kazkiek pats pastuma automobili Va kazkas panasaus... Nors visa esme tera tik kilpos su kabliu sujungimo vietoje, kurios ten ir taip visada buvo... ------------- Kaip besidomintis energijos kaupimo ir taupymo sistemomis, galiu pridet kad yra pilna prikurta sistemu, kur sutaupo palankiom salygom ir 100% energijos. Ar net pacios gamina energijos pertekliu. Sita neperspektyvi. Geriau pirktis ir instaliuotis pazangesnes sistemas, sakykim fotovoltines-akumuliacines ir pan.
gadiminas 2017-04-24 01:45
Klaida "o šaltuoju metų laiku ji gali vėsinti namus". Manau turėjo omenyje šiltuoju?