Kinijos bombonešiai aukščiausioje karinėje parengtyje: pasiruošta smūgiui į Š. Korėją?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lindemann 2017-04-26 17:33
Įdomu, ka Trump'as pažadėjo kinams, kad jų politika Š. Korėjos atžvilgiu taip kardinaliai pasikeitė. Sunku patikėt, jog Trump'as gali laikyti Xi Jinping'ą už konkolų
SaMaras 2017-04-26 18:52
Na nebūtinai laikyti.. Arba amerikiečiai patys padaro tvarką ir tada "tiesiogiai ribojasi" su Kinija ir Rusija,arba jie patys pasidaro tvarką, o amerikiečiai neįsivelia į dar vieną karą.. galėjo būti ir toks susitarimas
Arns 2017-04-26 19:40
Ir de facto atiduoda teritoriją vienai iš tų valstybių? Politiškai šiandien išspręstumei problemą, bet strategiškai, bazės P. Korėjoje ir Japonijoje galimo konflikto atveju taptu neapginamu taikiniu. Daugiau tame regione draugiškų valstybių JAV nėra. Reiškiasi "saugi" užnugario ginkluotė tik Havajuose ir Australijoje tegalėtu būti telkiama. Tai tūkstančiai kilometrų ir kone mėnesis jūrų kelio. Netikiu, kad generolai leistu Trampui tokius mainus atlikti. Čia būtu šachmatų partijoje sau pačiam įsivaryti matą.
SaMaras 2017-04-26 20:04
O kokios alternatyvos? Aš matau dvi. Pirma - nieko nedaryt ir žiūrėt ką paršiukas darys toliau, bet kad gali iš jo gautis rujojantis šernas, ar antra, tvarkytis pačiai JAV (JT čia nepadės, nes rusija ir kinija turi veto teisę) ir rizikuoti sukelti pasaulinį karą nes nei viena didžioji kaimynė neužsileistų. O ar bazės pietų korėjoj ar japonijoj dabar saugesnės nuo kinijos ar rusijos atakų?
Arns 2017-04-26 21:02
Ir taip ir ne. Norint sunaikinti galima viską. Tačiau sukaupti dideles pajėgas ir jas perkelti daug sunkiau. Priešlėktuvinis skydas nedengia šių šalių. Balistinių raketų panaudojimas atakoms (nes nuotolis didelis ir norisi netikėtumo faktoriaus) ženkliai didina galimybę pradėti atominį karą. Tad galimybė naudoti tokias raketas kaip pvz Iskander, kurios siekia apie 400 km, reikia būti gana netoli norint permušti jūrą ir dar nemenkus gabalus teritorijų. Įprastos ginkluotės naudojimas svetimose valstybėse neperaugtu į branduolinį karą. Tą įrodė Šaltasis karas. Tačiau užfiksuotos balistinės raketos nepaliktu daug laiko svarstyti. Dėl to tokios ginkluotės bandymams visos šalys iš anksto informuoja ir net maršrutą pateikia. Antraip tiesiog per didelis pavojus.