Bentley ruošia šį tą labai ypatingo: tokio prabangaus elektromobilio dar niekas nebuvo sukūręs (Video)  (5)

Sportiniai elektromobiliai nebėra tokia jau didelė naujiena. Tesla Model S ir Model X yra labai greitai įsibėgėjantys automobiliai, o netolimoje ateityje pasirodys ir naujas Tesla Roadster. Kroatų Rimac kuria tikrus elektra varomus superautomobilius, o ir BMW i serija ateityje turės įdomių naujų modelių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visgi, nei vienas iš dabar kuriamų greitų elektromobilių nėra išskirtinai prabangus. Taip, futuristiškai atrodančiuose kėbuluose slypi naujausios technologijos, visos naudojamos medžiagos savaime yra technologijų stebuklai, o vairuotojas gali džiaugtis visais įmanomais patogumais. Bet tos aukščiausios klasės prabangos nėra. Bet dabar bus – Bentley ruošia šį tą labai ypatingo.

Bentley Speed 6 bus mažiausias markės sportinis automobilis, kuris greičiausiai bus pradėtas gaminti jau kitais metais.

Pirmieji koncepciniai automobiliai pasirodė 2015 metais. Tuomet Ženevos automobilių parodoje žurnalistai žavėjosi lengvai atpažįstamu Speed 6 dizainu, švariomis linijomis ir prabangiu interjeru. Pirmasis konceptas buvo žalias kupė automobilis su išmetimo vamzdžiais – todėl tikrai ne elektromobilis. Laikui bėgant atsirado daugiau informacijos ir dabar manoma, kad Speed 6 turės hibridines V6 arba V8 jėgaines, o galbūt bus siūlomas ir modelis su W12 varikliu. Tačiau ne įprasti galios agregatai šįkart labiausiai intriguoja žmones.

Dar 2015 žurnalistai pastebėjo, kad Speed 6 konceptas turėjo neįprastai daug vario detalių. Beveik visada tai reiškia, kad automobilis turės hibridinę ar pilnai elektrinę jėgainę. Vėliau buvo patvirtinta, kad po kapotu slėpsis V6 variklis, kuriam padės ir elektros agregatai. Šiemet Bentley parodė ir naują Speed 6 koncepcinį automobilį ir jis jau yra visiškai elektrinis.

Bentley teigia, kad elektrinis Speed 6e vienu įkrovimu galės nuvažiuoti gana toli. Tai labai svarbu, nes Bentley automobiliai garsėja savo patogumu keliaujant į tolimus kraštus. Teigiama, kad automobilis be vargo vienu įkrovimu nuvažiuos iš Londono į Paryžių ar iš Milano į Monaką. Neblogai. Tačiau didžiausi Bentley koziriai sudėlioti prabangoje.

Kaip atrodė hibridinis Bentley Speed 6 prototipas

Bentley didžiuojasi, galėdama technologijas salone pristatyti šiltai, ne taip kaip tai daro kiti elektromobilių kūrėjai. Centre esantis gana didelis, lenktas OLED ekranas nedominuoja ir nenustelbia kitų elementų. Jis yra apsuptas minkštos, rankomis siuvinėtos odos ir stiklo. Kiek keistai atrodo vairas su nupjautu viršumi, tačiau ten, kur nutrūksta vairo apskritimas, yra pora mygtukų – vienas pridėti šiek tiek galios (norint parodyti benzinu varomiems automobiliams kam priklauso ateitis), o kitas – riboja maksimalų greitį. Pastaroji funkcija tikriausiai pravers važinėjant gyvenvietėmis. Ant vairo išdėstyti ir kiti svarbiausias funkcijas kontroliuojantys mygtukai.

Bene ryškiausias interjero bruožas – nuo centrinio skydelio kylantys ir į abi dureles nusileidžiantys „sparnai“. Tai – dvi ryškios linijos, apjuosiančios OLED ekraną, pereinančios per abi skydelio puses ir sukančios į spiralę durelių apdailoje. Atrodo išties elegantiškai. Tuo tarpu išorėje gausu kiek subtilesnių dizaino elementų.

Jei į Speed 6e pažiūrėtumėte tiesiai iš priekio, automobilio lempos atrodytų kaip keturi tobuli apskritimai. Tačiau jei prieisite arčiau ir į jas pažiūrėsite kampu, žibintai pasirodys esantys lašo formos. Taip padaryta specialiai. Lempų vidus dekoruotas įmantriais raštais. Grotelės taip pat pasižymi erdviniu efektu – jos atrodo vis kitaip, priklausomai nuo to, kokiu kampu į jas žiūrima. Ant priekinio kapoto matyti du gilūs įdubimai, o per visą kėbulo šoną tęsiasi ryški linija, kuri matoma ir kituose Bentley automobiliuose. Galinis sparnas taip pat lengvai atpažįstamas – panašiu stiliumi pasižymi ir Bentayga visureigis, ir Continental GT automobilis, ir Flying Spur sedanas.

Gale matomos ovalios lempos ir gana didelis Bentley logotipas viduryje. Už galinių valstybinių numerių yra įrengtas automobilio baterijų įkrovimo lizdas. Kėbulo linijos atrodo švariai, tačiau net ir būdamos labai subtilios jos kuria dinamiško automobilio įvaizdį. Nereikia būti automobilių žinovu, kad pamatęs šį automobilį suvoktum, kad tai – kažkas ypatingo.

Šia prasme Speed 6 (tiek elektrinis, tiek hibridinis) yra tikras Bentley. Tyli prabanga, žmonių rankomis kurtas grožis viduje, patogumas ir greitis. Belieka laukti, kol juo pasivažinėti gaus automobilių žurnalistai – tuomet sužinosime daugiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Nodum.lt
Nodum.lt
(11)
(2)
(9)

Komentarai (5)