Tai buvo N.Teslos svajonė: tyrėjai prisiartino prie judančių elektromobilių įkrovimo sprendimo (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2017-06-15 20:25
O taip net neabejoju, kad jis labai apsidžiaugtu jei žinotu, kad po 100 metų po jo eksperimentų pradėti atlikinėti eksperimentai kitų tyrėjų kurie ateityje dar po 10-20 metų leis pasikrauti tokį niekutį kaip dantų šepetėlis. WTF kaip rašeivoms ateina į galvą tokios "genialios" mintys? OK, dabar rimčiau. Teslos sistema susidedanti iš 2 tesla coilų, arba iš 1 teslacoilo ir lempučių vienu įžemintu kontaktu veikė neblogai ir atstumai didesni nei šiuo staripsnyje aprašytu atveju, bet ta sistema (Teslos originali) nėra bevielė, jai reikalingas įžeminimas, o tai ne kas kita kaip vienas laidininkas. Toliau nagrinėjant gaunasi, kad antras laidininkas yra ta "baranka" ant teslacoilo ir ji veikia lyg kondensatorius išnaudoja atmosferos dujas talpai + dar ir pats rezonansinis trafas turi kažką bendro su su talpa, ta prasme laikinai pasideda, o poto atsiima krūvį, taip ir gaunasi aukšto dažnio srovė, kai vienas teslacoilas užmaitintas, kitas indukcijos ir talpos pagalba (kai sistema rezonanse) gauna energija atsieit bevielis perdavimas. Suderinus dviejų teslacoilų ričių rezonansinį dažnį atstumas gali didėti daug tiksliai nežinau kiek, gal nuo gabaritų, galios, dažnio priklauso, beja NK tokios istemos irgi nežinau koks galėtu būti. Arba dar lengviau įsivaizduoti, tai tiesiog vienas ir taspats transformatorius, turi pirminę ritę, antrinę ilgą ir galios nuėmimui dar trečia tik antrinė padalinta per pusę ir sujungtos laidininku ta prasme laidininkas čia yra žemė. Nu turbūt pagavot mintį. O straipsnyje grynai aukšto dažnio rezonansinis trafas be šerdies, išnaudoja tik indukcija kaip ir įprasti trafai, tai grynai bevielė sistema, visiškai kitokia nei Teslos ir tinka tik mažiems atstumams.
HardAxe 2017-06-16 09:39
tai ką tu rašai apie teslą - radio siųstuvas. Energijai perdoti toks įrenginis turi tragišką n.k. priklausomai nuo to kiek tikiesi energijos paimti - pagausi ją tikrai toli.
bahuriux 2017-06-16 22:51
Nelabai pagavai mintį. Tai ką aš rašau yra rezonasinis "air core" aukšto dažnio transformatorius perlaužtas per puse ir sujungtas per įžeminimą. Dėl NK tikrai negaliu nieko pasakyti.