Programišiai privertė „Microsoft“ sugrįžti prie „Windows XP“  (1)

Kiek anksčiau šiais metais, prasidėjus gerai žinomo viruso „WannaCry“ panikai, kai nemažos dalies vartotojų kompiuteriai buvo užkrėsti virusu, jų duomenys užšifruoti, o už atrakinimo raktą buvo prašoma išpirkos, „Microsoft“ į tai reagavo. Programinės įrangos gigantas tada nusprendė atnaujinti savo nebepalaikomą „Windows XP“ operacinę sistemą ir užtaisyti esamas spragas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Panašios atakos, nors „Windows XP“ rinkos dalis, pasak „NetMarketShare“, tesiekia viso labo 5,66 %, gali nutikti ateityje, tad kompanija nusprendė pristatyti dar vieną atnaujinimą.

Kaip žinia, „WannaCry“ viruso ataka pasėjo paniką ne tik tarp įprastų vartotojų, tačiau ir valstybių valdymo organų bei technologijų kompanijų akiratyje.

Dėl šios priežasties, pristatytos naujos apsaugos priemonės visoms „Windows“ operacinėmis sistemos, įskaitant ir atgyvenusią „Windows XP“.

Kaip savo tinklaraštyje paaiškino „Microsoft“, po pakartotinės „Windows“ operacinių sistemų patikros buvo rasta dar keletas spragų, kuriomis gali pasinaudoti programišiai.

Nepaisant to, kad atgyvenusi „Windows XP“ operacinė sistema sulaukė papildomo dėmesio šiais metais, kompanija nežada grįžti prie visiško operacinės sistemos palaikymo.

„Windows XP“ rinkos daliai besilaikant ir nekrentant žemiau 5 % ribos, kompanija patikino, kad kritinių spragų, kaip kad „WannaCry“ atveju, reaguos ir užtaisys saugumo spragas, jei tokių bus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Mantas Bakutis
(32)
(0)
(32)

Komentarai (1)