Istorinis sprendimas: Kanada verčia „Google“ iš interneto pašalinti visą tinklalapį, ekspertai - pasibaisėję pasekmėmis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2017-07-05 13:49
- Pasaulis yra globalus, nusikalstamumas yra globalus. Tad ir kova su juo turi būti globali. Jeigu veikla pripažįstama kaip žalinga Pasaulyje, ji turi būti draudžiama visur, o ne tik kažkokioje teritorijoje. - Atsisakydama Google, netiesiogiai remia nusikalstamumą, nes iš to ji uždirba. Tokiu atveju Google turėtų būti traukiama atsakomybėn taip pat. - Paimkit Ameriką. Jeigu ten nustato nusižengimus užsienio kompanijoms, be diskusijų vienašališkai skiriai baudas, o atsisakius jas sumokėti - kompanijas veja lauk iš JAV rinkos. - Akivaizdu, kad ne visos šalys gali pasigirti savo rinkos ekonominio spaudimo galia, tad tam turėtų būti įdiegtas Pasaulinis kontrolės mechanizmas ir jo visi turėtų laikytis. Nes gaunasi taip, kad JAV gali ŠANTAŽUOTI užsienio kompanijas, o jau JAV kompanijų niekas negali net paliesti, nes tai SAVIRAIŠKOS LAIVĖS RIBOJIMAS. - Šiuo metu JAV ekonomika neturi analogų, bet ilgainiui, jeigu JAV nekeis savo politikos, ji rizikuoja tapti nekenčiamiausia valstybė pasaulyje. 1. klajokliškas be atsakomybės kitiems gyvenimas turi ribas ir jos dažnai nustatomos netgi genocidu - visišku egzistencijos draudimu (JAV tai realizuoja prisidengdama savo rinkos galia - ekonominės sankcijos, tolygios kompanijų ar net valstybių "mirčiai"). P.s. Kalėjimas - tai viena iš genocido formų.
M134 2017-07-05 16:04
vanduo4 nesupranti tu visai esmes. Jei Kanada laimes, tai Saudo Arabija daugmaz gales istrinti Youtube.com nes pazeidzia sarijos istatyma. Nusikaltimas niekada nera globalus. Kanados teisine sistema nera sinchronizuota su likusiu pasauliu. Kvaila byla.
Shinigami 2017-07-05 17:22
Jei šita byla laimės valstybė, tada tu sėdėsi kalėjime. Nes: 1) Š. Korėjoje uždrausta užsienietiška propaganda. 2) Biblija taip pat uždrausta. Todėl visi pasaulyje kas ją turi turės būti sušaudyti prie sienos. Nes tai numato įstatimai. 3) Moterys turės būti užmėtytos akmenimis, nes įstatimai musulmonų šalyse draudžia moterims vaikščioti viešai "apsinuoginusioms". 4) Ir t.t. ir t.t. Todėl nusikalstamumas nėra globalus, o lokalus. Net pačioje JAV vienoje valstijoje tai gali būti nusikaltimas, o kitoje visiškai normalus dalykas. Ką jau kalbėti apie globalumą, jei įstatimai skiriasi šalies viduje, skirtingose valstijose. Google neremia nusikalstamumą, bet palaiko laisve. Nes kitos valstybės to nedraudžia, arba bent tų valstybių teismai to neuždraudė. Asmenys, kurie primėtinėja savo taisykles kitoms valstybėms turi buti traukiami baudžiamojon atsakomybėn, o ne google. Baudas JAV skiria tik už nusižengimus jų šalies teritorijoje, o ne už nusižengimus Vokietijoje, Prancūzijoje ar bet kurioje kitoje pasaulio šalyje.
vanduo4 2017-07-05 19:47
?; 2. Shinigami ir panašūs pacifistai yra progreso stabdis. Aš noriu pasistatyti tvorą nuo vagių, bet Shinigami neleidžia, nes tai varžys žmonių, stebėjimo kitus žmones laisves, bet jokiu būdu vagių jis neremia.
vanduo4 2017-07-06 03:13
: dirbi užsienyje, vadinasi nepriklausai jokiai jurisdikcijai. --------------- - O dabar paaiškinsiu kodėl tu nesupranti. - Tu šią problemą analizuoji straipsnio autoriaus pateiktose ribose. Čia tu esi teisus. - Deja aš kvesčionuoju pačio autoriaus mintį jog google kontrolės pasekmės bus tokios blogos kaip mano autorius. Va iš čia ir kyla mūsų nesusikalbėjimas.
Shinigami 2017-07-06 07:52
vanduo4 ką su tavimi jau kalbėti, jei nesupranti ne tik ką pats kalbi, bet ir ne supranti kas ką čia daro. Nuo kada Kanada tapo visa PPO, NATO ir t.t.? Šiuo atvejų tai lokalus ir menkavertis Kanados teismas priima vienašališkus sprendimus už visa PPO, NATO ir kitas globalias organizacijas. Va kai tai priims PPO, NATO, EU ar kita globali organizacija tada ir bus galima kalbėti. Bet ir tai, šis sprendimas nebus GLOBALUS, jis galės veikti tik šalių teritorijose kurios iena į tos organizacijos sąrašą. Bet jos neturės jokios teisės nurodinėti kas yra leistina, o kas ne šalyse kurios neįeina į šių globalių organizacijų sąrašus. Matosi kad visiškai Vienoje šalyje gali už žolės turėjimą sėsti 10 metų į kalėjimą. Kitoje gali paprašyti policininko kad uždegtu žolės cigaretę. Parašysiu paprastai. Nėra globalių nusikalstamų veikų, kol jos globaliai nepripažįstamos nusikalstamomis. O veikos pripažinti globaliai nusikalstama kažkoks menkas vienos šalies teismelis negali. Tai turi pripažinti visos pasaulio šalys, kad jį taptu globali nusikalstama veika.
vanduo4 2017-07-06 14:35
: 1. mąstymas iš anksto nusistatytomis dogmomis, apriboja intelektualines žmogaus galimybes. Tai esminė matematikų mąstymo formulėmis problema. http://www.technologijos.lt/n/mokslas/f ... o-problema 2. baimės mus spraudžia į kampą, o savo baimių kišimas kitiems tik patvirtina jog bijai, kad kiti pasirodys geriau; 3. drąsos reikia mokytis iš žmonių, kurie nebijo pasakyti jog A$ GALIU. We will build again We will grow again We will thrive again And we will make America great again. I will do it for YOU my dear friends.
Sebastianas 2017-07-06 15:51
vanduo4, tam, kad tam tikras dalykas būtų kriminalizuotas tarptautiniu mastu vien teismo sprendimo, kad ir kasacinės instancijos, toli gražu, bet neužtenka. Tam reikia, kad valstybių atstovai susirinktų į asamblėją (pavyzdžiui, JTO kažkokį pakomitetį, kuris yra suformuotas tuo klausimu) ir po kurio laiko priimtų bendrą rezoliuciją / deklaraciją (pavadink kaip nori). Bet dar ir to neužtenka. Reikia, kad tą dokumentą ratifikuotų visos tai organizacijai priklausančios šalys. Tik tada ta veika bus kriminalizuota tarptautiniu mastu. Ir po šiai dienai tokių veikų yra sąlyginai ne daug, bet užtikrintai išvardyti galiu išvardyti šias: terorizmas, karo nusikaltimai ir pinigų plovimas. Šiuo atveju sprendimas galioja (galios) tik Kanados teritorijoje (viena valstybė negali primesti savo valios kitai valstybei), jeigu nebus apskųstas tarkime Hagai (nemaišyt su Baudžiamuoju Tribunolu) arba peržiūrėtas lokaliu lygmeniu (nesu IT specas, bet nemanau, kad įmanoma tik vienai valstybei ištrinti tam tikrą tinklalapį iš paieškos, o kitose palikti).
Shinigami 2017-07-06 19:34
Išvis, nepriėjus fiziškai prie serverio kuriame patalpinta informacija jos ištrinti neįmanomą, bet pašalinti nuorodą iš paieškos sistemos vienai ar daugiau valstybių galima. Net tau asmeniškai yra sukuriamas paieškos rezultatų sąrašas, kitam pagal tokius pačius paieškos kriterijus gaus kita sąrašą. Todėl patikrinus tavo IP ir nustačius kad jungiesi iš Kanados, tau gali to puslapio ir nerodyti. Kaip supratau, Kanadoje jo ir nerodo? Bet jį rodo visose kitose pasaulio šalyse. Ir kaip supratau Kanada bando priversti google, kad jį nerodytu to puslapio kitoms šalims. Kas toli gražu prasilenkia su bet kokia tarptautine teise. Nes Kanada bando primesti savo įstatimus ir teismų sprendimus visoms pasaulio šalims.
Luftwaffle 2017-07-07 10:45
Tai puslapis turi dingt is interneto, ar dingt is google INDEKSO? Tai du visiskai skirtingi dalykai. Kaip suprantu, kalbama apie antraji varianta
vanduo4 2017-07-08 01:53
- Kai kurie žmonės yra tiesiog bukai beviltiški. - Tad nereikia į juos kreipti dėmesio ir tiesiog gyventi savo gyvenimą: 1. Uždrausti nelegalų Kanados autorių produkcijos platinimą Kanadoje - padaryta; 2. Pašalinti nelegalią produkcijos reklamą internetinės paieškos platformose (google) - to siekiama; : 1. Esminė vaikštančių numirėlių klaida yra ta, jog jie mano kad tu elgsiesi pagal Pasaulyje nusistovėjusią sistemą, o ne imsiesi individualių veiksmų; 2. Vaikštantys numirėliai paniškai bijo, kad tu nesugriautum sistemos, nes be jos jie yra NIEKAS, be jos jie nesugeba gyventi savarankiškai, nes jie yra kažko didesnio dalis, jie yra mirę kūrybai. 3. Tavo paskirtis, vaikštančius numirėlius nukreipti reikalinga linkme, o tam turi sukurti NAUJĄ sistemą. 4. Niekada nenuvertink vaikštančių numirėlių griaunamosios galios - ji tiesiog milžiniška. 5. Niekada nesitikėk pagalbos iš numirėlio, tai jie tikisi išganymo iš tavęs; 6. Nuoširdžiai ir kruopščiai ganyk numirėlius arba išalkę jie suės tave.