Keisti dalykai, kurie Lietuvoje vyksta su legendiniu „Nokia 3310“: akimirksniu pranyksta kaip dūmas  ()

Kas galėjo pagalvoti, kad legendinė „Nokia 3310“ sugrįš. Dar sunkiau patikėti, kad ji sulaukė tokio didelio pirkėjų dėmesio. Mes nemeluojame, „Nokia 3310“ Lietuvoje – deficitinė prekė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į naujienų portalą Alfa.lt kreipėsi skaitytoja Luknė. Ji teigė, kad jos tėtis norėjo įsigyti paprastą mobilųjį telefoną, o jo dėmesį patraukė būtent didžioji „Nokia“ naujiena.

„Mano tėčiui reikėjo paprasto „mygtukinio“ telefono, kad būtų lietuviškas meniu, paprasta naudotis ir dar kad fotografuotų. Kadangi neseniai Lietuvoje pasirodė „Nokia 3310“, tėtis nusprendė ieškoti būtent jos. Deja, niekur nerado!“ – rašė skaitytoja.

Išgraibstė iš lentynų

Pasirodo, šis telefonas tikrai turi paklausą – nei „Tele2“, nei „Bitė Lietuva“, nei „Elektromarkt“ šių telefonų savo sandėliuose neturi, nes jie tiesiog buvo graibstyte išgraibstyti.

Štai „Tele2“ tinklapyje „Nokia 3310“ pasirinkimo išvis nėra, „Bitėje“ ir „Elektromarkt“ nurodyta, kad telefonai išparduoti.

Andrius Baranauskas, „Tele2“ korporatyvinės komunikacijos direktorius Baltijos šalyse, Alfa.lt patvirtino, kad šiuo metu įsigyti „Nokia 3310“ išties sudėtinga.

„Šiuo metu jau pardavėme visus gautus „Nokia 3310“ aparatus. Jų sulaukėme nemažai, tačiau paklausa viršijo lūkesčius. Tokių atvejų pasitaiko ir su kitais gamintojais. Kaskart, gamintojui pristačius naują, populiarų modelį, viena sunkiausių užduočių – prognozuoti paklausą ir pagal ją organizuoti gamybą bei tiekimą. Būna, kad, paklausai viršijus lūkesčius, prekių tiesiog nėra – jos parduodamos iš karto, kai tik pristatomos.

Panašu, kad „Nokia 3310“ gamintojams taip ir nutiko. Šiuo metu laukiame naujų siuntų. Deja, gamintojas negali prognozuoti, kada jas gausime“, – Alfa.lt kalbėjo A. Baranauskas.

Patraukli kaina

Beje, būtent „Tele2“ buvo pirmieji, kurie birželio pabaigoje pradėjo prekybą legendiniu telefonu „Nokia 3310“. Šis telefonas pirmą kartą buvo pristatytas vasario pabaigoje, Barselonoje vykusioje „Mobile World Congress“ parodoje.

Anot Petro Masiulio, „Tele2“ generalinio direktoriaus, šio modelio telefonai patiks ir vyresnio amžiaus žmonėms, ir madingiems miestiečiams, prisimenantiems laikus, kai „Nokia“ buvo mobiliojo telefono sinonimas. Šie telefonai ypač patiks ir tiems, kam reikalingas telefonas su itin ilgai veikiančia baterija.

Prieš 17 metų pristatytos naujosios „Nokia 3310“ versija sveria 79 g ir po vieno baterijos įkrovimo gali būti naudojama apie 22 valandas. Palyginimui, originaliosios „Nokia 3310“ naudojimo laikas buvo 10 kartų trumpesnis. Tiesa, jei naujasis įrenginys bus naudojimas tik budėjimo rėžimu, 1200 mAh talpos baterijos pakaks visą mėnesį.

Legenda tapęs telefonas turi 240 x3 20 mm dydžio, 2,4 colio spalvotą, lietimui nejautrų ekraną su poliarizuota danga, kuri leidžia geriau matyti informaciją net ir šviečiant saulei.

Naujam gyvenimui prikeltame telefone yra „mikro USB“ jungtis aparato viršuje ir ausinių lizdas, kaip įprasta, – apačioje. Viena didžiausių naujovių – integruotas 2 MP fotoaparatas su LED blykste ir vieta „MicroSD“ kortelei. Ją galima įdėti šalia SIM kortelės, nuėmus telefono nugarėlę ir išėmus bateriją.

Telefono operacinė sistema – „Series 30+“ – specialiai bendrovės „Mediatek“ sukurta šiam telefonui „Nokia“. Ji vartotojams leis atsisiųsti šiam telefonui skirtas programėles.

Naujame telefono modelyje vartotojai atras ir klasika tapusį žaidimą „Gyvatėlė“, kurį sukūrė Prancūzijos žaidimų gamintoja „Gameloft“. „Nokia 3310“ naudotojai galės naršyti ir internete, naudodami naršyklę „Opera“.

Kai tik bus gauta naujų telefonų, „Tele2“ klientai telefoną įsigyti galės nuo 55 Eur.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Marius Monkevičius
(15)
(5)
(10)

Komentarai ()