Pats populiariausias „YouTube“ vaizdo įrašas: iki šiol tai buvo legendinis „Gangnam Style“, o dabar yra naujas lyderis (Video)  (1)

Ar prisimenate neįtikėtinai populiarų „Gangnam Style“ muzikinį klipą, pasirodžiusį dar 2012 metais? Atrodo, keista, daugeliui nesuprantama daina užklupo visus nepasiruošusius. Net „YouTube“ teko keisti algoritmą, kad peržiūros būtų suskaičiuojamos tiksliai. Visgi, pirmoji populiariausių „YouTube“ vaizdo įrašų sąrašo vieta ką tik atiteko kitam klipui. Kuriam?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-07-12 Pats populiariausias „YouTube“ vaizdo įrašas: iki šiol tai buvo legendinis „Gangnam Style“, o dabar yra naujas lyderis (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Gangnam Style“ – korėjietiška daina apie vieno turtingo Seulo rajono gyvenimo būdą. Ir merginas. Trumpai tariant, tai keistas, beveik siurealistinis kūrinys su dar keistesniu vaizdo įrašu. Jis išpopuliarėjo vos pasirodęs 2012 metais ir kaip cunamis nušlavė internetą, pavergdamas ir tuos žmones, kurie korėjietiškai nekalba. Apie „Gangnam Style“ buvo kuriami žinių reportažai, dainos atlikėjas PSY buvo kviečiamas į televizijos laidas, vaizdo įrašą analizavo ekspertai.

„Gangnam Style“ vaizdo klipas

Jis greitai pasiekė maksimalų peržiūrų skaičių „YouTube“ platformoje, kuris tuomet buvo 2 147 483 647, todėl svetainės inžinieriams teko keisti peržiūrų skaičiavimo algoritmą. Dabar „Gangnam Style“ klipas turi net 2 894 665 721 peržiūras, tačiau nebėra populiariausias.

Jį ką tik aplenkė „See You Again“ dainos vaizdo klipas. Wiz Khalifa ir Charlie Puth atliekamas kūrinys į „YouTube“ buvo įkeltas prieš daugiau nei du metus ir išpopuliarėjo ne tik dėl baladės melodijos, bet ir dėl „Greiti ir įsiutę“ žvaigždės Paulo Walkerio žūties. Daina, galima sakyti, dėl to ir buvo sukurta. Šiuo metu ji turi jau 2 896 199 993 peržiūras ir tolsta nuo antroje vietoje likusio „Gangnam Style“ klipo. Tačiau jam nelemta likti ir antroje vietoje.

„See You Again“ vaizdo klipas

Iki skausmo žinomas Luis Fonsi ir Daddy Yankee kūrinys „Despacito“ pasirodė tik šių metų pradžioje ir tapo vasaros hitu. Šiuo metu klipas užima penktąją vietą populiariausių vaizdo įrašų „YouTube“ platformoje sąraše, tačiau jau turi 2,5 milijardų peržiūrų, todėl aišku, kad greitai jis kils į pirmą vietą.

Muzikiniai klipai karaliauja „YouTube“ platformoje beveik be konkurencijos. Pirmajame penkiasdešimtuke yra vos trys nemuzikiniai vaizdo įrašai, populiariausias iš jų – viena „Maša ir lokys“ serija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(29)
(29)
(0)

Komentarai (1)