Kodėl Rusija nepakeičia rūkoriaus „Admirolo Kuznecovo“? Planas - didžiulis atominis lėktuvnešis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Audrius 2017-07-12 15:14
tik siaip, kad suprast Rusijos "didybe": Rusijos ekonomika (bendras salies BVP) yra mazesne nei Pietu Korejos ir nelabai daug didesne nei Nyderlandu.. Taip, kad apie jokius atominius lektuvenesius nereikia svaigt. O jei visgi pasistatys, tai baigsis kaip SSSR (bankrutavo, nes nebeisgalejo sau lesit tokios armijos). Beje, del tos pacios priezasties, kai kas nors sako, kad Rusija yra siaubas baubas, tie zmones arba nezino apie ka sneka arba turi savu interesu eskaluoti baimes ir itampas.
RytisMickus 2017-07-12 17:51
"Antra, Rusija niekuomet dar nėra pastačiusi nei vieno paviršinio atominio laivo." https://en.wikipedia.org/wiki/Lenin_(1957_icebreaker) .
SaMaras 2017-07-12 19:10
RytisMickus, nereikia net Lenino ir kitų, paleistų dar SSRS laikais.. na "50 pergalės metų" tai sakykime pabaigtas sovietinis konservas neskaitom (galbūt) bet kaip su arktika klase (nemaišyti su 1975 arktika) https://en.wikipedia.org/wiki/LK-60Ya-class_icebreaker jau kaip ir paleistas daiktas vienas, nors dar netarnyboj.. bet manau tikslas aiškus... per ekonomikos bumą prisidengiant civiliais reikalais sumastė atidirbinėt sistemas kitiems reikalams (bent jau aš taip galvoju)
Niemand 2017-07-12 19:20
Siaubas dėl turimo didžiulio kiekio atominių ginklų, ne kitų technologijų. Nebūtų didelės problemos nušluoti Rusijos konvencines pajėgas, tą su santykinai nedideliais nuostoliais galėtų padaryti bent keliolika pavienių valstybių, bet šitie gali iš paskos tiek atominių paleisti, kad pasekmės būtų katastrofiškos.
Evil Goku 2017-07-12 19:33
Šiaip įdomu, kokias valstybes (neskaitant JAV), turi omenyje?
Arns 2017-07-12 19:57
http://www.washingtontimes.com/news/200 ... 658-5687r/ Čia vidaus auditorijai pasakyta frazė, kuri puikiai iliustruoja kas dėjosi Rusijoje iširus TSRS. Nedarbas, giminės ar net patys liko užsienyje, prarastos santaupos, priviso visokio plauko aferistų, galų gale prasidėjo karas Čečėnijoje. Kai kitos šalys startavo nuo nulio, Rusija prisiėmė visas TSRS skolas. Daugumoje vietų apsukriausi išgrobstė viską kas buvo. Įvairūs demokratijos veikėjai tiesiai šviesiai buvo lobistai viską krovę tik į savo kišenes. Putinas Rusijoje ir yra vertinamas už tai, kad bent jau atkūrė tvarką ir įvedė taisykles, kurių reikia laikytis. Tad kai rusai kalba apie sąjungos žlugimą, jiems gaila ne to, kad atsirado nepriklausomos kitos valstybės (daugumai), jie prisimena kaip nuskurdo ir neteko tikrumo dėl ateities jai iširus. Ir kai išimi tik vieną patikusią frazę iš konteksto ir ją išpopuliarini, ji tampa tikru propagandos įrankiu. Ja "randami" visi atsakymai, kurių kam reikia. Tik ji nieko apie Rusiją neatspindi, nes žvelgiama į savo baimių atvaizdą, kurį patys susikūrėme. Kai kaip tik reikėtu analizuoti kaip tuos žodžius supranta ir vertina tie kuriems jie yra sakomi. Štai dėl šito neveikia nei sankcijos, nei kritika Rusijos valdžiai. Jiems vėl siūloma atsisakyti bent kažką duodančių į įvairius patarėjus iš užsienio, kurie buvo aplipę Jelciną ir vykdė demokratinimą, vakarėjimą, privatizavimą. Kuo daugiau visi puola esamą valdžią, tuo labiau ji yra palaikoma, net jei ji ir labai netobula.
mazhas74 2017-07-12 21:52
"outside Russian territory": tai kol nebuvo SSRS iširusi jie galėjo sau leisti pvz. Lietuvoj jaustis kaip Rusijoj ir kai suvokė, kad negalės tvarkytis svetur kaip savo namuose tai jau tapo geopolitine katastrofa?
Talkatif 2017-07-13 08:25
Anokia čia problema? Parduos kokią vieną Putino vilą užsienyje ir pasistatys tą laivą.
Zdarovas 2017-07-13 08:47
nezinau kur tu radai, kad rusijos bvp kaip nyderlandu. https://lt.wikipedia.org/wiki/S%C4%85ra ... _pagal_BVP
Ar_as? 2017-07-13 09:55
Visgi kariniam potencialui svarbesnis yra šalies bvp, ne bvp asmeniui, bet taip aklai žiūrėti irgi negalime - yra kritinė BVP žmogui riba, kurios tu negali "atimti" karinėms, tyrimo ar kt. reikmėms, nes žmonės neišgyvens (dalį bvp elementariai turi sudaryti maistas, kitos būtinojo naudojimo prekės), tad skaičiuojant BVP dalį potencialiai skirtiną "karui" reiktų iš šalies BVP atimti 1 žmogaus poreikiams būtiną BVP padaugintą iš gyvenančių žmonių kiekio. Čia aišku supaprastintas variantas, preziumuojant galimybę BVP dalį "likusią" nuo žmonių perskirstyti į karinės galios didinimą, bet modelis bent jau aiškus. Tad taip žiūrint, gali būti, kad Nyderlandai gali perskirstyti kokius 60 proc. bvp, tuo tarpu Rusija tik kokius 40 ar pan. Atitinkamai ir galutinė skaitinė išraiška varijuos.
Audrius 2017-07-13 11:01
Del Rusijos ekonomikos, taip ji didesne nei Nyderlandu, bet net ne dvigubai, plius jei pridedi Belgija ir aplinkinius regionus (ten viskas susijunge) tai tada Rusija mazesne. Esme ne tame, esme, tame, kad Rusijos ekonomika ESMINIS salies galia nurodantis saltinis yra tokio pat dydzio kaip kur kas mazesniu ir niekam neidomiu saliu.. Del branduoliniu ginklu, taip tai svarbu, bet branduoliniai ginklai yra ne karinis, o plitinis irankis. Vienintelis budas sumazint ju gresme-politines derybos, o ne karines pratybos ant ir taip jau itempto rusijos pasienio. Kai zinai, kad oponentas (Rusija) niekada negales sau leisti net panasios konvencines kariuomenes, kaip tavo (NATO), bet toliau ginkluoji pasieni-Rusija yra priversta ieskoti pigaus ir efektyvaus budo atsatyti jegu balanca? Grasinti branduoliniais ginklais-butu racionaliausias ejimas! Del hakeriu-galit nejuokint , jei ziurit ru filmus, dar nereiskia kad ten geri hakeriai, su JAV nera ka lygint. Jei nezinojot, tai jusu telefai, visa online veikla bendrai yra irasinejama ir indeksuojama, net samsung telikai klausosi kas vyksta...zodziu JAV seka visa pasauli real time-ta rodo ju paciu oficialus dokumentai. Visi tec gigantai JAV, visi protai, visi kieciausi univerai, visas pasaulis naudoja JAV OS sistemas, softa, bakines sistemas-vikas! O rusija? Ka rusija? Turi nukopinta kontakty? Del kitu rusijos kariniu "gresmiu" galit nusiramint. Atsimenat, kaip vyko Gruzijos karas 2008? Pasimete rusijos kareiviai mobiliakais skambino klausti kas ir kaip vyksta..Ir bendrai, visas pasaulis senai i robotizacija ir dronus perejo, o rusija dar vis su 50s propeleriniais bombone ir konstruoja naujus sunkesvorius tankus... Zodziu, maziau skatykit delfi, daugiau domekites oficialiais skaiciais ir statistika-bus ramiau. Saltinis: pasaulio bankas.
Audrius 2017-07-13 11:05
palyginimui:
Audrius 2017-07-13 11:06
karinis biudzetas, kokie apsoliutus skaiciai ir koks procentas nuo BVP..
Niemand 2017-07-13 11:23
Jei vertint TIK konvencinę ginkluotę: Kinija, Vokietija, Prancūzija, P.Korėja, UK, Turkija. Apylygės jėgos būtų su Lenkija, Saudo Arabija, Indija ir pan.
Arns 2017-07-13 13:06
Gal nebejuokauk? Vokietijos kariuomenė nei skirta kovoti nei parengta nei turi kokios patirties. Iki šiol ji daugiau tik atkūrimo misijoms vadovavo. Indijos kariuomenė visiškai neparengta, jau nekalbant, kad ji sąjungininkė. Kinijos kariuomenė irgi turi galybę senos technikos arba stipriai pakopijuotos tos pačios Rusiškos. Nekalbat apie tai, kad jos kariai turi tik teorinės patirties kas yra karas. Saudo Arabija iš vis lol. Pasižiūrėk kaip ji su savo sąjungininkėmis jau treji metai bando kovoti Jemene. Iš baimės išsilaksiučių saudų paliktos technikos užtektu vidutinei Europos valstybės kariuomenės perginklavimui. Britai ir Prancūzai patys pripažįsta, kad neturi pajėgumų. Atsiminkime operaciją Libijoje, jiems vos 2 savaitėms užteko oras-žemė raketų. O nuo to laiko stipraus technikos parko atnaujinimo nebuvo. Lenkija iš vis nė nesiskaito šiame sąraše. Turi kokius 30 naikintuvų, po kelių metų turės gal 2-3 Patriot sistemas, kurios vos dengs net pasienį su Kaliningradu (pasienis 231 km, 1 patriot baterija max 100 km). Vienintelės Turkija ir P. Korėja iš sąrašo teoriškai galėtu priešintis. Nes jos rengėsi karui ir turima technika nėra tik skaičiukai popieriuje. O ir pati sudėtis nėra truks plyš sudėta. Bandyta balansuoti pajėgas.
Kyborg 2017-07-13 13:38
Audrius 2017-07-13 14:50
Nuo to laiko NATO daugiau nei padvigubejo, vietoj neutraliu saliu turim JAV pratybas prie pat Rusijos pasienio..Akivaizdu, kad rusai jauciasi isdurti... Taip masto ir jauciasi daugelis rusu, as su tokiu poziuriu nesutinku, bet dabar ne savo nuomone desciau. Tai va, jei butu nors spresti konflikta ir mazinti itampas, prie derybu stalo reiktu aptarti mano paminetus ir daugeli kitu punktu. Etikeciu kabinejimas reikalu nepajudins, o tik pablogins. Zinant, kas butu lietuvai karo tarp nato ir rusijos, norisi tiketi, kad musu prioritetas butu deeskalacija. Gerai, kad palyginus su NATO Rusija yra silpna ir, apart astrios retorikos ir poros pasenusiu lektuvu, nelabai ka gali padaryt. Deje, toks asimetriskas jegu balancas gali privest prie desperatisku rusijos veiklu, ypac, pasienyje nutikus kokiam incidentui (tokiems progu dabar tik daugeja). O siaip, kaip jau sakiau, noretusi matyt, kad vietoj eilinio "rusija ta", "putinas ana", spauda rasytu apie koki singapura, pietu koreja, ta pacia danija ir kitas nerealiai daug pasiekusias salis is kuriu galetumem pasimokint. Kiek galima apie nevykelius kalbet...
Niemand 2017-07-13 15:05
Šitas teiginys lygiai taip pat taikomas rusų kariuomenei, kuri vos vos pradėjo kapstytis iš totalaus dugno. Kol kas rusų armija tik gaudavo į kaulus nuo kur kas silpnesnių priešininkų ir imdavo tik kiekiu ir pilnaverčio konflikto baime.
technologas 2017-07-13 15:33
Vidaus auditorijai rusai skelbia, kad raketų turi daug/pakankamai. Kaip yra iš tikrųjų - neaišku. Veiksnių, kurios pakils - greičiausiai žymiai mažiau. Branduolinės Rusijos pajėgos gali iš tikro būti labai silpnos ir tikrai nesugebėti paversti JAV "radioaktyviais pelenais". https://politua.su/2016/10/04/19240/ Ядерный блеф России для внутреннего пользования Kodėl? Na, tiesiog SSRS nebuvo tokio įpročio - vogti resursus ir tempti šimtus milijardus užsienin, kaip skruzdėms. O po 1990 m. prasidėjo, oi kaip prasidėjo. Dingo visas įdirbis, mokslininkai patraukė kur geriau moka, raketos sėkmingai rūdyjo, kaip ir jų šachtos, branduolinių užtaisų niekas nekeitė (o tai būtina dėl jų skilimo, dabar gi neaišku ar jie sprogs). Kas iš tų keliolikos povandeninių laivų su daugybe raketų. Visų iškart negali paleisti, o kai paleis po pirmą raketą sėkmingai bus nusodinti. Bombonešiai prieštvaniniai.
Arns 2017-07-13 15:45
Na na, po Gruzijos karo visa senoji sistema buvo išardyta. Tos pačios "Zapad" pratybos atgaivintos ir ne su keliolika karių, o su didesnėm pajėgom tam kad išbandytu kaip tai veikia. Oro, jūros elementai sėkmingai išbandyti Sirijoje... Saudo Arabija toli dar nuo kažkokių išvadų ar juo labiau pokyčių. Štai dėl ko negalima jų prirašyti kaip lygių. Senų dalykų skaičiavimas? Čia labiausiai betikslis dalykas karyboje. Jei kažkas neveikė ir dabar tas išgyvendinta, jis nebetraukiamas kaip realus faktorius. O tu dar matyt priskaičiuosi, kad rusai dešimčiai kareivių duos po vieną kalašnikovą, nes I pasaulinio karo metu buvo ir tokių nutikimų.