Galutinai ir visiškai „žlugęs reikalas“: paskelbta oficiali „Windows Phone“ mirtis  (8)

Bendrovė „Microsoft“ antradienį oficialiai nutraukė operacinės sistemos „Windows Phone 8.1“ palaikymą – praėjus vos trejiems metams po šios versijos išleidimo. Palaikymo periodo pabaiga tuo pačiu reiškia ir visos „Windows Phone“ platformos mirtį, dėl kurios milijonai įrenginių, kuriuose vis dar veikia ši sistema, liks be priežiūros iš programinės įrangos gamintojo pusės, rašo „The Verge“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors dauguma vartotojų jau prieš kurį laiką apsiprato su idėja, kad „Windows Phone“ yra „žlugęs reikalas“, reklamų bendrovės „AdDuplex“ vertinimu beveik 80 proc. visų „Windows“ telefonų vis dar veikia operacinių sistemų „Windows Phone 7“, „Windows Phone 8“ arba „Windows Phone 8.1“ pagrindu.

Ir tik 20 proc. naujausių telefonų yra su naujausia ir „Microsoft“ palaikoma „Windows 10 Mobile OS“ sistema.

„Windows Phone 8.1“ buvo didelės apimties „Windows Phone 8“ sistemos atnaujinimas – jo dalimi tapo ir „Microsoft“ skaitmeninis asistentas „Cortana“, ir naujas pranešimų centras, ir daugybė vartotojo sąsajos pakeitimų, ir kitų smulkesnių, ne visada iš pirmo žvilgsnio matomų patobulinimų.

Bet, nepaisant to, kad „Microsoft“ labai stengėsi sukurti konkurentą „Android“ ir „iOS“ operacinėms sistemoms, jiems nepavyko – iš visų dabar naudojamų išmaniųjų telefonų net 99,6 proc. yra būtent su kažkuria iš dviejų sėkmingesnių sistemų.

Be to, susivokę, kad išmaniųjų telefonų rinkoje jiems perspektyvų nėra, „Microsoft“ nutraukė savo „Lumia“ išmaniųjų telefonų gamybą.

Beje, nepaisant to, kad „Microsoft“ šiuo metu vis dar prižiūri „Windows 10 Mobile“ sistemą, kol kas nėra žinoma, kokia bus šios priežiūros apimtis ateityje.

Pavasariniame „Windows 10 Mobile Creators Update“ atnaujinime iš esmės nebuvo jokių funkcinių atnaujinimų, tuo tarpu rudeniniame atnaujinime „Windows 10 Fall Creators Update“ numatyta daug įdomybių asmeniniams kompiuteriams, o telefonuose šis būsimasis atnaujinimas net nėra bandomas.

Sklinda gandas, kad „Windows Mobile“ sistemos vystymas perkeltas į „gyvybės palaikymo“ padalinį ir šios sistemos versijos priežiūra ateinančiais metais bus nutraukta.

Oficialiai „Microsoft“ neplatino jokių pareiškimų, kad atsisako tolesnio mobiliosios operacinės sistemos vystymo, tačiau jau ne vienerius metus akivaizdu, kad tai yra smarkiai apleista veiklos sritis.

Praėjusiais metais „Microsoft“ panaikino mobiliųjų telefonų gamybos padalinį ir atleido tūkstančius žmonių, o įmonės vadovas Satya Nadella oficialiuose bendrovės renginiuose jau nebekartoja „mobile first, cloud first“ mantros.

Dabar „Microsoft“ savo dėmesį telkia į išmanius debesijos technologijų pagrindu kuriamus sprendimus, kurie skirti įvairiems, tačiau ne būtinai „Microsoft“ operacinių sistemų pagrindu veikiantiems įrenginiams.

Panašu, kad dabartinės „Microsoft“ mobiliųjų technologijų strategijos tikslai – tobulinti „Android“ ir „iOS“ veikimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(27)
(2)
(25)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: