Kaip „išmanieji namai“ sutramdė ginkluotą vyrą ir taip išgelbėjo gyvybes: tai kas čia nutiko, ateityje bus įprasta?  (2)

JAV policijos pareigūnai sulaikė asmenį, kuris ginklu grasino savo sutuoktinei susidorojimu. Teisėsaugininkai į jo namus atvyko po to, kai gelbėjimo tarnyba 911 gavo skambutį iš „išmaniųjų namų“. Incidentas įvyko Niu Meksike, praneša „ABC News“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugelio „išmaniųjų namų“ funkcijų reikšmė yra padėti žmogui buityje, jos nėra pritaikytos veikti tokiomis situacijomis, todėl ir šis įvykis tapo žinomas tik atsitiktinumo dėka.

Manoma, kad ateityje tokių atvejų, kuomet „išmanieji namai“ padės policijai aiškintis nusikaltimus savo įrašų ar skambučio pagalbos linija dėka.

Viename iš atokių namų, kuriame, kartu su savo drauge ir jos dukra buvo įsikūręs Eduardo Barrosas, kilo barnis, kurio metu vyras panaudojo fizinę jėgą ir grasino ginklu.

Kažkuriuo momentu E. Barrosas paėmė ginklą ir pradėjo grasinti savo gyvenimo draugei susidorojimu.

Ant vietos policijos atstovų, šaukdamas vyras pasakė frazę: „Tu ką, paskambinai šerifams?“ To užteko, kad „išmanieji namai“ suvoktų šią frazę kaip „paskambinti šerifams“ ir surinko numerį 911.

Operatorius kitame laido gale išgirdo klyksmus ir grasinimus namuose bei išsiuntė policijos ekipažą į įvykio vietą.

Prie namų atvyko šerifai, kuriems pavyko išvesti vaiką ir moterį iš namo. Vėliau į įvykio vietą atvyko derybininkų komanda ir spec. padalinys SWAT, jau po valandos E. Barrosas buvo sulaikytas be teisės išeiti į laivę sumokant užstatą, jam buvo pateikti kaltinimai.

Vietos policijos teigimu, „išmaniųjų namų“ skambutis buvo lemiamas veiksnys šioje istorijoje, kuri galėjo baigtis tragiškai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(30)
(1)
(29)

Komentarai (2)