NATO išbandė psichologinę operaciją prieš Kremlių? Rusijoje sukilo tikra audra, į karą įsivėlė ir Lietuva (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

enzim 2017-07-21 20:01
Jūs neturit teisinių pagrindų, ar apsimetinėjate, kad nesuprantate? Tik ne masinių žudynių vykdytojai. Nusikaltimai žmoniškumui yra nagrinėjami Tarptautinio Baudžiamojo Teismo( būstinė Hagoje), jam nėra senaties termino, ar kažkokio mitinio kaltės išpirkimo, žudant teisingai, kai prieš tai žudei galvažudiškai. Vienintelis kaltės išpirkimas- teismo nuosprendžio atlikimas. Susidaro įspūdis, kad tarp partizanų buvo tiek galvažudžių, kad paviešinus informaciją, sugrius visa didvyriško pokario pasipriešinimo koncepcija. Dar kartą klausiu: kodėl niekur neina rasti oficialios informacijos, koks procentas partizanų buvo žudikai holokausto metu, o koks procentas jų buvo šio holokausto oficialūs skatintojai, atstovavę kolaborcinei su naciais administracijai?
Kyborg 2017-07-21 20:53
Na nesugrius, jie būtent didvyriai ir yra todėl kad žudė okupantus. Tik šių "galvažudžių" dėka rusų populiacija Lietuvoje gerokai mažesnė nei Latvijoje ar Estijoje.
enzim 2017-07-21 21:24
Nereikia gudrauti, galvažudžiai tie, kurie dalyvavo genocide. Sakydamas "rusų"- jūs elgiatės nekorektiškai, geriau tiktų "kolonistų". Etninių rusų visada buvo Lietuvoje ir jie buvo daug lojalesni valstybei, nei dalis lenkų tautybės piliečių. Tačiau partizaninis pasipriešinimas buvo tik vienas iš veiksnių, lėmusių mažus kolonistų kiekius. Labai svarbu buvo, didelis pokarinis gimstamumas, ženkliai aukštesnis nei kitose Baltijos respublikose. Be to vietinių komunistų pro nacionalistiškas nusiteikimas. Estų su latvių pirmoji pokarinė komunistų nomenklatūra irgi buvo pro nacionalistinė, bet turėjo neatsargumą viešai pasisakyti prieš rusifikaciją ir kolonizaciją. Tuojau pat šie nomenklatūrininkai buvo pašalinti iš administracijos iš Maskvos buvo atsiųsti vadovauti rusifikuoti estai ir latviai, kai kurie net kalbų jau nemokantys ir "tarybinis internacionalizmas"- taip vadinosi kolonizacijos politika- ūžtelėjo į tas respublikas visu pajėgumu. Mūsiškiai komunistiniai kolaborantai pamatę, kas jų laukia, jei elgsis atvirai, pasirinko gudravimo ir papirkinėjimo taktiką, tiek verbuodami vietinius į partiją, tiek veikdami Maskvoje.
Kyborg 2017-07-21 22:19
O okupantai atsitiktinai ne rusai buvo? Toks faktas ir to nereiktų neigt dėl korektiškumo. O dėl to, kad rusakalbių yra lojalių Lietuvai nesiginčiju. Man pačiam asmeniškai yra įstrigęs vienas atsitiktinai nugirstas pokalbis. Buvo 2003 ar 2004 m., studentaudami su draugais vakare leidom Akropolio boulinge ir išėjus į laiptinę parukyt šalia buvo rusakalbiai kurių pokalbis aiškiai girdėjosi. O esmė buvo tokia: vienas iš jų kompanijos tuo metu tarnavo ir buvo gavęs laisvų dienų ir kažkas iš tos kompanijos užstūmė, kad kokioj čia lievoj "armijoj" tarnauji, ką ginsi? Jo atsakymas buvo: "Ja v etoi strane radilsa i eta maja rodina i ja ijo budu zaschischat do pasledniava" (aš šioje šalyje gimiau ir tai mano tėvynė ir ginsiu ją iki galo). Ir jis tai pasakė labai rimtu tonu, vėliau jie įsivėlė į ginčus ta tema. Bet man tie žodžiai įstrigo, nes rusakalbių atžvilgiu gan kategoriškas tuo metu buvau.
Niemand 2017-07-21 22:55
Teisinius pagrindus aš greičiausiai iš čia diskutuojančių turiu geriausius, vienok profesija mano tokia. Hagos teismas nagrinėja tik kai kuriuos karo nusikaltimus ir tik berods nuo 1970 m. Nusikaltimus žmogiškumui nagrinėja nacionaliniai teismai. Buvo ir LR pora bylelių dėl genocido. Formaliai taip - teismo nuosprendžio atlikimas. Bet jei žmogus pats pasiskyrė sau bausmę - net teismai į tai atsižvelgia. Mano akyse partizanai darė didvyrišką ir reikalingą darbą ir to su kaupu pakanka išpirkti bet ką, ką jie padarė prieš tai. Vienok aukoti savo gyvybę sunkiau nei būti nuteistam kad ir mirties bausme. Apskritai nėra dokumentuota, kas iš lietuvių genocide sudalyvavo, kur jau ten surasti tarp partizanų. Kiek teko bendrauti su istorikais, tokių sudalyvavusių tebuvo keli šimtai, kas panašu į teisybę, nes priešingu atveju būtų išlikę kur kas daigiau tą fiksuojančios dokumentacijos. Iš kitos pusės raudonoji armija padarė kaip minimum ne mažiau nusikaltimų žmogiškumui nei naciai, nors ir darė tą chaotiškai, be konkrečių kriterijų. Kažkaip visi linkę diplomatiškai nutylėti, kad beveik visi raudonosios aikštės paradų veteranai turėtų kalėjime leisti dienas.
enzim 2017-07-21 22:58
Paaiškinsiu kuo skiriasi rusai ir rusakalbiai. Didžiausias kolonistų antplūdis vykdavo statant dideles sąjunginio pavaldumo įmones. Buvo atsiunčiami specialistai, kurių Lietuvoje nebuvo, ar trūko ir darbininkai. Tačiau jei įmonė gamino taip vadinamą "dvigubos paskirties" produkciją, kas reiškia, kad dalis gaminių skirti kariniam kompleksui, buvo reikalavimas, kad 50 proc. įmonės darbuotojų būtų kolonistai. Dažniausiai jie būdavo rusų tautybės, bet buvo ir ukrainiečių, ir baltarusių , Kaukazo tautų atstovų ir kitų egzotiškesnių tautybių, bet visi jie kalbėdavo rusiškai, vaikus leisdavo mokytis į rusų mokyklas, taip visa ta marga daugiatautė žmonių masė tapo rusakalbiais.
enzim 2017-07-21 23:55
Malonu, kad tarp mūsų yra profesionalas ir gali mūsų diskusiją kilstelti į ženkliai kokybiškesnį lygmenį. Yra tokia sparnuota frazė, kad formalumas yra jurisprudencijos kraujas. Susidaro įspūdis, kad ir jūs neapsaugotas nuo šališkumo, interpretuodamas pokario įvykių teisinę pusę. Anot Vanagaitės, dalyvavusių Holokauste žudikų, kuriuos pavyko išaiškinti, bylos guli mūsų vidaus reikalų ministro seife, tačiau didžiausias spaudimas yra dėl tų, kurie patys nežudė, bet pasirašinėjo pasmerktųjų sąrašus. Apie juos mažiausiai kalbama, bet kad juos velniai griebtų, kai kurie iš jų įsigudrino tapti "didvyriais, patriarchais, patriotais" ir kitais sistemos numylėtiniais. Jų vardais vadinamos gatvės, mokyklos( o siaube), kitos įstaigos. Pasirinkta išlaukimo taktika- dar dešimt metelių ir tikrai visi nusikaltėliai išmirs. Esu skaitęs vieno britų karininko(WW II) prisiminimus iš karo belaisvių stovyklos. Po to, kai jis pamatė kokiomis nežmoniškomis sąlygomis laikomi ir kaip nuolat kankinami ir žudomi Raudonosios Armijos kariai, jis pasakė: " Dieve mano, aš atleidžiu rusų kariams už visus nusikaltimus, kokius tik jie padarys prieš vokiečius- jie to nusipelnė." Tačiau aš neteisinu nei žvaigždėtų, nei svastikuotų. Mano giminė gyveno visada prie Prūsijos sienos ir pasakojo, kaip frontui praėjus, buvo suginti keli kaimai žmonių laidoti žuvusiems ir tai ką jie pamatė iškart už sienos buvo neragėtas siaubas: papuolę civiliai buvo nužudyti su neregėtu sadizmu. Faktiškai II ir III Baltarusijos frontai vykdė masinius nusikaltimus prieš civilius ir ten tikrai į tai buvo žiūrima pro pirštus. Tačiau, jūs kaltindamas visus veteranus, primetate kolektyvinę kaltę ir garbingiems kariams. Kažkaip visai nepanašu į objektyvų teisininko vertinimą.
Kirtiklis 2017-07-22 11:13
Įdomus tu esi veikėjas, sugebėjai vardą ir pavardę parašyti taisiklingai, o toliau be šansu, ar tik ne bus sukurtas ir perduotas profilis? Dar sunkiai įtikėtina kad būsi lietuvis, nors net ir neturintys lietuviškos klaviatūros, nerašo taip beviltiškai kaip čia - nuomone, isikysiu ( įsikiši ką? Apvalų buka daiktą į...), JAV karai? Einavo? Dar tokio žodžio neteko girdėti. Butiu, jaunuolai, kelos, Lietuvoja partizaniu, ribiu... rimtai? Haha. Apgailėtina. Mano kaimynė, Vokietaitė, studijuodama antrus metus kalba ir rašo tris kartus geriau nei šis veikėjas. Jei tai būtų Viktar Uspaskich, tai dar būtų suprantama. Ir skundžias kad minusų gauna, juokdarys, troliu fabriko darbuotojas. Atsiprašau už offtopic, bet nesusilaikiau pastebėjęs tokią rašliava.
vanduo4 2017-07-23 01:51
- Nea, tu klysti: 1. Rusai - tai mentalitetas: griežtas tonas, netgi jei kelnės pilnos; pasaulėžiūra - išpisk kitą arba išpis tave; korupcija; savas arba priešas, draugų nebūna; hierarchija su iš to kylančiu vergavimo carui sindromu; 2. Rusakalbiai - tai bendrai gerovei tarnaujantys žmonės, o realybėje siuvantys vatūles.
vanduo4 2017-07-23 02:19
- Kaip matau tu nesugebi atsiriboti nuo savo emocijų ir objektyviai įsigilinti į kitų komentarus; - Ten niekur nebuvo paskyta jog visi veteranai yra nusiklatėliai, o tik dauguma. - Beje daug kur randama informacijos, kad rusų kareiviai naikino kitus be pasirinkimo, vokiečiai naikino organizuotai, bet rinkosi. - Klausyk, o tu žydas ar kaip kad taip paniškai perši savo nuomonę apie holokaustą? Ką tu nori pasakyti, kad visi prisidėje turi būti kažkaip nubausti? - Kaip tu supranti kas tai yra bausmė?
enzim 2017-07-23 08:24
Ideologizuoto proto tryda
enzim 2017-07-23 09:24
Arns 2017-07-23 09:30
) . Žmonės puikiai pažinojo partizanus ar tuos kurie miške sėdi. Kodėl? Žmonės buvo sėslesni. Tie patys miškiniai lindo tik į miškus, bet retas traukėsi toli nuo savo apylinkių. Todėl visi ir žinojo, kad ten to sūnus iš va ano kaimo. Kažkokie atėjūnai pasisakantys Lietuvos vardu ir nė neturintys prievado būtu kėlę įtarimą. Jei žmonės jau vardais pavardėm gebėjo įvardyti kas tokie juos terorizavo, gal nebereik pasakoti apie kažkokius NKVD būrius. Jų kažkiek būta, bet tikrai ne visuose kaimiūkščiuose kurių anuomet buvo gausu. O kalbos be pagrindo niekaip nebūtu pasklidusios visur.
HeinzHafen 2018-06-28 17:36
Pinigų paskolos pasiūlymas nuo 5000 € iki 6 000 000 € visiems žmonėms, kuriems reikia ir gali grąžinti. ( hafenheinz8@gmail.com ) Whatsapp: +33756880734
HeinzHafen 2018-06-28 17:37
Visiems žmonėms, kuriems reikalinga pinigų paskola, aš siūlau jums nuo 5000 iki 6 000 000 eurų už savo projekto įgyvendinimą. ( hafenheinz8@gmail.com ) Whatsapp: +33756880734
HeinzHafen 2018-06-28 17:37
Sveiki visi ir aš esu verslininkas ir aš siūlau paskolas žmonėms, kuriems reikia pagalbos ir sugebėti grąžinti paskolą per terminą, sudarytą tarp kiekvieno, kuris su manimi susisieks. Nuo 5000 € iki 6 000 000 EUR už kiekvieną asmeninį prašymą ir įmonėms. Susisiekite su manimi savo el. Pašto adresu ir taip pat atsiųskite man savo adresą, kad galėčiau atsakyti į jūsų pranešimą: ( hafenheinz8@gmail.com ) Whatsapp: +33756880734