Kuo reikės keisti „Abrams“ tankus? Štai koks turėtų būti modernus ateities tankas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kirtiklis 2017-08-01 17:42
Nelabai kolkas tikėtina kad bus visiškai autonominis valdymas bent sekančiam tanke. Vis dėlto tankas ne dronas/lėktuvas, kur atviros erdvės manevrams.
SaMaras 2017-08-01 20:11
Na palyginus ką mato operatorius šiuo metu, tai autonominis sunkiai prasčiau vairuos.. praktiškai svarbiausias reikalas išsirinkti taikinį (gal netgi išsirinkti gali ir algoritmas), o žmogus tik patvirtinti šūvį.. na iki tokios sistemos dar toli gražu, bet tą straipsnis ir rašo, kad nuspręsta tarpinių variantų (bent šiuo metu) nekurti. Nors WWII atveju ir norėjo viską ant sherman'ų pakabinti, bet sakyčiau prastokas sprendimas buvo..
Nerkus 2017-08-02 05:22
Jau pakankamai seniai esu skaitęs, kad kiek leis galimybės abramsai dar mus modernizuojami, bet visai naujų tankų nebekurs. Tankas yra per brangus, per sunkus, per lėtas, per mažai manevringas. Jau ir dabar deda tankų bokštelius ant straikerių ir jie pilnai prilygsta ugnies galia, bet yra manevringesni, pigesni, greitesni. Aišku šarvai ne tokie stiprūs, bet tą truputį kompensuoja greitis ir manevringumas.
audriusn 2017-08-02 09:54
kodel visi drona isivaizduoja kaip skraidanti aparata?
shift 2017-08-03 00:03
Straipsnyje paliestos labai aktualios problemos. Tankas šiai dienai yra vis dar labai efektyvi nors drakoniškai brangiai eksploatuojama kovos mašina. Reikalinga radikaliai nauja koncepcija, kurios ir patiems amerikiečiams sugalvoti vis dar nesiseka. Galim būti tikri tik dėl vieno, kad ateities tankas bus pilnas daviklių ir išmanių sistemų. Panašiai kaip su F35 naikintuvu. Bus daugiau modulinių konstrukcinių sprendimų. Pranašumo bus siekiama kuo anksčiau pamatyti priešininką ir kuo greičiau iššauti. Lazerių naudojimas irgi labai perspektyvus, nes balistinės amunicijos naudojimas turi daug silpnų pusių.