Automatiškai kaupiamas kiekvieno iš mūsų internetinio gyvenimo dienoraštis: ar bent kartais jį patikrinate, o dar geriau - pratrinate?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Berserkas 2017-08-06 11:07
https://myactivity.google.com/myactivity Ištrinkite visa informacija, taipogi ten pat turėtų eiti ir išjungti po to. Galiausiai pačioje apačioje yra "Valdykite, kokie duomenys išsaugoti paskyroje, naudodami veiklos valdiklius", ten galite papildomai išjungti Google+ informacijos rinkimą (nuotraukos ir pnš), vietovių rinkimą (Google maps ir pnš), išjungti reklamų parinkimą pagal jūsų turima informacija (atsižvelgiant į amžių, lytį, istorija jeigu tokia yra ir t.t). Taipogi galima ištrinti visas paskyras prijungtas prie Google, tarkime nenaudojama twitterio paskyra kuri buvo sukurta naudojant jūsų el. paštą, aišku ten jau reikia pakankamai padirbėti trinant viską, net pats nepriverčiu trinti, nes siaubingai daug laiko atima. Jeigu galvojate jog ištryne Google paskyra dings problema, tai jūs klistate, nes negalėsite ištrinti senas paskyras sukurtas ant jūsų Google ir informacija liks visam laikui internete. Technologijos.lt paieškoje pasistengus galima susirasti tai. Tai nebūtina daryti jeigu norite, kad Google apie jūs žinotų, bet kuo ilgiau jis žinos apie jūs, tuo daugiau informacijos turės. Nemanau jog tai būtina eiliniams žmonėms, bet visgi saugumas internete man labai svarbu. Nors vis dažniau apie tą patį rašo, bet bent jau naudingiau nei kiniškų produktų reklamos.
zipper 2017-08-06 12:32
Nežinau kaip kiti bet aš asmeniškai mažai naudojuosi google paslaugomis (naudoju tik Gmail ir kartais Google search ir maps) pagrinde naudoju duckduckgo kaip numatytąjį paieškos variklį, o Android telefone dažniausiai susidiegiu custom rom (AOSP, CM...) be daugelio google apps kurių beveik nenaudoju. O kadangi užsiminta apie amazon asistentą, kas būna kai paklausi jo apie CIA
Eič 2017-08-06 15:01
Nu čia kaip kam. Aš matau daugiau naudos, nei problemų. Tik reikia tuos privalumus išnaudot.
Berserkas 2017-08-06 16:58
Asmeniškai tegul renka visų informacija, man vienodai, bet mano pačio niekas tikrai ne rinks. Apie kiekvieną žmogų galima sužinoti pakankamai nemažai. Pabandyk paieškoti Googlėje savo vardą su pavarde, e-mail ir pamatysi pakankamai nemažai, įvesk IP į https://www.iplocation.net/ galima sužinoti apytikslia vieta, Google+, Facebook (kuom domėsi ir pnš) ir visam tam net nebūtina įsilaužti. Pakanka gauti tavo e-mail ir visa tavo informacija priešakyje, kai kurių mažiau, kai kurių daugiau. Tavo e-mailu galėčiau žinoti ką žiūri per YouTube, tavo ieškomas užklausas Googlėje, paskyras ir visa kita. Galėčiau sužinoti beveik viską, nes dažniausiai žmonėm tai nerūpi, tikslią gyvenamąją vietą.
Eič 2017-08-06 17:45
Tam reikia prisijungti į emailą. Kas, yra gana sudėtinga, jei naudotojas turi bent kiek intelekto šiuo klausimu.
Berserkas 2017-08-06 21:22
(saugus) https://www.7xter.com/2016/12/gmail-hac ... ntion.html Nesunkiai gavau vieno forumiečio, aišku aš niekur jo nenaudosiu, bet labai paprasta pavyzdį parodžiau. (saugus) http://imgur.com/a/kPRPg
Eič 2017-08-06 22:50
Tai aš kaip ir sakiau, jei žmogus bent kiek šioje srityje nusimano, viskas labai sunkėja. Aš tikiu, kad į mano gmailą įmanoma įsilaužt. Tik aš tas galimybes esu labai sumažinęs išnaudodamas visas Google duodamas funkcijas, apie kai kurias net ir ne kiekvienas išmanantis žmogus nežino.
Berserkas 2017-08-06 23:29
Nesupranti ką norėjau pasakyt tuom. Numečiau linka, pakeičiau užrašą ir niekas neįtarė kol ne atidarė. Didžioji dalis atidarytų gauta žinutę į e-mailą jeigu tai būtų privatus ar perspėjantis.
Eič 2017-08-06 23:58
Ir ką tu tikiesi paslėpti po tuo emailu?
Berserkas 2017-08-07 00:16
Keylogger, phishing.
Eič 2017-08-07 11:17
rasi googlinimo, youtube istoriją (ne visada), vargu ar toks vartotojas bus savo telefoną prijungęs prie Google, tad gyvenamojo adreso irgi nelabai rasi. Kita vertus, turėsi prieigą prie jo žinučių. Kitaip tariant ir prie daugelio kitų vartotojo accountų (soc. tinklų, jo pomėgių tinklapių ir t.t.), galima rast DAUG kitos informacijos. Bet tokią prieigą (galbūt, jei nesi nuo to apsisaugojęs) turėčiau ir aš, prisijungęs prie TAVO (žmogaus, kuris „saugo“ savo privatumą) anketos.
Berserkas 2017-08-07 12:05
Keyloggerį galima pateikti kaip apsauga nuo kenkėjiškos programos (tarkime iš vieno pašto nusiunti kokia nesąmone, o iš kito perspėjima apie galimą virusą, apsimeti kuom nors, bet aišku ties ta vieta reikėtų pakankamai padirbėti, o vėliau būtų galima panaudoti ir kitiems žmonėms, taip pat galima apsimesti kokiu populiariu soc. tinklu ir rekomenduoti išbandyti naują programą skirta kompiuteriams ar dar ką nors. Phishing, galima apsimesti kokiu populiaru tinklapių, soc. tinklu ir išsiųsti ale užklausą, kad patvirtinti ar rekomenduoti pasikeisti duomenis, nes kažkas buvo prisijunges iš kito IP ar kažką pnš. Vėl gi susikūrius visa plana galima panaudoti ne vienam žmogui. Abiejais būdais neįsilauži per 15 ar 60 minučių, reikia gerai pasiruošti tam. Keyloggerio atvejų reikėtų dar daugiau pakentėti. Bet su Google paskyra dažniausiai būna sujungtos ir kitos, soc. tinklai, puslapiai, kitos paskyros kuriuose gali būti pinigų. Jeigu esi profesionalus įsilaužėlis tai nebūtina bandyti įsilaužti per Google, galima bandyti į patį kompiuterį, o vėliau turėsi prieiga prie visų duomenų. Galima užsakyti tokias paslaugas Dark Web'e, aišku ne Lietuvos atlyginimams tai. Ir galiausiai, pas mane viskas stipriai apsaugota, o net įsilaužius nieko nebus randama.
Eič 2017-08-07 12:14
Gerai, neturėtumėm čia diskutuot kaip į ką įsilaužt. Būdų yra daug. Nuo diskusijos pradžios labiausiai galvojau apie būtent šitą dalį. Kiek informacijos pateikiam googlui. Savo informaciją saugai nuo Google trindamas įvairius įrašus, lokacijas ir t.t. Tada tema pakrypo link trečiųjų šalių įtakos. Tad klausimas: kaip saugaisi būtent nuo to, kad kažkas įsilaužęs į tavo anketą, negalėtų prisijungt prie visų kitų tavo kitų anketų ir galiausiai sužinot visą likusią informaciją, kurią slepi nuo Google?
Berserkas 2017-08-07 12:40
Googlėje nėra jokios mano informacijos, iš soc. tinklų pas mane yra tik Facebook, bet jame kas nuo karto būna ištrinami veiksmų istorija, tai pat nėra like, komentavimo istorijos, nuotraukų, jeigu draugai seniau buvo užtagine tai jo man ir kitiems nerodo, išskyrus tai kas įkėlė ar žiūrint jo nuotrauka, bet tuomet reikėtų tikrinti kiekvieną draugą ir jo nuotraukos, o dar pirma įsilauželiui reikia žinoti ar bent jų yra. Daug senų paskyrų prijungtų prie Google yra ištrinti, aišku dar nemažai likę. Nepateikiu daug informacijos niekur, Gmail pakankamai retai naudojuosi, todėl ištrinu senas žinutės, neatidarinėju nežinomas žinutes, bet jų kol kas dar negavau. Googlėje turiu patvirtinimą dviem veiksmas: http://imgur.com/a/GHg7c Visada prisijungus įvedu slaptažodį ir gaunu kodą į telefoną žinute kuria reikia įvesti. Jeigu neturėčiau galimybes yra 10 kodų, pora moku atmintinai. Jeigu pamečiau telefoną galėsiu jį susisekti, taip pat užšifruotas http://imgur.com/a/7QWgu, įjungus telefona reikia slaptažodžio, o vėliau ir tam, kad atrakinti, programos užrakintos ir atrakinamos pirštų antspaudais http://imgur.com/a/rcHRV Ar aš nesveikas? Galbūt.
Eič 2017-08-07 13:12
1. Savo apsaugomis viešai girtis nereikėtų. Viskas su dideliu noru yra apeinama, o pats pasakodamas ko tikėtis tik palengvini „hackeriams“ darbą. galima ištraukt. Aišku, negaliu dabar pasakyt kiek, kokios ir kiek tai užtruktų, nes kiekvienas žmogus yra individualus, bet nuo interneto tikrai neapsisaugosi.
Berserkas 2017-08-07 13:42
Aš ne praleidžiu daugiau laiko trindamas nei kurdamas istorija. Realybėje susitikęs su žmonėmis kalbų, asmeniškai man tai svarbiau nei soc. tinkluose. Mano pasakytų žodžiu niekas negalės ištrinti tačiau ir jų parodyti negalės. Aš pakankamai žinau apie tai, kad žmogus nemažai parodo apie save stovėsena, rankų judesiais ir pnš. Kaip apsisaugoti nuo tokių? O gi niekaip. Jie gali vartyti mane kaip knyga ir pamatyti trupinius tačiau nieko svarbaus jiems jame neras, o psichologiškai tikrai nepaveiks. Dėl to nepergyvenu. Nuo interneto tai aišku tikrai neapsisaugosi, tačiau apie mane tikrai mažai sužinos. Visu pirma, jie taikytusi ne į mane, o į anonimine paskyra. Tame ir esmė jog butent mano vardu paskyrų yra labai mažai ir aš jas stipriai kontroliuoju.
Eič 2017-08-07 13:55
Sužinos tiek pat, kiek ir apie mane (gal mažiau, nes galbūt kokių failų nelaikai debesyse). Tik tiek, kad pasunkinsi darbą įsilaužėliui.
slawcka 2017-08-08 01:12
Nusišvilpt tam googlui ant taves ir tavo asmeninių nesamonių, jam tik įdomu kokias reklamas tau kišt, o kad gautų atsakymus , privilioja tave geromis bei nemokamomis paslaugomis. Manau tai "win win" . Nebūkit susireikšminę ir nusiimkit tas kepures iš folijos.
Berserkas 2017-08-08 01:40
Aš ir nebuvau paminėjas jog Google gali panaudoti duomenis blogėm kėslam. Tai gali panaudoti kitas žmogus. Turėdamas omenyje kepures iš folijos tai mačiau nebrangiai ir tau. Ne gi nesisiunti nelegaliai filmus, serialus, žaidimus, programas? Jautiesi saugus? Gi ir Europoje žmonės jautėsi saugiai kol WannaCry nepradėjo plisti, bet iki to laiko niekam nerupėjo.