8 patys garsiausi gandai apie „iPhone 8“: jei viskas pasitvirtintų, tai būtų tikras šedevras  (4)

Šiemet sueina dešimt metų nuo tada, kai pirmasis „iPhone“ modelis įžiebė išmaniųjų telefonų revoliuciją. Nors niekas net nežino, kaip vadinsis jubiliejinis telefonas, apstu įvairiausių gandų apie revoliucines jo savybes, rašoma technologijų portale „CNET“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2010-aisiais „Apple“ inžinierius netyčia bare paliko „iPhone 4“ prototipą – tokiu būdu į žiniasklaidą anksčiau oficialios premjeros pateko žinia apie radikaliai atnaujintą tuometinio telefono dizainą.

Siurprizas buvo sugadintas. Tokių didelių klaidų „Apple“ daugiau sau neleido padaryti.

Šiemet sukanka dešimt metų nuo pirmojo „iPhone“, todėl visi tikisi neįtikėtinų naujovių, ypač turint omenyje kokie smulkūs buvo pastarųjų poros modelių patobulinimai. Vėl visi „obuolio“ fanai tikisi didžiulio siurprizo.

Panašu, kad istorija gali pasikartoti. Praeitą savaitę „Apple“ į internetą paleido išmanaus garsiakalbio „HomePod“, kurios parduotuvėse turi pasirodyti tik gruodį, programinės įrangos atnaujinimą.

Po šio atnaujinimo programinį kodą sumanę pasiknaisioti du „iOS“ operacinės sistemos ekspertai ir programuotojai Steve'as Troughtonas-Smithas bei Guilherme Rambo rado paslėptą „lobį“ – informacijos nuotrupų, rodančių į kai kurias naujas „iPhone“ funkcijas.

Ar tai tiesa, ar galbūt kaip tik labai gerai apgalvota dūmų uždanga – neaišku. Tačiau vis tiek smalsu paspekuliuoti bei pasvajoti apie naujausią „Apple“ telefoną.

1. Aplink ekraną rėmelio nebeliks. Knaisiodamiesi po surastus failus, skirtus „Apple Pay“ mokėjimų paslaugos animacijoms, ekspertai rado kelis paveiksliukus su, ko gero, naujojo telefono siluetu.

Žvelgiant į juos, akivaizdu, kad ekrano apačioje ir viršuje neliks juostelių, kuriose įprastai būdavo mygtukas su pirštų atspaudų skaitytuvu, garsiakalbis bei asmenukių fotokamera. Tai visai kitoks „iPhone“ nei esame įpratę matyti iki šiol.

2. Veidų atpažinimas „Pearl ID“. Visgi ekrano viršuje matosi šiek tiek platesnė juostelė – galbūt kaip tik čia įsitaisys nauja veido bruožus atpažįstanti fotokamera?

S. Troughton-Smith ir G. Rambo tarp programinio kodo eilučių rado dešimtis nuorodų į veidų atpažinimo sistemą bei naują infraraudonųjų spindulių kamerą. Be to, kad tokios kameros gali „matyti“ tamsoje, jos dar naudojamos ir veidams atpažinti, nes jos gali „jausti“ vaizdo gylį.

3. Nebeliks „Home“ mygtuko. Be to, kad telefono siluete ekrano apačioje nepalikta vietos tokiam mygtukui, programiniame kode yra įrašas „deviceHasHomeButton“ ir šalia jo įrašytas nulis, kas programavimo kalboje dažniausiai reiškia neiginį.

Dar daugiau, S. Troughton-Smith teigia radęs nuorodų į objektą, pavadintą „home indicator“. Tai galėtų reikšti virtualų „Home“ mygtuką, kuris galėtų greitai atsirasti ekrane, kai atsiranda galimybė jį paspausti ir taip pat greitai dingti.

Dar viena užuomina į šią naujovę – S. Troughton-Smith tvirtina radęs nuorodas į „tap to wake“ funkciją, „pažadinančią“ telefoną, paprasčiausiai patapšnojus pirštu per ekraną. Tokia funkciją turėjo „Microsoft Lumia“ serijos išmanieji.

4. Pirštų atspaudų skaitytuvo irgi neliks. Kol kas abu ekspertai niekur nerado informacijos apie tai, kad naujasis „Apple“ flagmanas turės kažkur įtaisytą pirštų atspaudų skaitytuvą. Kiek anksčiau buvo pasklidę gandai, kad tokį jutiklį „Apple“ inžinieriai bandys integruoti į patį liečiamąjį ekraną, tačiau vėliau paaiškėjo, kad tai gan sudėtinga užduotis.

Visgi įrodymų stoka negali būti laikoma įrodymu. Galbūt „Apple“ tokį skaitytuvą įtaisys ant telefono nugarėlės, kaip padarė LG, „Samsung“ ir „Google“.

5. Statuso juostelė pasikeis neatpažįstamai. Telefono silueto paveikslėlyje ekrano viršuje yra šioks toks išplatėjimas, kas reiškia, kad juostelė ekrano viršuje – kurioje vaizduojama svarbiausia informacija apie bateriją, ryšio stiprumą bei laikrodį – gali būti padalinta į dvi dalis.

S. Troughtonas-Smithas teigia netgi radęs programiniame kode įrodymų, kad šios dvi būsenos juostelės dalys bus interaktyvios.

6. Papildytosios realybės funkcijos. „Apple“ konkurentės jau kurį laiką bando žaisti su virtualia realybe, tačiau „iPhone“ gamintoja iki šiol neužsimindavo apie panašias galimybes. Visgi nervai neatlaikė ir šį birželį vykusioje tradicinėje WWDC konferencijoje „Apple“ vadovai pristatė planus išmaniuosiuose telefonuose ir planšetėse diegti papildytosios realybės funkcijas.

Iki šiol internete sklandė gandai, kad ant jubiliejinio „iPhone“ nugarėlės bus įtaisytas lazeris, padėsiantis telefonui „matyti“ erdvinį vaizdą. Tai leistų vartotojui ekrane matyti realų vaizdą, papildytą virtualiais objektais.

S. Troughtonas-Smithas ir G. Rambo kol kas rado tik užuominas, kad priekyje esanti veidą atpažįstanti kamera gali turėti papildytosios realybės funkcijų.

Galbūt „Apple“ ruošiasi revoliucijai, kurią jau pradėjo „Instagram“ bei „Snapchat“ aplikacijos, papildančios mūsų asmenukes animuotais elementais, tokiais kaip šuniuko snukelis ir ausytės.

7. Nedidelis šansas bevieliam įkrovimui. Šios „iPhone“ funkcijos visi bergždžiai laukia jau kelerius metus iš eilės. Panašu, kad šiais metais svajonės išsipildys – apie bevielio įkrovimo funkciją gandus patvirtino net keli žinomi ir patikimi šaltiniai.

Taip pat ir šukuodamas programinį kodą, G. Rambo tvirtina radęs nuorodas į ikonėlę, žyminčią telefono krovimą – ji visai kitokios formos, todėl ekspertas spėja, kad ji užsidegs tada, kai telefonas krausis bevieliame įkroviklyje.

8. Naujasis „iPhone“ nebus vienišas. Žvalgydamiesi po programinį kodą, abu ekspertai užkliuvo už kelių nuorodų į dar nematytą, 2436 x 1125 taškų ekrano raišką. Tai gali reikšti, kad šį rugsėjį Timas Cookas pristatys ne du modelius (įprastą ir didesnį „Plus“), bet tris naujųjų „iPhone“ versijas.

Beje, šią teoriją kiek anksčiau yra paskelbęs kitas „Apple“ „gandonešis“ – bendrovės „KGI Securities“ analitikas Ming-Chi Kuo. Liko mažiau nei du mėnesiai ir visi gandai bus patvirtinti arba paneigti, o dabar beliko laukti ir mėgautis naujais gandais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(12)
(19)
(-7)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: