2017 metų pirmojo pusmečio geriausiai visame pasaulyje parduotų automobilių dvidešimtukas  ()

2017 metų pirmajame pusmetyje „Ford F-Series“ pikapai tapo geriausiai visame pasaulyje parduodamų naujų automobilių linija. Pasauliniams pardavimams per metus padidėjus 9 proc., per pirmuosius šešis 2017 metų mėnesius buvo parduota iš viso 519 tūkst. automobilių iš plataus „F– Series“ asortimento, rodo „JATO Dynamics“ duomenys. Tai yra 47 tūkst. automobilių daugiau už antroje vietoje likusią „Toyota Corolla“, rašo thetruthaboutcars.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„F-Series“ nėra vieninteliai pikapai populiariausių pirmojo 2017 metų pusmečio automobilių sąraše.

„Fiat Chrysler Automobiles“ (FCA) priklausančios markės „Ram“ linija užėmė 11 vietą, o „Chevrolet Silverado“ – 15-ą poziciją.

Didžiąją pasaulinių pardavimų, kuriuos generavo šios pikapų šeimos, daugumą sudaro Jungtinių Valstijų rinka: amerikiečiai įsigijo daugiau kaip 80 proc.

„F-Series“, kiek mažiau negu 80 proc. „Ram“ ir beveik 90 proc. „Silverado“ automobilių.

Tuo tarpu visureigiai užėmė septynias pozicijas iš dvidešimties. Nors septyni automobiliai iš devynių pirmajame 2017 metų pusmetyje buvo parduodami prasčiau negu tuo pačiu periodu praėjusiais metais, šeši iš septynių lengvųjų visureigių pranešė apie pagerėjusius metinius pardavimų rezultatus.

Orientacija į Ameriką padėjo „Ford F-Series“, „Ram“ ir „Chevrolet Silverado“ užsitikrinti pozicijas pirmajame dvidešimtuke, bet yra virtinė automobilių, kurie pateko į pirmąjį dvidešimtuką ir be amerikiečių susidomėjimo.

Iš jų „Wuling Hongguang MPV“ ir „Volkswagen Polo“ net nesiūlomi JAV rinkai.

Trečiąją vietą pagal geriausius pasaulinius pardavimus užėmęs „Volkswagen Golf“ Jungtinėse Valstijose rado tik 10 proc. visų savo pirkėjų.

Nors „Honda“ Amerikoje lydėjo sėkmė, vos kiek daugiau negu vienas iš dešimties visame pasaulyje parduotų „Honda HR-V“ automobilių buvo pastatytas šalia amerikiečių namų.

Jungtinėse Valstijose taip pat buvo parduota vos 5 proc. visame pasaulyje nupirktų „Volkswagen Tiguan“ automobilių.

Visi iš šių modelių būtų patekę tarp geriausiai parduodamųjų net jei visai nebūtų pardavinėjami Jungtinėse Valstijose, pažymi thetruthaboutcars.com.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(14)
(2)
(12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: