Ką daryti jei nesulaukiate „Android“ atnaujinimų iš gamintojo ar norisi geresnio telefono veikimo: „custom ROM“ ir kaip pasirinkti tinkamiausią variantą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

robertas.blaudžiūnas 2017-09-06 13:23
Be reikalo jus cia sita straipsni paraset. Dabar pilnos taisyklos brickintu androidu bus P.S. nepaminejot kad daugumai geresniu ROMu reikia rootint tel ir bootloaderi atrakinti. Kitiem ir rootinimas neikandama uzduotis bus
Eič 2017-09-06 14:24
Tai spėk kas užsakė straipsnį... ;D
Kyborg 2017-09-06 20:09
Parašius tokį straipsnį bent jau perspėt derėtų, kad po ROM'o perrašymo dingsta telefono garantija, jei dar galiojo. O šiaip turėtų būt tam tikros ribos apie ką galima rašyt. Juk apie sprogstamų mišinių gamybą užtenka proto nerašyt, nors tai irgi technologijos, chemija.
FtBall 2017-09-06 20:31
Čia rašo, kad garantija išlieka: http://matija.suklje.name/rooting-and-f ... anty-in-eu Gal yra žinančių, kaip iš tikro yra?
Kyborg 2017-09-06 20:51
Yra taip kaip pasakiau. Net ir tavo pateiktoje nuorodoje yra parašyta: "Unless the seller can prove that modifying the software, rooting your device or flashing it with some other OS or firmware was the cause for the defect, you are still covered for defects during those 2 years." Po perrašyto ROM'o klientai į garantinį kreipiasi būtent dėl "kreivo" softo kurį įrašius telefonai veikia ne taip kaip turėtų. Iš autorizuoto serviso įrenginiai grįžta su išvadom, kad įrenginio nekorektiškas veikimas susijęs su perrašytu ROM'u. Netvarkytas telefonas grąžinamas klientui. Kai kurie klientai nuspręndžia kreiptis į vartotojų teisės, bet vartotojų teisės mano praktikoje 100% atvejų buvo pardavėjo pusėje.
Nerealiai 2017-09-06 20:53
Pats buvau užbrickinęs telefoną su custom ROM'u kai dar nelabai supratau ką darau. Nunešiau į garantinį, pasakiau, kad nebeveikia ir pataisė, keitė visą plokštę. Tačiau jei būčiau viską papasakojęs, gal ir nebūtų taisę. P.S. mano atveju buvo užbrickintas programiškai nepataisomai, tai nelabai jie jau galėjo matyti. Nes prieš tai dar pats bandžiau atbrickinti. Kai kuriais atvejais įmanoma atbrickinti programiškai, nors telefonas ir neįsijungia.
Eič 2017-09-06 20:57
Šiaip jei kas nutinka ir telefoną dar gali įjungti (kas yra gana retas dalykas, jei Softas pareina), tai gali susigrąžinti originalų ROM'ą ir grįš tau ir garantija (jei mokėsi be jokių rimtų pėdsakų grįžti). Tik Lietuvoj garantinis prisiknisa prie ko tik netyngi, tai jaučiu net nurootintas telefonas praras bet kokią garantiją (net jei ir gedimas yra hardware viduj). Gal ne visur Lietuvoj taip, bet reikėtų perskaityt savo aparato garantijos sąlygas.
FtBall 2017-09-06 22:20
Tai čia ir taip aišku, kad jei įsirašai custom soft'ą - tai pats už jį ir atsakai. O vat, jei įsirašei custom rom'ą, bet nebeveikia usb lizdas?
Xdmin 2017-09-06 23:32
Siaip tai labai daug priklauso nuo gamintojo, kas atstovauja gamintoja ir paties techniko. Yra zmoniu, kurie mato, kad neturetu buti garantijos, bet puikiai supranta, kad perrasytas ROM'as nesugadina pakrovejo ar kitos dalies, jei yra galimybe padaro garantini aptarnavima ir visi patenkinti. Bet, taip daro ne visi. Siaip didele skundu banga MTTC servisu yra, kai prisipisa prie smulkmes ir lieki ant ledo, pats irgi nukentejes esu.
AP0323 2017-09-07 00:02
Turiu Xperia M4, jau ką tik pasibaigė garantija, didžiausias minusas tik 8GB atmintis, o po atnaujinimų per 2 metus atminties lieka minimaliai, ištrinti nereikalingų programų neleidžia gamintojas, ne visos programos veikia iš atminties kortelės. Rootinti androidą, tai ne Linux ar windows suinstaliuoti, 2 valandas prasiknisus nepavyko padaryti, bandysiu rytoj
bat0nas 2017-09-07 08:08
Pora istorijų su MTTC ir root: 1) Iš garantinio gavau telefoną su atrakintu bootloader'iu Nors taip kruopščiai stengdavausi jį užrakinėti priduodant (konkrečiai tas aparatas buvo 3x garantiniame). 2) Vienam aparatui netyčia ištryniau EFS katalogą su tel. IMEI. Kad tai atsitiko supratau tik po ilgo laikones nustojo veikti viena mano pirkta programa, kuri rišasi prie IMEI. MTTC pakeitė kažką (nes pasikeitė lyg tel. serijinis, IMEI). Lankiausi MTTC gal kokius 6 kartus (ir dėl HW gedimų ir kai pats prisidirbdavau) - visi sėkmingi. Tai čia apie MTTC. Bet norėjau pasakyti ne tai Norėjau pasakyti ar patvirtinti, kad prisidirbti su Custom ROM'ais gali ir turintys pakankamai žinių tame reikale.
Eič 2017-09-07 10:40
MTTC prisikabins prie bet ko
Denis_LT 2017-09-07 16:22
Turiu rootinimo bootloaderio ir custom rom patirties.. Tiesa sakant jai tu esi koks nors mokyklinukas norintis prisigaminti pinigu tai nerooting telefono arba bent pasitark su tevais ka as turiu omeny jus laisvai galit uzbrickint savo telefona kaip as padariau su pirmaja xperia poto bandziau su xiaomiais ir viskas isejo taciau tik del to jog uzsimanet pakeisti roma to daryti nereikia stai pasakysiu kodel... 1. Didelis sansas uzbrickint, nes uzbrickint gali atidarinedamas bootloaderi o jei to nepadarysi uzbrickint galesi ir rootindamas arba keisdamas roma (gerai jai dar soft brick, nes hardbrick jau reikes detales keist) 2. Googlui rootas nepatinka jis neleis nieko pirkt per google play o mano draugas sake jog telefonu su custom romu neras policija 3.Kaip sake kiti useriai netenki garantijos... 4.Virusams lengviau platintis tavo telefone 5.Negalesi updeitint savo telefono 6.Gali idiegti ne tuos failus kuriu reikia Aisku yra ir daugybe pliusu taciau tik del noro to daryti nereikia nuspresk ar tau tikrai to reikia.... Ir jai zinai kokios rizikos laukia gali bandyt
FtBall 2017-09-07 18:56
1. Ne didelis. Jei laidas kokybiškas ir elektra nedings, tai ir neužbrickinsi. 2. Viską leidžia ir jam dzin. Prie ko čia policija? 3. Kaip kiti minėjo, garantijos netekimas šiuo atveju yra labiau darbuotojo sprendimas, nei griežta taisyklė. 4. Platinsis jie vienodai. Tik galios gali daugiau turėti. Aišku, jau vien rootinimo soft'as gali būti pats kaip virusas - visokie One Click Root for all phones. 5. Galėsi. Tik neteksi root teisių ir kurį laiką po atnaujinimo negalėsi rootint, iki kol suras naują būta nurootint. 6. Tiesa. Gali. Gali ir nerootinęs prisirašyt nesąmonių. Rootinimo atveju tik tos nesąmonės gali didesnę žalą padaryt.
sub 2017-09-08 09:26
Aš suprantu tuos, kurie rūtina telefonus vardan žingeidumo ir mokslo, tie kurie domisi technika, jos veikimu, programavimu ir turi bent vieną atsarginį telefoną po ranka. Bet visiems, kurie nelabai supranta technikos, programavimo ir kaip visas tas rootinimas veikia, patarsiu taupyti savo laiką ir pastangas. Be abejonės "rūtinimas" duoda daugiau galimybių telefone kažką modifikuoti. Vaikai geriau nežaiskit su šituo, nes tėvams tai gali brangiai kainuot. Mano pirmas root buvo dar kai turėjau Siemens m55, tai toks mygtukinis seno stiliaus telefonas, kuris turėjo tik 1.5 Mb laisvos atminties (berods), o aš užsimaniau įkelti visą mp3 bylą, kurios dydis apie virš 3 mb. Čia vien dėl to, kad pas mane skambėtų normalus gabalas, kai pas kitus buvo tik softinės melodijos. Nors skambėjo prastai, tais laikais dar Sony-Ericsson Walkman nebuvo išėję, bet buvo visai good. Bet dabar tai atrodo vaikiška užgaida.
Talkatif 2017-09-09 08:45
Pezat, kaip davatkų lizdas. Viskas gerai su tais modifikuotais romaus, jei žinai koldėl ir ką darai. O jei nežino ir labai nori vaikis koks pasikrapštyt, tai būna gera pamoka. Gerai yra gerai. O geros pamokos pas mus dabar dažniausiai gerai kainuoja. Nedarydamas klaidų nesilavinsi.
Denis_LT 2017-09-10 11:11
Pirmas punktas ne del laido o del to kad gali bet koki random roma idiegti ir uzbrikinsi. Del antro punkto as siektiek susimaisiau nezinau del pirkiniu bet google play neleidzia siustis appsu stai random pirmas straipsnis kuri radau http://www.androidauthority.com/google- ... rs-773824/ o del policijos man draugas sake jog custom romas sugadino jo imei ir negalejo rast policija ( ar kazkas tokio ) Manai turesi garantija jai jie tavo telefone ras kazkoki superuseri ar isvis vietoj normalaus logo kai tavo telefonas persijunge rodis kazkokia nesomone ?? Vietoj zodzio platinsis turejau omeny gales lengvai uzkresti visa telefona nes su rootu uzkres ten kur paprastai negaletu Cia priklauso nuo telefono markes kai kurie nesiupdeitina kai rootas yra tiesiog parasys kad negalima updeitint nes telefonas buvo modifikuotas pacio zmogaus o jai jau roma custom iinstaliuosi tai isvis net nerodys jog yra updeitai nes kita sistema Be rooto pridiegus nesamoniu lengva jas istaisyti tiesiog isinstaliavus ir panaudojus koki nors cleaneri atsikratyti sukurtu papkiu ir failu o su rootu kazka iinstaliuosi tuoj paprasys root leidimo pasidarys save kaip sistemini faila ir prades trucint tavo telefona
Denis_LT 2017-09-10 11:19
Kas zino ta stipriai plakancios sirdies ir baimes jausma kai modifikuota telefona isjemi is lizo ir bandai ijungti laukdamas arba bricko arba gero rezultato