„Huawei“ sugalvojo, kaip 25 kartus pagreitinti telefonus ir 50 kartų sumažinti energijos vartojimą: įspūdingas naujasis „Kirin 970“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

zet 2017-09-06 12:49
koks tikslas su telefonu filmuoti ir irasyti 4k. Beje, mano telefonas irgi turi tokia fukcija. Turiu ir video kamera su 4k filmavimu. Realiai 4k ziauriai greitai isnaudoja talpa. 4k nebent tiems, kas daro komercinius video klipus ar siaip mini produktus, demonstracijas. Bet komercinei veiklai tokia kamera tikrai netinka, tai kam tas 4k filmavimas?
vanduo4 2017-09-06 13:15
Sita funkcija skirta tiems, kam ji reikalinga. Kam tau 4K TV namuose jeigu negali filmuoti 4K? Kam 4K? Tam kad tai geresnė kokybė. Netgi žaidimai jau palaiko 4K. Kam reikalingas telefonas jeigu eini pas kaimyną ir kalbiesi tiesiogiai? Kam reikalingi batai jeigu basas gimei? Gal dėl komforto? Jeigu nereikia tai ir nenaudoji. Manau taip.
conjurer 2017-09-06 15:11
Kitame straipsnyje radau, kad tie 25X yra FP16 benchmarkas, kur NPU lyginimas CPU. Tačiau GPU, kuri yra tame pačiame liuste, gali duoti apie 0,6 Tflops. Taigi NPU yra apie 3 kartus greitesnis už GPU, FP16 operacijose. Tačiau neradau info, ar tas NPU palaiko kažką daugiau nei FP16 operacijas. Norint naudoti NPU, reikės papildomo softo/kodo esamame softe, todėl tas 25x jausis tik programose, kurios atlikinėjo FP16 operacijas su procesoriumi, ir nusprendė nedaryti to su vaizdo plokšte, o iš kart šokti prie naujos neišbandytos technologijos. Tačiau net CUDA ir OpenCL buvo pradėti naudoti ganėtinai negreit. Pavyzdžiui Adobe Photoshop'as CUDA pradėjo naudoti tik po 3 metų nuo atsiradimo. 50x energijos vartojimas turbūt paskaičiuotas tą patį darbą atlikus su NPU. Taip, jei tu naudoji prietaisą tik minutę vietoje pusvalandžio, tu tikrai sunaudosi mažiau elektros. Tačiau mes laikome mobilius telefonus įjungtus visą laiką, ir A73+A53 sunaudos tiek pat elektros, kiek senesniuose įrenginiuose sunaudoja ta pati A73+A53 kombinacija. Dėl 4K tai labai gerai kad toks palaikymas atsiranda. 4K atkūrimui reikalingas specifinis GPU liustas, arba daug CPU darbo, o įrašymui dar ir geras ssd pralaidumas. Jei palaikomas 4k įrašymas, galima sakyti, turi garantiją, kad būsimo telefono ssd nebus labai lėtas. Ateina laikas, kai 4k taps standartu kameros programoje, ir su senesniais telefonais nebus galimybės atkurti tokio vaizdo be kadrų praradimo.
FtBall 2017-09-06 17:39
Turiu 4K televizorių, 4K monitorių ir tikrai jaučiasi skirtumas, lyginant FullHD. Yra ir kitas dalykas - žvelgimas į ateitį. Kažkada atrodė, kad 5" telefono ekranui 720p - pakanka. Tačiau dabar turiu 5.5" 1440p ir tokios raiškos yra per mažai, jei telefoną naudoji su VR akiniais.