Kinijos draudimas „Bitcoin“ vertę numušė beveik 35 %

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

1hitkillhack 2017-09-19 12:58
Siuo metu jau 3.350 EU Manau, kad čia tik laikinas kritimas, galvoju reikės apie vieno mėnesio, kad atsistatytu buvusi kaina ir kiltų toliau.
Audrius 2017-09-19 13:41
Kai bitcoin'a uzdraudzia antra galingiausia pasaulyje vyriausybe, tas tik liudija, kad jis veikia taip, kaip buvo sukurtas-tampa rimta alternatyva fiat pinigu sistemai, t.y. gresme centriniams bankams ir centralizuotiems galios centrams. Bitcoin potencialas ir tikimybe islikti kasdien dideja. Mano progrnoze: 2020 1 btc ≥ 50k USD.
mch0lic 2017-09-19 18:19
Stipriai abejoju dėl 50k, viso labo pora metų iki tų 2020. Aš pats galvoju, kad 1btc galetų kainuot tarp 5-10k USD. Iš vienos pusės (gopšios) norėtūsi nusipirkt BTC, kad ir šiandien, ypač prie nuvertėjusio USD, iš kitos pusės, niekas nežino kas bus. Beje gal kas bandėt išsigrynint BTC lietuvoje? Kaip su mokesčiais ir deklaravimu tokių pajamų, jei BTC pirktas kaip investicija?
Audrius 2017-09-19 18:32
Del prognoziu-sutinku, nieks nezino kas bus, bet kas liecia btc, aisku viena-jei 2020 btc dar nebus mires (t.y. bus bent jau panasioje padetyje, kaip dabar), 1 btc verte bus stipriai virs 10k, 50k butu konservatyvi puse. Kas del pirkimo, tai pirk tik uz tuos litus, kuriu negaila prarast-jei zmonai prizadejai virstuve, geriau taupyk grynus . Del mokesciu, tai logiskiausia, kad deklaravus pirkimo ir pardavimo kainu skirtuma, butu taikomas kapitalo prieaugio mokestis-15% (jei neklystu). Jei prekyba kripto valiutomis yra pagrindines tavo pajamos-apmokestinismas butu didesnis. Bet tada issiimk verslo liudijima ir bus tie paties 15%. Nors, asmeniskai, tikrai nepatariu uzsiimt prekiavimu.
mch0lic 2017-09-19 19:45
Aš turiu šiek tiek btc nuo kokių 2013 metų, nors vertė ir auga, per 5 metus 10 kartų ji neišaugo (2013 jei neklystu 1 btc ~ 1000USD buvo vienu metu), todėl tikėtis, kad per du metus taip atsitiks irgi naivoka. Prekiaut kas dieną/savaitę ar nėt mėnesi tikrai tingėčiau, man kur kas priimtinesnis varijantas nusipirkus pralaikyt metus+, tuo labiau kaip ir minėjau nelabai aišku ką daryt su išsigryninimu, nors sumos ir nėra kosminės, bet vis tiek reiks turbūt pildyt kažkokią(-ias) formas deklaruojant pajamas ir varstyt vmi duris...
lindemann 2017-09-20 01:10
Bitcoinas- kur vėjas papūs, ten jį nuneš. Bankai ir vyriausybės nepatenktinti koneveikia valiutą (jeigu BTC taip galima pavadinti), tačiau nieko rimto nesiima. Jeigu tarkim pasaulio elitas pradėtų rimtai įžvelgti jame grėsmę, imtis baudžiamųjų ar blokuojamųjų priemonių, jo vertė kad ir nuo 50k kristų iki skaudžių <10. Na, kol taip neatsitiko, visi gali laimingai spekuliuoti, tik reiktų atsiminti, jog nieko amžino ir garantuoto nėra. Ypač investavime.
Baisuols 2017-09-20 14:50
Bitcoin, jau dabar yra atgyvenusi technologija. TPS (Transaction Per Seconds) jau dabar yra netoli maksimalios. Taigi plėstis ir būti naudojamas, turėti didesnę kapitalizacija jis neturi galimybių. Tiek dabartinė vertė, tiek jos galimas kilimas ateityje yra grynai "orinė". Bitcoin niekada nebus plačiau naudojamas nei yra dabar. https://steemit.com/steem/@steempower/h ... comparison
kestutisz 2017-09-20 16:11
Nelabai matau kuom turėtų skirtis nuo to kaip skaičiuotųsi mokesčiai nuo to, kad va prisiperki daugybę kokių zlotų, o poto jie stipriai pabrangtų. Kokie mokesčiai tada? O jei nuostolis tai kas, Sodra mokės kompensaciją?
Audrius 2017-09-20 17:11
@kestutisz Matai, VMI nelabai svarbu ka ir kaip tu matai. Kai reguliai rimtesnes sumas persivesinesi i saskaita-iskart ateis laiskelis. Kas liecia btc apmokestinima, daugiausiai sancu, kad reiktu susimoketi 15% pelno mokesti. https://ib.swedbank.lt/private/investor ... axes/taxes @Baisuols Akivaizdu, kad nesupranti apie ka kalbi. Kita karta uzuot kartojes bulvarines antrastes-pasidomek kas ir kaip istikruju. Girdejai apie bitcoin mempool? Apie segregated witness? Apie lighting Network ir kitos layer 2 solutions? Panasu, kad ne. Ir bendrai, tik koks 2-3% bitcoin vartotoju, naudoja btc atsiskaitymam. Apsoliuti dauguma btc naudoja kaip taupomaja saskaita "store of value". Taip, kad tavo analize cia ir sugriuna.
Shinigami 2017-09-20 18:56
Iš valstybių pinigų pirkimo nelabai uždirbsi, nes jų kainos keičiasi nedaug ir retai. Todėl net jei centus uždirbsi VMI to net ne pastebės. Bet jei kalba eina apie bitcoin kur per vakarą gali uždirbti 50%, bet ir prarasti 50%. Tada visai kas kita. Jei prarasi pinigus tai VMI bus vienodai, juk pinigai ne jų, o jei gausi pinigus, tai skaitysis pajamos ir teks mokėti mokesčius. Ką jau kalbėti apie bitcoin, jei VMI gali apmokestinti kai parduosi savo panešiotus batus. Skaičiau delfi straipsnį, kur moteris pardavė internetu savo naujagimio išaugtus drabužius (žinoma, galėjo juos išmesti į šiukšliadėžę) ir gavo pinigus į banko sąskaitą. Todėl VMI (ar kita institucija) tuos pinigus priskyrė pajamoms ir dėl to jos metinės pajamos keliais eurais viršijo numatytas pajamas ir jai buvo panaikintos pašalpos. Man įdomu kaip butu jei savo giminaičiui paskolintum 10k eurų ir juos pervestum į jo banko sąskaitą, o jis kita mėnesi gražintu tau 10k eurų į tavo banko sąskaita. Ar nereiktu abiems susimokėti pajamų mokesčius nuo to
mch0lic 2017-09-20 19:48
Pamenu aš tą straipsnį, vienintelė neteisybė buvo/yra ta, kad gaunant kažkiek papildomų pajamų yra nubraukiama visa pašalpa (jei pajamos vienam šeimos nariui viršija x€/mėn pašalpa nubraukiama) vietoje to, kad ta pašalpa mažėtų palaipsniui. Dirbančiam žmogui tas visiškai neaktualu, VMI neišsimušinės mokesčių už parduodama asmeninį turtą, nebent kils įtarimų, kad užsiiminėji komercine veikla pvz perki-parduodi devėtus drabužius.
kestutisz 2017-09-20 20:12
Tai taip, pervedimas į sąskaitą grynų pinigų forma tai galbūt jau kabliukas, bet tai visam šitam hype yra pati pati labiausiai neapsimokanti dalis ir nemanau, kad kažkas tą darytų. Stambūs per ICO įsukinėja kasdien vis naujas piramides ir nemanau, kad žada oficialiai grynintis, o su smulkiais tai čia kaip ant sienos atiminėt procentą nuo vežamos valiutos. Nuskaičiuoti kažkokį mokestį "tikrais pinigais" nuo virtualių fantikų teorinio pabrangimo (kol neišgryninti) irgi ne išeitis. Realiai kol kas tik kinai bando tą sukontroliuoti, bet irgi kaip ir internetui "išrado" vienintelį būdą - uždrausti. Bet jie turi tam priežasčių - visi tie bitkoinai virtualūs, bet iš tokio dydžio rinkos realiai išsiurbė milijardus "tikrų pinigų" (gal tiksliau ne tai, kad neišsiurbė - tiesiog jie dingo iš apskaitos).
emexas 2017-09-20 23:12
kestutisz - apmokestinama yra tik sukurta pridetine verte. jei nieko neuzdirbi, nieko ir nemoki. jei varai i minusa, tada jau pacio problema. Shinigami, paskolinus pavedimu 10k ir gavus atgal 10k tikrai mokesciu nereiktu moketi, bet yra galimybe kad VMI pasidomes is kur tuos pinigus gavai apskritai.. ar uzdirbai, ar is oro.. jei is oro atsirado, tai teks susimoketi pajamu mokesti..
Shinigami 2017-09-21 07:07
Tau, kaip skolintojui gali būti lengviau paaiškinti, bet giminaitis (jei tai nėra šeimos narys) jam bus sunkiau paaiškinti kodėl jis tuos pinigus iš tavęs gavo. Gausis kad gavo iš oro.