Perkamiausi išmanieji telefonai iš Kinijos: konkurentus nustelbę „Vernee“, neįtikėtino populiarumo „Nokia 3310“ klonas ir kiti populiariausi modeliai (2017 vasara)  ()

Kiniški išmanieji telefonai Lietuvoje tampa vis populiaresni ir populiaresni. Jeigu prieš keletą metų buvo žinomi tik tokie gamintojai kaip „Huawei“, „Xiaomi“ ar „Meizu“, tai šiai dienai dauguma iš mūsų žino ne vieną ir ne du mažesnius ar visiškai naujus Kinijos gamintojus.

Kinijoje pagamina itin daug telefonų, tačiau ne visi sulaukia vienodo dėmesio - pateikiame Jums 10 telefonų sąrašą, kurie šią vasarą buvo patys populiariausi internetinėje parduotuvėje „Gearbest“ tarp lietuvių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Vernee Thor E

Išmaniųjų telefonų gamintojas „Vernee“ į šią rinką žengė prieš maždaug pora metų, tačiau jau yra pamiltas ne vieno lietuvio. Vienas populiariausių šios kompanijos sukurtų telefonų – 89€ kainuojantis „Vernee Thor E“.

Nors telefonas yra pakankamai pigus, tačiau pasižymi ir labai unikaliomis savybėmis. Tuoj po anonso jis iš karto tapo tikra sensacija tarp telefonų su 5000 mAh baterija: nerasite plonesnio 5.0“ įstrižainės telefono su tokia baterija. Ir tai pasiteisino 100% - šią vasarą tai buvo vienas perkamiausių telefonų Kinijoje, net ir lietuviai jį pirko daugiausiai iš visų kitų kiniškų prekių. Stebėtis dėl to neverta - itin simpatiškos išvaizdos ir super geros baterijos telefonas yra ne tik labai pigus, bet ir turi labai neblogas charakteristikas. 

5,0 colių įstrižainės  ekranu pasižymintis įrenginys veikia su „MediaTek MT6753“ procesoriumi, o jo sklandų veikimą užtikrina 3 GB operatyviosios bei 16 GB vidinės atminties.

Tokios kainos telefone RAM kiekis daugiau nei pakankamas, o ir procesorius toks, kokio galima tikėtis. Tačiau svarbiausia, jog šis modelis pasižymi itin talpia, net 5020 mAh talpos, baterija ir yra super plonas, lyginant su analogiškos talpos baterijos konkurentais. 

2. Vernee Mars Pro

Tai, kad „Vernee“ tampa vienu mėgstamiausiu Kinijos gamintoju Lietuvoje  rodo ir antroji pozicija - čia randame „Vernee Mars Pro“. Dauguma „Vernee“ sukurtų išmaniųjų telefonų kainuoja tarp maždaug 100 ir 200 € - būtent tiek, kiek už vidutinės spartos, bet gerą telefoną pasiryžęs mokėti dažnas lietuvis. Iš šio kainų diapazono neiššoka ir antoje pozicijoje esantis  „Vernee Mars Pro“ - jis kainuoja 191€, o pirkėjus neabejotinai sužavėjo itin geru kainos ir parametru santykiu. 

Sunku būtų neatkreipti dėmesio į šį išmanųjį telefoną, kuris pagal savo kainą siūlo išties nuostabius parametrus – 5,5 colių įstrižainės ekranas su Full HD raiška, „MediaTek Helio P25“ procesorius su net 6 GB operatyviosios bei 64 GB vidinės atminties.

Jis ir dabar vadinamas geriausios kainos išmaniuoju telefonu su 6GB RAM, tačiau tai galioja tik tuo atveju, jei visi konkurentai parduodami be nuolaidos arba su vienoda nuolaida. Jei nuolaidų dydis skiriasi, tuomet šis titulas pereina kitam modeliui, pvz., šiuo atveju 7 vietoje esančiam telefonui. Visgi gera žinia ta, kad itin didelis jo populiarumas gamintoją paskatino nelaukti ir su programiniais atnaujinimais - šis modelis atnaujinimų sulaukė vasaros pabaigoje ir žadama, kad ne paskutiniai atnaujinimai. 

Turbūt pakankamai akivaizdu, kodėl šis įrenginys sulaukia nemažai dėmesio iš lietuvių – tai puikių specifikacijų ir žemos kainos derinys, kuriam tikrai sunku atsispirti.

3. Vkworld 3310

„Nokia“ sugrįžimas į mobiliųjų įrenginių rinką sukėlė šiokį tokį sujudimą. Taip, „Nokia“ pristatė nemažai išmaniųjų, tačiau visus juos nustelbė atnaujintas „3310“ modelis, kurį netrukus nukopijavo ir Kinijos kompanija „Vkworld“.

Ir šis telefonas iš karto rovė į viršų - pagal vasaros pirkimus jis yra 3-ioje vietoje tarp visų kiniškų modelių! Neįtikėtina, bet taip - jis nukonkuravo daugelį išmaniųjų telefonų ir atsiliko tik nuo populiariausių „Vernee“ telefonų. 

Apie šį kinišką „Nokia 3310“ kloną jau rašėme – jo išvaizda praktiškai primena „Nokia 3310 (2017)“, tačiau kainos atžvilgiu kiniškas mažylis tiesiogine ta žodžio prasme triuškina be jokių papildomų abejonių.

Pavyzdžiui, Lietuvoje „Nokia 3310 (2017)“ pasitaikius progai (patikėsite ar ne, bet jis vis dar deficitinė prekė) galima įsigyti už maždaug 60 eurų, kai tuo tarpu Kinijos elektroninėse parduotuvėse „Vkworld Z3310“ mobilusis telefonas dabar kainuoja apie 23€, o nemažai parametrų yra net geresni už „Nokia 3310“ ir galima įsigyti be jokių problemų. Štai ir populiarumo priežastis. 

4. Leagoo T5

Itin sėkmingi marketinginiai sprendimai lėmė tai, jog „Leagoo“ po truputį įsitvirtina ne tik vietinėje Kinijos rinkoje, tačiau vis tvirčiau jaučiasi ir Europoje. Vienas populiariausių šios kompanijos telefonų Lietuvoje – „Leagoo T5“, kurį internetinėje parduotuvėje „Gearbest“ galima įsigyti už maždaug 200 JAV dolerių. Kaina nemaža, tad kodėl jis toks populiarus?

Visų pirma reikėtų pradėti nuo to, jog išmanusis pasižymi pakankamai stilingu ir solidžiu dizainu, kuris slepia pakankamai geras specifikacijas viduje. Gamintojas tikina, kad kurdamas telefono dizainą išbandė net 175 skirtingas versijas, kol rado tai, kas jo nuomone idealiai tinka 2017 metų stilingam telefonui. 

Negalima nepaminėti, kad „Leagoo T5“  turi 5,5 colio „FHD SHARP®“ ekraną su IPS technologija, kuri ne tik suteikia platesnį žiūrėjimo kampą iki 178 laipsnių, bet ir užtikrina aukštą ryškumą ir puikų spalvų sodrumą bei kontrastą. 

„Leagoo T5“ veikia su „MediaTek MT6750T“ procesoriumi, o sklandų jo veikimą užtikrina 4 GB operatyviosios bei 64 GB vidinės atminties.

Atskiro dėmesio nusipelno ir telefono kamera - tiek galinės, tiek ir priekinės kameros pikselio dydis siekia 1,12 µm, tad telefonas pagal nuotraukų kokybę turi didelių pretenzijų lygiuotis net į tokį galingą flagmaną kaip „LG G6“. Žinoma, pagal našumą „Leagoo T5“ iššūkio garsiajam flagmanui nemes, bet ir kaina ne tame segmente -  „Leagoo“ už „T5“ be jokių nuolaidų prašys ne daugiau 200$.

Verta paminėti ir f2.0 diafragmą – vidutinės kainos segmente dažniausiai gaminami telefonai su f2.2 ir aukštesne diafragma, tačiau kuo ji mažesnė, tuo daugiau šviesos patenka į jutiklį ir tuo geresnės kokybės nuotraukos gaunamos net prie menko apšvietimo.

Taigi, stilingo dizaino ir pakankamai gerų specifikacijų kombinacija negali palikti abejingų.

5. Oukitel K10000 Pro

Į dešimtuką patenka ir išmanusis su itin talpia baterija – tai 150€ kainuojantis „Oukitel K10000 Pro“, kurio viduje rasime net 10000 mAh talpos bateriją. Be abejonės, šis įrenginys yra turbūt neabejotins favoritas tiems, kurie ieško tokio tipo telefono.

Be įspūdingos talpos baterijos „Oukitel K10000 Pro“ pasižymi 5,5 colių įstrižainės ekranu su Full HD raiška. Įrenginys veikia su „MediaTek MT6750T“ procesoriumi bei 3 GB operatyviosios ir 32 GB vidinės atminties.

Taigi, šis įrenginys turi ne tik pakankamai talpią bateriją, jo įkrovimą galima būtų pamiršti bene savaitei, tačiau ir pakankamas specifikacijas įvairioms užduotims atlikti. Vienintelis jo minusas - dėl baterijos didesnis svoris ir storesnis korpusas. Į tai reikia atsižvelgti renkantis telefoną - į stiliaus aukštumas jis neprentenduoja, moterims bus per didelis, bet praktiškiems vyrams, norintiems maksimalios ištvermės telefono, bus pats tas. Turbūt todėl jis taip gerai ir buvo perkamas. 

6. Elephone P8 Mini

Tarp perkamiausių telefonų iš Kinijos retai kada rasime daugybę itin brangių, tačiau pakankamai pigių – didžioji dalis. Tarp populiariausių rasime ir „Elephone P8 Mini“, kurio kaina siekia tik 109€. Kodėl jis toks mėgiamas lietuvių?

Atsakymas tikriausiai slypi telefone korpuse, kurio priekinėje dalyje rasime 5,0 colių įstrižainės ekraną su Full HD raiška. Taip, tai pakankamai kompaktiškas įrenginys, kuris savo korpuse turi „MediaTek MT650T“ procesorių su net 4 GB operatyviosios bei 64 GB vidinės atminties.

Pagal ekrano dydį, tai tiesioginis populiariausio telefono „Vernee Thor E“ konkurentas, tačiau turi šiek tiek spartesnį procesorių, truputį daugiau RAM ir duomenų atminties, didesnės raiškos ekraną, tačiau yra nepalyginamai mažiau perkamas. Kodėl? Turbūt todėl, kad jo baterijos talpa tik 2860 mAh, o kaina jau didesnė. 

Jeigu baterijos talpa nėra svarbiausias dalykas ir norite našesnio 5,0 colių įstrižainės telefono, tada „Elephone P8 Mini“ - tiesiog puikus pasirinkimas.

7. Elephone P8

Jeigu vis dėlto norisi didesnio ekrano ir daugiau galios – „Elephone“ siūlo tos pačios serijos išmanųjį telefoną „Elephone P8“, kurį galima įsigyti už 168€. Pakankamai akivaizdu, jog tai galingesnė aukščiau paminėto modelio versija.

Taigi, 5,5 colių įstrižainės ekranu su Full HD raiška pasižymintis telefonas veikia su „MediaTek Helio P25“ procesoriumi bei turi 6 GB operatyviosios bei 64 GB vidinės atminties. Dėmesio vertos ir „Elephone P8“ kameros – pagrindinė pasižymi 21 MPx raiškos vaizdo jutikliu, o asmenukėms skirta – 16.

Šis modelis jau tiesioginis antroje vietoje esančio „Vernee Mars Pro“ konkurentas. Pagal procesorių, RAM ir duomenų atmintį, tai identiški telefonai, tačiau  „Elephone P8“ turi geresnę kamerą, bet be nuolaidų kainuoja brangiau nei „Vernee Mars Pro“. Šiuo metu „Elephone P8“ yra taikoma ženkli nuolaida, tad kol kas tai idealus variantas ieškant telefono su 6 GB RAM. 

8. Oukitel K6000 Pro

Kinijos gamintojas „Oukitel“ gerai žinomas dėl išmaniųjų telefonų su itin talpiomis baterijomis, o tarp populiariausių Lietuvoje patenka ir dar vienas jų kūrinys – 108€ kainuojantis „Oukitel K6000 Pro“, kuris viduje slepia 6000 mAh talpos bateriją.

Iš esmės šio modelio specifikacijos panašios į anksčiau paminėtą „Oukitel“. Tiesa, pastarasis veikia su „MediaTek MT6753“ procesoriumi bei yra kiek lengvesnis nei „K10000 Pro“ modelis, nes turi ženkliai mažesnės talpos bateriją. 

9. Xiaomi Mi 6

„Xiaomi“ yra viena populiariausių kompanijų Kinijoje bei po truputį tampa vis geriau žinoma ir visame pasaulyje. Kasmet didelio dėmesio sulaukia ir šios kompanijos flagmanas, o ne išimtis ir pastarieji metai. „Xiaomi Mi 6“ yra vienas galingiausių „Android“ telefonų rinkoje, o jį šiuo metu galima įsigyti už 352€.

Iš ties stebina, kad šis modelis pateko tarp perkamiausių telefonų iš Kinijos, nes paprastai galingesnius telefonus perkama tiesiai iš Lietuvos parduotuvių. Visgi už tokią kainą „Xiaomi Mi 6“ nerasi niekur kitur, tik Kinijoje ir lyginant su visais kitais šio sąrašo telefonais, tai visai kita klasė - jis lenkia absoliučiais visus čia minimus modelius tiek pagal spartą, tiek pagal nuotraukų kokybę

Lietuvių pamėgtas „Xiaomi Mi 6“ pasižymi 5,15 colių įstrižainės ekranu su Full HD raiška. Kaip ir įprasta flagmanams, šis įrenginys veikia su naujausiu „Qualcomm Snapdragon 835“ procesoriumi bei 6 GB operatyviosios ir 128 GB vidinės atminties. Kaip ir visi flagmanai, nepasižymi itin talpia baterija ir aišku, jau pataiko į kitą kategoriją. Bet jei norite maksimalaus našumo ir flagmanų vertų kitokių parametrų, tai geriausias pasirinkimas tarp visų šio sąrašo telefonų. 

10. Ulefone Power 2

Populiariausių išmaniųjų telefonų iš Kinijos dešimtuką užbaigiame dar vienu įrenginiu, kuris pasižymi pakankamai talpia baterija. 6050 mAh talpos baterijas išsiskiriantis „Ulefone Power 2“ šiuo metu kainuoja maždaug 134€. Ar šis išmanusis vertas šių pinigų? Greičiausiai, kad taip.

5,5 colių įstrižainės ekranu su Full HD raiška pasižymintis įrenginys veikia su „MediaTek MT6750T“ procesoriumi bei turi 4 GB operatyviosios ir 64 GB vidinės atminties. Nors didžiausias šio telefono privalumas yra itin talpi baterija, tačiau gamintojas nepamiršo ir tų, kurie mėgsta fotografuoti. „Ulefone Power 2“ pagrindinė kamera pasižymi 13 MPx raiškos vaizdo jutikliu, o asmenukėms skirta – 8.

Tiesioginis šio telefono konkurentas „Oukitel K6000 Pro“, bet už jį yra šiek tiek brangesnis. Kainų skirtumą lengva paaiškinti - „Ulefone Power 2“ yra spartesnis už „Oukitel K6000 Pro“, taip pat turi daugiau RAM ir duomenų atminties, tačiau kameros yra panašios. Dydis ir išvaizda abiejų telefonų labai panaši, tik „Ulefone Power 2“ bus kiek patogesnis naudojimuisi. 




 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Lukas Snarskis
(10)
(5)
(5)

Komentarai ()