Kas yra „Apple Face ID“ technologija  (20)

Pastaruoju metu „iPhone“ itin pasikeitė. Tikriausiai labiausiai akivaizdus trūkumas, tai pradingęs „Home“ mygtukas. Tai tiesa: naujausias „Apple“ išmanusis telefonas „iPhone X“ neturi pirštų atspaudų skaitytuvo (dar žinomas kaip „Touch ID“). Jį pakeitė nauja technologija - „Face ID“. Tie, kurie žiūrėjo „Apple“ pristatymą, jau bus šiek tiek susipažinę su „Face ID“, tačiau „Kaspersky Lab“ apžvelgs šią technologiją šiek tiek plačiau, o svarbiausia, aptars jos saugumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai tariant, „Apple Face ID“ yra technologija naudojama atpažinti naudotojo veidą, norit atrakinti naują „iPhone“, taip pat patvirtinti apmokėjimus, palyginus savo veidą su nuotrauka, išsaugota „iPhone“ atmintyje.

Tam „iPhone X“ naudoja specialią „True Depth“ kamerą. Be įprastos priekinės kameros, mikrofono, garsiakalbio ir šviesos daviklių, telefone yra trys nauji dalykai: infraraudonųjų spindulių kamera, iliuminatorius ir taškinis projektorius.

Šios trys naujos dalys sudaro „True Depth“ kamerą, kuri sukuria specialų jūsų veido 3-D atvaizdą, naudojama autentiškumui patvirtinti.

Dabar, kai jau žinome, kaip veikia „Face ID“, aptarkime, kuo jis skiriasi nuo tradicinių veido atpažinimo būdų, kurie, kaip minėjome anksčiau, yra gana nesaugūs.

Pirma, „Face ID“ neapgausite su nuotraukomis - plokščios nuotraukos neturi 3-D infraraudonųjų spindulių taškų žemėlapio.

Pavyzdžiui, „Samsung Face Unlock“, įdiegtą naujausiuose bendrovės telefonuose, buvo galima lengvai apgauti naudojant asmenukes.

Antra, „Apple“ teigia, kad jie išbandė „Face ID“ naudodami kaukes, kurios iš esmės buvo žmonių veidų kopijos, tačiau „Face ID“ atlaikė šį išbandymą ir neleido telefono atrakinti niekam kitam, o tik įrenginio savininkui.

Trečia, jums nereikia nerimauti dėl to, kad asmuo pavogs jūsų veidą – „Face ID“ užfiksuoti vaizdai saugomi specialiojo šifruotoje „Apple“ kopprocesoriaus atmintyje, vadinamoje „Secure Enclave“. Jie apdorojami tik įrenginyje ir nėra siunčiami į „Apple“ serverius ar kur kitur.

 

Kalbant apie apdorojimą, vaizdai neišeina iš „Secure Enclave“ atminties, todėl jokios kitos programos negali pasiekti nuskanuotų jūsų veido atvaizdų.

Tačiau saugumo tyrėjai jau nustatė „Secure Enclave“ pažeidžiamumą. Pažeidžiamumas buvo ištaisytas, tačiau tai nereiškia, kad nebus kito, o kitas gali būti toks, kad užpuolikas galės apeiti arba naudotis jūsų duomenimis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(12)
(6)
(6)

Komentarai (20)