Kaip vyko paskutinis „Linkomanijos“ bylos svarstymas teisme: LATGA paviešino „Linkomanijos“ pajamas ir nori užblokavimo, „Telia“ advokatai sako, kad LATGA kišasi ne į savo reikalus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mantas.brasiunas 2017-10-12 11:54
Gerb. Vaidai Neverauskai, Užkliuvo paskutinis straipsnio sakinys. Nuo kada torrent protokolas ir/arba torrent tipo bylos (-ų) platinimas yra nelegalus? Ar yra Lietuvoje tai draudžiantis koks nors galiojantis įstatymas? Man asmeniškai tai būtų naujiena. Svetainėse http://www.debian.org, http://www.ubuntu.com bei nemažai kitų yra platinamos torrent tipo bylos, kad galėtum atsisiųsti legalią (!!!) programinę įrangą. Nesuprantu, kodėl jas reikėtų bent svarstyti uždaryti? Būtų suvaržytos ne vieno žmogaus teisės, jeigu būtų uždrausta naudoti torrent protokolą. Gal tikslesnė formuluotė būtų "...bei kitų nelegalų turinį platinančių svetainių..."?
UTF16 2017-10-12 13:01
. Didžiausia blogybė yra net ne pats nelegalus turinys, o pinigai, kuriuos jis atneša.
kernel_panikuoja 2017-10-12 13:28
Taip, visi tik ir troksta tu "reikalingu" papildomu paslaugu - zvaigzdutes prie nick'o ir extra kvietimu, kuriu vistiek niekas neisnaudoja. Dauguma moka tik del 2 priezasciu: arba is idejos, arba kad neismestu uz bloga rate'inga, o ne del jokiu papildomu paslaugu.
conjurer 2017-10-12 13:31
Wikipedia irgi priima aukojimus, teikdami turinį, už kurį kitu atveju tektų mokėti perkant knygas.
Ar_as? 2017-10-12 14:43
Tikrai? Wikipedija perrašo ištisas knygas, talpina jų nelegalias elektronines versijas parsisiuntimui arba skaitymui online, o jeigu paskaitai tris straipsnius, o parašai tik vieną išmeta "nepaaukojus"? Ar teko kada girdėti apie faktų skirtumą nuo kūrinio? Aš suprantu principinę žmogaus poziciją, kai jis tiesiog sako: "aš moraliai pateisinu svetimos intelektinės nuosavybės naudojimą be savininko sutikimo, esu ant jo dėjęs, pats gyvenime nelabai ko sukūriau ir turbūt nesukursiu ir todėl ramiai naudoju nelegalų turinį, kol manęs praktiškai negali nubausti". Simple as that. Lygiai taip tam tikra dalis visuomenės visada puola marodieriauti, nes tikisi nebūti nubausti, o moralinės priešpriešos tokiai veiklai neturi. Ko nevirškinu, tai lizūnikų, kurie bando visaip išsivartyti, tai jiems per brangu ("neapsimoka" - šitas tai legendinis), tai turinys nepatinka (kažkaip už dyką parsipūtus trečiarūšes komedijas žiūrit iki pabaigos; ačiū jums už jūsų auką, tok šūdas, o jūs vargšeliai jį pažiūrit - autoriai verkia iš laimės kamputyje), jie gali paaukoti, jei patiks (dažniausiai tokie aukotojai daugiausia gyvenime paaukojo į labdaros tekstilės konteinerius įmestomis neplautomis kiauromis koinėmis), pasakojimais, kad filmas, ne ferari (žinoma, jei intelektinės nuosavybės suvokimas artimas akmens amžiui, atitinkamai ir moterį išžaginus žalos nėra, ji gi nedingsta). Tokie egzemplioriai yra arba elementarūs melagiai demagogai (meluojantys dažnai tiek sau, tiek kitiems), arba urviniai pusdurniai, kurie net apytikriai nesuvokia asmens teisių koncepcijos.
unytas 2017-10-12 14:54
kai zmones i baznicia nebevaiksto ir sazines nebeturi
conjurer 2017-10-12 15:56
tiriamasis darbas parodo kad piratavimas labai nedaug sumažina jų pelną. Ir kartais torrnet'ų portalai geriau išreklamuoja kūrinius, nei leidėjai.
Ar_as? 2017-10-12 16:08
Tu nepateikei nei vieno argumento, kodėl tu su kažkieno kito intelektine nuosavybe galėtum daryti ką nors, ko tas asmuo tau neleido. Argumentai kodėl tu tai darai nėra argumentai kokiu nors būdu legalizuojantys tavo veiksmus. Kiekvienas pažeidėjas, ne tik intelektinės nuosavybės teisių, turi motyvus ir priežastis, bet jos niekaip nekoreliuoja su pažeidimo faktu. Vienintelis validus argumentas yra tas, kurį ir nurodžiau: galiu, nes niekas nepagaus ir nenubaus. Tiesiog pripažink ir baik kliedėti apie nuostabią reklamą ir populiarinimą, kurios niekas iš tavęs neprašė.
conjurer 2017-10-12 16:37
Atsiprašau, galvojau kad tu pasisakai prieš naudojimąsi torrent'ų puslapiais.
Litraz 2017-10-12 16:53
Kai vidutinis lt pilietis uzdirbs daugiau "apart isgyvenimo", piratavimo lygis pasikeis
SaMaras 2017-10-12 17:00
Na turgui dažnai pasitaiko vogtų daiktų pardavėjų, „legalūs“ pardavėjai dažnai nemuša į kasos aparatus... uždaryti turgų savininkus reikia.. arba bent jau uždaryti pačius turgus juk ten nusikaltimai/pažeidimai vykti gali... (logika tokia)
M134 2017-10-12 17:52
Faktiškai tai žinoma, kad turėtų būti nelegalu. Oficialiai lyg ir yra. Žalos didelės nedaro. Naudos gal daugiau nei žalos. Bet ką tikrai daro, tai keičia rinką. Mainstreamas netenka tokios galios kokios norėtų. Sunkiau įgyti visišką monopolį pramogų versle. Nors ir db praktiškai visus pinigus susirenka tik didžiausi žaidėjai. Bet jei nebūtų alternatyvų, prodiuseriai taptų visai dievais. Iš valdžios pusės nelogiška būtų kažką čia išvis daryti. Nebent bus papirkti kažkaip ir prastums kokį rimtesnį įstatymą. Bet tai realiai yra pigi pramoga liaudžiai. Nekainuoja biudžetui. Žmonės nei apsvaigsta, nei praranda darbingumą dėl to. Idealu. Daugiau filmų žiūrės, muzikos klausys, mažiau apie valdžią galvos. Vakarų politinis modelis. Tad tikrai niekas čia nesikeis. Nebent visi pataptų turtingi, tada būtų suinteresuoti paimti tuos pinigus per mokesčius ir priverstų tik legalų turinį žiūrėti. Kitaip nėra loginės priežasties.
aurimokas 2017-10-12 18:31
Speju pagal tave reiketu ir github, packagist irgi uzdrausti, nes juk ten talpinama programine iranga ir net su visais iseities kodais (!!!). Kaip taip galima imt intelektualine nuosavybe ir dalint? Kazkoks iskrypimas!!
dainius.tamošaitis 2017-10-12 20:01
Nemanau kad ka pakeis blokabimas dar yra geras pavyzdis online lazybos kas nori apeina kas nemoka papraso pagalvbos fb ir iskarto ja gauna cia tas pats bus. Kitas dalykas su Lietuviskas torentais eina susitarti ir filmai tam tikra laiko tarpa buna nekeliami apie muzika net nekalbiu ja galima laisvai is youtubes parisusti del knygiu nezinau. Labai nustebino kad tela gina savo vartotojus uz interneto laisve.
Sebastianas 2017-10-12 20:06
Gina dėl to, nes jų klientai pagrinde manyčiau ant šviesolaidinio greito interneto sėdi, tai nenori prarast pajamų. Nes jei torrentus ale uždarys, tai elinis user'is turbūt potencialiai atsisakys tokio greičio interneto
Berserkas 2017-10-12 20:41
Aš pnš irgi pagalvojau.
Kyborg 2017-10-12 20:55
Tu su savo gramatika tik patvirtini, kad žmonių išsimokslinimas atvirkščiai proporcingas jų religingumui.
Pumper 2017-10-13 08:24
Ne tik pramoga, bet realiai be piratavimo Lietuva būtų visiška Afrika kompiuterinio raštingumo srityje, nes niekas net MS Office nemokėtų naudoti, ką jau kalbėti apie sudėtingesnį softą, kurį išmokę naudoti žmonės paskui didelę pridėtinę vertę gali kurti tarptautinėse kompanijose, kurios net neinvestuotų Lietuvoj, jei niekas čia nieko nemokėtų dėl to, kad negali nemokamai su visokiu softu žaisti (patys softo leidėjai, pvz. Autodesk, tai supranta ir negaudo piratų, nes supranta, kad ir pirkėjų būtų žymiai mažiau, nes žmonės pirma išmoksta su nelegalia dirbti, o tik paskui investuoja ir legalų softą).
kroitus 2017-10-13 09:57
Jei turgui taikyt tokią logiką, kokią norima su torentais, tai reiktų ne turgų uždaryt, bet kelią iki jo išgriaut.
procc 2017-10-13 10:34
Torrent svetainės sudaro per daug lengvas galimybes pasivogti video, audio ir t.t. Pats vogimo procesas privalo būt pasunkintas. O dabar eilinis bambukas paspaudžia porą mygtukų ir jau turi pasivogęs filmą, dainą, serialą, žaidimą, programą ir t.t. Tas pats kas kur nors šalia gyvenamojo namo, kieme sustatyti vitrinas su maisto produktais, palikti be jokios priežiūros, ir tikėtis kad žmonės pasiimdami tuos produktus sąžiningai paliks pinigus kasoje už juos.